Patraukliausiam Holivudo keistuoliui Keanu Reevesui artimesnis valkatos gyvenimas

Vieni žavisi jo talentu, kiti jį kritikuoja – esą jis vienodas atlikdamas bet kokį vaidmenį. Vienas kino kritikas net pareiškė, kad šiam Kanados aktoriui nepakenktų implantuoti papildomų smegenų. Tačiau Keanu Reevesas (54 m.) turi milijonus gerbėjų, kurie jį laiko nepaprastai protingu ir išskirtiniu aktoriumi.

Tėvo dėka K.Reevesas turi Amerikos pilietybę, motinos – Didžiosios Britanijos. Natūralizacijos programa jam garantavo Kanados pilietybę.<br>„Scanpix” nuotr.
Tėvo dėka K.Reevesas turi Amerikos pilietybę, motinos – Didžiosios Britanijos. Natūralizacijos programa jam garantavo Kanados pilietybę.<br>„Scanpix” nuotr.
Pernai W.Ryder pareiškė, kad K.Reevesas – jos vyras. Tai buvo reklaminis triukas.<br>„Scanpix” nuotr.
Pernai W.Ryder pareiškė, kad K.Reevesas – jos vyras. Tai buvo reklaminis triukas.<br>„Scanpix” nuotr.
„Greitis“ pelnė K.Reevesui pašėlusį populiarumą.<br>„Scanpix” nuotr.
„Greitis“ pelnė K.Reevesui pašėlusį populiarumą.<br>„Scanpix” nuotr.
Keanu atsisakė dalies honoraro – jo nurodymu pinigai buvo skirti „Matricos“ specialiesiems efektams.<br>„Scanpix” nuotr.
Keanu atsisakė dalies honoraro – jo nurodymu pinigai buvo skirti „Matricos“ specialiesiems efektams.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 2:00 PM

Kai kartą prie suoliuko atslinkęs benamis, nuo kurio sklido nemalonus kvapas, atsisėdo šalia, K.Reevesas nepašoko pasibaisėjęs, tik pasitraukė, kad duotų vargetai vietos.

Pasimuistęs, patogiau įsitaisęs ir gurkštelėjęs skystimo iš plastikinio butelio benamis paklausė: „Ar duonai mestelėsi, bičiuli?“

Pasirausęs striukės kišenėse Keanu sugraibė porą dolerių.

Benamis pinigų nepaėmė pamanęs, kad šis vyriškis iš tokių pat kaip jis.

Paskui įdėmiai pasižiūrėjęs paklausė: „Kokio kraujo? Gal indėnų? Ar iš Havajų?“ Taip, Keanu tėvas Samuelis Nowlinas Reevesas gimė Havajuose, buvo Amerikos pilietis. Turėjo ne tik havajietiškų, bet ir kiniškų, portugališkų, britiškų šaknų.

Keanu tėvas neturėjo nei išsilavinimo, nei ambicijų. Jo pažiūros buvo artimos hipių pasaulėžiūrai. Kaip pagalbinis darbininkas triūsęs Samuelis Nowlinas patraukė kasti žemės geologams žvalgybininkams Libane. Išgarsėjus sūnui jį kažkas „padarė“ geologu.

Libane Samuelis Nowlinas susipažino su Patricia Taylor. Gražutė anglė darbavosi šokėja ir kostiumų dizainere Beiruto bare-kazino.

Tai buvo meilė ar trumpa aistra, jau nė vienas jų nebeprisimintų, bet jie susituokė, o 1964-ųjų rugsėjo 2-ąją susilaukė pirmagimio Keanu. Taip jis buvo pavadintas S.N.Reeveso brolio garbei. „Keanu“ reiškia lengvą vėjelį, pučiantį iš kalnų.

Ir kaip tik tuo metu gavusi palikimą Patricia nusprendė su Samueliu pakeliauti. Po dvejų metų jau Sidnėjuje (Australija) jiems gimė antrasis vaikas, bet duktė Kim nebesugebėjo sulipdyti pašlijusių tėvų santykių.

S.N.Reevesui šeimos židinio šilumos nereikėjo, ir jis metė žmoną su vaikais. Netrukus pateko į kalėjimą už bandymą oro uoste prekiauti heroinu.

