Tėvu laikytas vyras mergaitei padarė neįsivaizduojamą skriaudą

„Kai man buvo 10 m., patėvis mane išnaudojo… Sakė, mano kūnas geresnis nei mamos“, – taip savo istoriją pradėjo mergina, kurios kambarį motinos vyras lankė kone visą paauglystę.

 Ji džiaugiasi ištraukusi naktinį monstrą į dienos šviesą – nė vienas vaikas neturėtų šitaip kentėti.<br> 123rf nuotr.
 Ji džiaugiasi ištraukusi naktinį monstrą į dienos šviesą – nė vienas vaikas neturėtų šitaip kentėti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-18 13:52, atnaujinta 2018-12-18 14:11

Jade Sheffield (19 m.) savo išgyvenimais pasidalijo su portalo „The Sun“ skaitytojais. Ji buvo vos 10-ies, kai patėvis Markas Johnas Walfordas užsuko į mergaitės miegamąjį palinkėti labos nakties. Jo rankai įslydus po antklode, Jade dar neįsivaizdavo, kad tai – ketverius metus truksiančio košmaro pradžia.

Patėvis lyg tėvas

Markas Jade gyvenime buvo nuo pat mažumės.

„Jis buvo vienintelis tėtis, kurį turėjau. Mano tėvai išsiskyrė, kai buvau dar visai kūdikis, ir labai greitai mama pradėjo susitikinėti su Marku. Kai man suėjo septyneri, su manimi pabandė susisiekti biologinis tėtis – iki tol net nežinojau, jog gyvenu su patėviu. Buvau šokiruota, tačiau naujienos nepakeitė artimų mūsų šeimos santykių.

Nors su mama patėvis susilaukė dar trijų vaikų, su visomis mumis elgėsi vienodai – nesijaučiau esanti jam svetimesnė už seseris“, – prisiminė mergina.

Jie buvo didelė ir laiminga šeima, gyvenusi juoko bei džiaugsmo pilnuose namuose. Tačiau 2009-aisiais ši idilė pasikeitė amžiams.

Pirmąkart – šokas

Vieną vakarą mergaitė nekaip jautėsi ir anksčiau nuėjo gulti.

„Markas kyštelėjo galvą į mano kambarį ir švelniai šypsodamasis paklausė, kaip laikausi. Jis įėjo į miegamąjį ir atsisėdo ant lovos greta manęs. Pamaniau, kad nori mane apkamšyti. Bet jo ranka įslydo po antklode ir man į kelnaites. Patėvis pradėjo mane liesti. Buvau šokiruoja, tačiau viskas baigėsi taip pat greit, kaip ir prasidėjo.

Markas atsistojo, palinkėjo labos nakties ir išėjo iš kambario. Likau visiškai sutrikusi. Man tebuvo 10 metų ir nieko panašaus dar nebuvau patyrusi. Todėl net nesupratau, kas atsitiko. Bandžiau tarsi nusipurtyti tai, kas įvyko, bet Markas aplankė mane ir kitą naktį. Rankos vėl paklydo mano antklodėje. Paklausiau jo, ką čia daro?

„Tiesiog taip tėveliai elgiasi su dukrytėmis, kai jos sulaukia tokio amžiaus“, – pasakė jis.

Nežinojau, ką galvoti, bet jis buvo mano tėtis ir aš juo pasitikėjau“, – pasakojo Jade.

Kitą savaitgalį, kai mergaitė žaidė su broliais ir seserimis, Markas pasivedė ją į šoną ir padovanojo pakelį saldumynų. „Čia už tai, kad esi tėvelio mergaitė“, – šyptelėjo jis.

Karti tiesa

Nuo tada jis kas vakarą lankė podukros kambarį ir linkėdamas labos nakties grabaliodavosi po antklode.

„Įpratau, kad kiekvieną savaitgalį jis pasivesdavo mane tolėliau nuo šeimos ir apdovanodavo saldumynais. Svarsčiau, kodėl, jei viskas normalu, tai laikome paslaptyje? Paskui pagalvojau, kad tikriausiai tai lyg mūsų maža paslaptis, kadangi buvau vyriausias vaikas.

Po pirmų Marko naktinių apsilankymų metų man sukako 11 m. Mokykloje buvo pradėtos lytinio švietimo pamokos. Kai mokytoja mano klasei paaiškino, kas yra seksas, man užsidegė skruostai ir pasidarė bloga. Supratau, kad Markas mane išnaudojo.

Kai jis tą vakarą atėjo į miegamąjį, drebėjau iš pykčio. Markui pradėjus kišti ranką po antklode, sustabdžiau jį. Įprastinė šypsena virto šlykščia grimasa.

„Tu neaiškinsi man, kada sustoti“, – išspjovė jis ir per jėgą įbruko ranką man į kelnaites. Kai išėjo iš kambario, verkiau. Supratau, kad patėvio žaidimai toli gražu nebaigti“, – prisipažino Jade.

Markas ir toliau išnaudojo podukrą. Tačiau dabar, kai mergaitei jau buvo aišku, kad jis elgiasi netinkamai, situacija ją trikdė dar labiau.

Senelė patikėjo iškart

„Tavo kūnas geresnis nei tavo mamos“, – sukuždėjo jis vieną naktį, ranka darbuodamasis mergaitės pižamoje.

Daugiau nei ketverius metus patėvio elgesį Jade laikė paslaptyje. Nors drebėdavau iš baimės kas kartą, girdėdama jį lipantį laiptais į miegamąjį.

„Bet viskas pratrūko, kai buvau 14-os. Svečiavausi pas savo senelę ir tiesiog išliejau tiesą. Kartu buvusi sesuo puolė prieštarauti.

„Ji meluoja!“ – šaukė ir kitą dieną su mama atvykęs Markas. Jis vertė mane grįžti namo. Pradėjau maldauti patėvio, kad pasakytų tiesą. Galiausiai išgirdau, kaip jis papasakojo mamai metų metus mane lietęs.

Mama negalėjo prisiversti tuo patikėti. Bet senelė nuvedė mane į policiją, o tada policininkai suėmė Marką“, – pasakojo mergina.

4 metai už grotų

2014-aisiais patėvis buvo pripažintas kaltu dėl seksualinių veiksmų su jaunesne nei 13 m. mergaite ir nuteistas 4 metus kalėti.

„Aš džiūgavau dėl pagaliau įsigalėjusio teisingumo ir pirmą kartą per tiek metų ramiai ėjau miegoti. Buvau saugi nuo to košmaro.

Markas dabar jau paleistas iš kalėjimo ir turi orderį prie manęs nesiartinti. Bet man plyšta širdis žinant, kad jis vis dar matosi su mano mama bei savo ir jos vaikais.

Su mama iš lėto stengiamės atkurti santykius. Tačiau niekada neužmiršiu, kiek kentėjau“, – neslėpė Jade.

Ji džiaugiasi ištraukusi naktinį monstrą į dienos šviesą – nė vienas vaikas neturėtų šitaip kentėti.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.