Keanu tėvas gavo 10 metų kalėjimo, bet jį paleido pirma laiko po dvejų metų.

Paskutinį kartą sūnus jį matė būdamas 13-os. Keanu taip ir neatleido tėvui, kad jis metė jo motiną. S.N.Reevesas dar du kartus vedė, skurdžiai gyveno Havajuose. Iki gyvenimo pabaigos jam taip ir nepavyko išbristi iš narkotikų liūno.

Keanu motina Patricia energingai kabinosi į gyvenimą. Ji lengvai kraustėsi iš vienos vietos į kitą. Sudužus eilinei meilės valčiai nenusimindavo, o vėl ieškojo naujo mylimojo.

1966-aisiais Keanu motina įsikūrė Niujorke, ten sutiko antrąjį vyrą režisierių Paulą Aaroną. Su juo pragyveno tik metus. Po to ištekėjo už roko muzikos prodiuserio Roberto Millerio ir persikėlė gyventi į Torontą (Kanada).

Po ketverių metų subyrėjus santuokai Patriciai liko duktė Karina. Keanu išsaugojo puikius santykius su buvusiais patėviais Paulu ir Robertu.

Keanu motina dar ilgai ieškojo savosios meilės. Ji ištekėjo net ketvirtą kartą už kirpyklos salono savininko Jacko Bondo. Su juo pragyveno tik keletą metų.

Nuolatinės klajonės iš vienos vietos į kitą K.Reevesą padarė pasaulio žmogumi.

Tėvo dėka jis turi Amerikos pilietybę, motinos – Didžiosios Britanijos. Natūralizacijos programa jam garantavo Kanados pilietybę. Šią šalį nuo vaikystės jis laiko savo namais.

Keanu visada mokėsi siaubingai. Pirmiausia dėl to, kad kentėjo nuo disleksijos. Skaityti ir rašyti jam, kaip ir seseriai Kim, buvo nežmoniškai sunku.

Jis gerokai atsiliko nuo bendraklasių ir užsisklendė savyje. Bet puikiai žaidė šachmatais – kartais net už pinigus.

Keanu pakeitė keturias mokyklas, bet vidurinės mokyklos baigimo atestato taip ir negavo. Iš Toronto menų mokyklos jį išvijo už nepaklusnumą, o valstybinę nemokamą mokyklą metė pats.

K.Reevesas veikiausiai būtų įstrigęs savo kompleksų voratinklyje, bet išgelbėjo kita veikla. Jau vaikystėje jis žaidė ledo ritulį ir taip sėkmingai gynė vartus, kad gavo Sienos pravardę.

Berniukas svajojo patekti į Kanados rinktinę, keliskart buvo pripažintas perspektyviausiu mokyklos komandos žaidėju. Bet po traumos, patirtos ant ledo, apie profesionalų sportą nebegalėjo būti ir kalbos.

Būdamas 17-os Keanu pradėjo savarankišką gyvenimą: išsikraustė iš motinos, pradėjo gyventi su drauge, mokėsi aktorių kursuose.

Ir griebėsi įvairių darbų – nuo restorano padavėjo iki pačiūžų galandimo čiuožykloje ir parko krūmų kirpimo.

K.Reevesą labai viliojo aktorystė. Kartą įsidrąsinęs jis kreipėsi rekomendacijos į buvusį motinos meilužį, kino prodiuserį. Jis globėjišku tonu pasiūlė jaunuoliui pabandyti ką nors kita, nes aktoriaus talento esą neturįs.

Bet vaikinas ir toliau lankė visas aktorių atrankas.

Ir debiutas įvyko. Tik ne toks, kokio jis tikėjosi. „Coca-Cola“ reklama, mažytis epizodas prastame seriale ir televizijos šou organizatoriaus darbas.

Pirmasis K.Reeveso vaidmuo – vartininkas kino juostoje „Jaunas kraujas“. Už jį gautas trijų tūkstančių JAV dolerių honoraras leido jam išvažiuoti į Jungtines Valstijas senutėliu „Volvo“.

Los Andžele iš pradžių Keanu padėjo buvęs patėvis P.Aaronas. Svarbiausia, kad posūniui jis surado prodiuserį Erwiną Stoffą. Jis rimtai užsiėmė išvaizdaus vaikino karjera.

K.Reeveso proveržiu tapo vaidmuo jaunimo dramoje „Prie upės vingio“. Vaikinas buvo pastebėtas ir tais pačiais metais pakviestas į Oliverio Stone’o režisuojamą „Būrį“. Bet Keanu atsisakė dėl pacifistinių pažiūrų – vaidmuo atiteko Charlie Sheenui.

K.Reevesui pasipylė užsakymai, kino kritikai negailėjo pagyrų už vaidmenis „Pavojinguose ryšiuose“, „Neįtikėtinuose Bilo ir Tedo nuotykiuose“. Merginos kabino ant sienų plakatus su niūroko gražuolio nuotrauka.

1994-aisiais po filmo „Greitis“ aktorių K.Reevesą užgriuvo pasaulinė šlovė.

Įžymaus kino operatoriaus Jano de Bonto režisuotoje debiutinėje kino juostoje „Greitis“ atsisakė filmuotis Holivudo žvaigždės Johnny Deppas, Tomas Cruise’as ir Bruce’as Willisas.

„Greitis“ pelnė K.Reevesui pašėlusį populiarumą. Jam buvo išmokėtas 1 milijono 200 tūkstančių JAV dolerių honoraras.

Malonia „premija“ tapo visam gyvenimui užsimezgusi draugystė su Sandra Bullock. Ši kino juosta ją taip pat padarė superžvaigžde.

Filmo gerbėjai taip svajojo, kad jų dievaičiai ir gyvenime būtų kartu, kad net paskleidė gandus apie jųdviejų romaną. S.Bullock pradžioje iš tikrųjų K.Reevesas patiko kaip vyras.

Vėliau Sandra su humoru prisimindavo savo bandymus sugundyti Keanu.

Mėginimai baigdavosi tuo, kad jis ją vaišindavo arbata ir atmintinai skaitė Williamo Shakespeare’o kūrinius.

Sėkmingi vaidmenys K.Reevesui plūstelėjo kaip iš gausybės rago. Vaidinti filmo „Greitis“ tęsinyje aktorius atsisakė. Nepaisydamas žadėto 11 milijonų JAV dolerių honoraro.

Ir teisingai pasielgė. Filmas patyrė nesėkmę, o tuo metu K.Reevesas sėkmingai vaidino Hamletą viename iš Kanados teatrų.

Gavęs pasiūlymą vaidinti kino juostoje „Velnio advokatas“ jis žengė neįtikėtiną žingsnį. Iš savo honoraro atsisakė dviejų milijonų JAV dolerių Holivudo žvaigždės Alo Pacino naudai, kad tik jis sutiktų filmuotis.

Vėliau K.Reevesas atsisakė 90 procentų honoraro, kad su juo filme „Atsarginiai“ vaidintų kino žvaigždė Gene’as Hackmanas.

Gyvenimas buvo nuostabus, viskas pavykdavo, sėkmė vijo sėkmę. K.Reevesas galėjo save laikyti likimo numylėtiniu.

Aktorius tvirtai stovėjo olimpe: superžvaigždė, turtuolis, pripažintas vienu patraukliausių planetos vyrų, nors ir turintis keistenybių. Viešbučiuose gyvenusiam K.Reevesui visai nesinorėjo įsigyti prabangaus būsto, jam patiko važinėti motociklu.

Didžiąją laisvo laiko nuo filmavimų dalį aktorius skyrė grojimui boso gitara roko grupėje „Dagstar“. Scenoje jis vos spėdavo išsisukti nuo jo link lekiančių liemenėlių ir viešbučio kambarių raktų.

Grupė išleido du albumus, porą kartų apšildė Bon Jovi koncertą ir grojo vienoje scenoje su Davidu Bowie.

K.Reevesas turėjo keletą romanų – trumpalaikių, neilgų ir nesulaukusių didelio atgarsio.

Su amerikiečių aktore Winona Ryder, filmo „Drakula“ partnere, Didžiosios Britanijos atlikėja Sophie Michelle Ellis-Bextor, Holivudo režisiere Sofia Coppola, su niekam nežinoma Autumn Macintosh.

1998-ųjų pradžioje K.Reevesas sutiko Jennifer Syme (1972–2001). Tai įvyko jo sesers Karinos dėka. Pastaroji taip pat pasirinko brolio kelią, bet nepelnė nė šimtosios dalies jo sėkmės.

Karina susipažino su Jennifer per vieną Holivudo vakarėlių. Jos pradėjo bendrauti, susidraugavo ir vieną dieną sesuo supažindino Keanu su naująja savo bičiule.

J.Syme buvo režisieriaus Davido Lyncho asistentė ir net suvaidino jo įžymioje kino juostoje „Pamirštas greitkelis“. Bet ji buvo drovi ir visiškai nesistengė flirtuoti su Keanu. Būtent tuo jį ir pavergė.

1999-aisiais paaiškėjo, kad Jennifer laukiasi mergaitės. K.Reevesas visada bijojo turėti vaikų.

Jis nekart atvirai sakė, jog neįsivaizduoja, kaip galima paleisti naują žmogų į pasaulį, kuris kupinas pavojų ir skausmo.

Tais pačiais metais Keanu nusifilmavo, ko gero, savo pagrindinėje kino juostoje „Matrica“.

Filmas buvo apipiltas įvairiais apdovanojimais, tarp jų ir keturiais „Oskarais“.

Neo vaidmenį K.Reevesas atėmė iš tokių Holivudo žvaigždžių kaip Bradas Pittas, Leonardo DiCaprio, Willas Smithas ir Johnny Deppas.

Pasirašydamas sutartį Keanu atsisakė dalies savo honoraro – jo nurodymu tai buvo skirta „Matricos“ specialiesiems efektams.

Paskui užgriuvo nelaimė. Būdamas Londone aktorius sulaukė Jennifer skambučio.

Ji taip raudojo, kad jam buvo sunku suprasti, kas atsitiko. Keanu nusipirko bilietą ir skubiai parskrido iš Londono.

Tada jis sužinojo, kad jie neteko kūdikio. Buvo nuspręsta dirbtinai stimuliuoti gimdymą.

K.Reevesas buvo ligoninėje ir viską matė savo akimis. Pasirodo, likus savaitei iki gimdymo bambagyslėje susidarė trombas.

Kol Jennifer buvo ligoninėje, Keanu skubiai atsikratė supirktų vaikiškų daiktų ir žaisliukų.

Bet Keanu ir Jennifer meilė neatlaikė išbandymų – jie išsiskyrė. Jis pasinėrė į darbą, o jai buvo kur kas blogiau. Jennifer paniro į depresiją, vaistai nepadėjo, atsirado narkotikai ir alkoholis.

Keanu maldavo draugę suimti save į rankas, bet Jennifer nieko nenorėjo girdėti.

2001-ųjų balandį ji važiavo automobiliu iš ekstravagantiškojo atlikėjo Marilyn Mansono surengto vakarėlio. Nevaldomas Jennifer visureigis įsirėžė į stovinčius automobilius.

Saugos diržo neprisisegusi Jennifer iškrito pro šoninį stiklą ir akimirksniu žuvo. Skrodimas parodė, kad ji buvo vartojusi vaistinių preparatų ir alkoholio.

Visus formalumus ir atsisveikinimo ceremoniją tvarkė K.Reevesas. J.Syme palaidota šalia jų negimusios dukrelės. Režisierius D.Lynchas jai paskyrė „Malholando kelią“. K.Reevesas sukūrė klipą, kur žiūrovų tiesiog maldavo, kad važiuodami automobiliu būtinai prisisegtų saugos diržus.

Paguodos K.Reevesas ieškojo darbe – prasidėjo antrosios ir trečiosios „Matricos“ dalių filmavimas. Tačiau atrodė, lyg kas nors būtų prakeikęs kūrybinę komandą. Pradžioje Keanu pateko į avariją – motociklu įlėkė į uolą.

Jis susilaužė keletą šonkaulių, jam buvo suplėšyta blužnis.

Keldami į greitosios pagalbos automobilį darbuotojai jį dar numetė ant žemės.

Paskui nelaimės ištiko ir keletą kitų filmavimo komandos narių. Keanu rimtai nusprendė, kad kaltas jis. Jis buvo įsitikinęs, kad ant jo užsirūstinęs likimas. Ir dėl to persekioja visus, kas turėjo nelaimę atsidurti šalia jo.

Net sklido kalbos, kad K.Reevesas surengė piktųjų dvasių išvarymo iš filmavimo aikštelės apeigas. Nepadėjo.

Dabar mirtis grėsė jo seseriai Kim. 1993 metais jai nustatė leukemiją, bet ligą pavyko sutramdyti. Tačiau 2003-iaisiais atsinaujinęs vėžys sparčiai perėjo į puolimą. K.Reeveso pasaulis svyravo kaip kortų namelis.

Iš jo buvo kėsinamasi atimti artimiausią žmogų, geriausią draugą, patarėją.

Aktorius sumažino filmavimus, kiek tik buvo įmanoma. Jis užmezgė ryšius su įvairių šalių gydytojais, ieškojo vaistų, nuvežė Kim į Prancūziją, kad būtų taikomas eksperimentinis gydymas. Bandė ją nuolat kuo nors nudžiuginti.

Buvo įkurdinęs Kaprio saloje, paskui keletui mėnesių apgyvendino prabangiame viešbutyje Havajuose. 2003 metais Los Andžele, vandenyno pakrantėje, nupirko namą, kurio dalis buvo įrengta kaip klinika.

Viltis, kad sesuo gyvens, tai geso, tai stiprėjo. Ir tik po dešimties metų buvo galima nedrąsiai pasakyti, kad liga atsitraukė. Ir apie tai K.Reevesas prabilo programoje „Žvaigždės prieš vėžį“.

Visą tą laiką jis skyrė pinigų ligos atsiradimo priežastims tyrinėti ir jai gydyti, naujiems vaistams testuoti, sukūrė fondą, skirtą onkologinių ligų tyrimams ir vaikų ligoninėms.

Aktorius aukoja pinigų ir įvairioms labdaros organizacijoms.

Šios savo veiklos jis niekada nesistengė viešinti.

Sesers Kim liga paskatino Keanu rimtoms gyvenimo permainoms. Jis nusprendė pagaliau tapti sėslus. 2008 metais nusipirko namą Holivudo kalvose, po to – butą Niujorke netoli Centrinio parko.

Po Jennifer žūties K.Reevesas netapo vienuoliu. Visus tuos metus jis bandė susitikinėti su nuostabiomis moterimis – jaunomis aktorėmis, tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Charlize Theron, net su savo motinos bendraamže Diane Keaton, rusų aktore Ana Skidanova.

Iš viso to nieko neišėjo, išskyrus daugybę paskalų.

2018-ųjų rugpjūčio mėnesį Holivudo žvaigždė W.Ryder (47 m.) pareiškė, kad K.Reevesas – jos vyras dar nuo „Drakulos“ laikų – 1992-ųjų. Tuomet esą filmavimo aikštelėje juos sutuokė tikras dvasininkas. Vadinasi, santuoka teisėta.

Toli gražu ne iš karto paaiškėjo, kad šią provokacinę istoriją aktorė sugalvojo reklaminiais tikslais – dėl melodramos „Tikslas – vestuvės!“

Juolab kad K.Reevesas stovėjo šalia, susimąstęs tik linkčiojo ir atsakydavo nereikšmingomis frazėmis.

K.Reevesas nejaukiai jautėsi stebėdamas, kaip stiprėja jo, kaip geriausio visų laikų vaikino, įvaizdis, grindžiamas paprastais ir visiškai suprantamais poelgiais.

Nuo audringai reiškiamo susižavėjimo vienos moters pasakojimu kaito socialiniai tinklai. Pasak jos, pro šalį važiavęs K.Reevesas stabtelėjo, nes užgeso jos mašinos variklis.

Jis pabandė užvesti. To padaryti nepavykus žvaigždė iškvietė techninę pagalbą, o moterį parvežė namo.

Socialiniai tinklai K.Reevesą kėlė į padanges, kai jis grąžino surastą kreditinę kortelę.

Atsirado mačiusiųjų, kaip jis pliaupiant lietui ramiai stovėjo eilėje prie klubo, kur vyko vakarėlis, surengtas jo filmo premjeros proga.

Po internetą pasklido atsitiktinės nuotraukos, kuriose jis užfiksuotas besikalbantis su valkatomis, benamiais.

Pagyrų ir liaupsių aktorius nusipelnė, kai Kalėdoms padovanojo 25 tūkstančius JAV dolerių filmavimo aikštelės darbininkui, turinčiam problemų šeimoje. O kur dar K.Reeveso įprotis vaišinti filmavimo grupę pusryčiais!

Jo gerbėjų dėmesį buvo prikaustęs nevykęs teismas 2008-aisiais. Tuomet paparacas Alisonas Silva reikalavo iš aktoriaus daugiau nei 700 tūkstančių JAV dolerių, esą K.Reevesas tyčia jį partrenkęs automobiliu.

Prisiekusiesiems pakako viso labo valandos, kad vienbalsiai išteisintų kaltinamąjį.

Visi aktoriaus gerbėjai žino, kad jis – kairiarankis, kompiuterį naudoja tiktai žaisti šachmatais, dievina šachmatų uždavinius žurnaluose ir per televizorių žiūri tik olimpines žaidynes.

Žavimasi Keanu ir dėl kuklios aprangos. Aktorius nuolat vilki tais pačiais drabužiais, neturi apsaugos ir asmeninių padėjėjų.

Svarstomos ir religinės K.Reeveso pažiūros. Dėl vaidmens filme „Mažasis Buda“ daugelis nusprendė, kad jis budistas. Tai K.Reevesas neigia, nors ir studijavo šios religijos pagrindus.

Aktorius teigia tikįs Dievą ir velnią, bet be ilgos barzdos ir kanopų. K.Reevesas domisi astrologija, bet nelabai mėgsta kalbėti panašiomis temomis.

Visuomenės pripažinimui ir pinigams K.Reevesas abejingas. Jis turi savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje ir daugybę apdovanojimų. Aktoriaus banko sąskaitose guli daugiau nei 350 milijonų JAV dolerių.

Tokių pinigų pakaktų geram keleto kartų gyvenimui.

Jis darbuojasi ne dėl šlovės ir honorarų. O dėl ko?

Dėl darbo, kuris jam patinka, galimybės persikūnyti, pasimatuoti svetimą gyvenimą.

Ką apie K.Reeveso kūrybą ir apie jį patį mano žmonės, jam seniai nebesvarbu – nei kai giria, nei kada peikia.

Žinomas kritikas yra pareiškęs: „Nežinau kito aktoriaus, kuriam taip reikėtų implantuoti papildomų smegenų.“

Bet draugai neleidžia skriausti K.Reeveso. Jo ginti stojo kolegė Jada Pinkett Smith: „K.Reevesas visai nėra kvailas – tiesiog mėgsta juokauti. Jis linksmas ir labai protingas. Man atrodo, kad gyvenime Keanu – didvyris ne savo valia, kaip ir Neo filme „Matrica“. Esu įsitikinusi, kad kartais jis kelia sau tokį klausimą kaip ir Neo: „Kodėl aš?“

Į visa tai aktorius atsako taip: „Kai kam patinka tai, ką darau, kai kam – ne. Taip, nesu geriausias šio pasaulio aktorius. Bet aš stengiuosi.“

Ir Keanu iš tikrųjų stengiasi. Filmui „Matrica: perkrauta“ išmoko daugiau kaip 200 kovos būdų. Negailėjo savęs, kartojo triukus, o po finalinio dublio apsikraudavo paketais su ledu – taip stipriai skaudėjo visą kūną.

Metams bėgant jo įvaizdis tapo visiškai paprastas – netvarkinga šukuosena, barzda, platūs patogūs drabužiai, įsigyti per išpardavimus. Tad ar verta stebėtis, kad valkatos, benamiai jį laiko savu?

Tačiau benamis, prisėdęs ant suoliuko šalia K.Reeveso, pastebėjo, kad jis labai panašus į vieną įžymybę. Tik jo pavardės neprisiminė.

„Taip, man tai kažkas yra sakęs. Mus dažnai painioja“, – gūžtelėjęs pečiais be šypsenos valkatai tuomet atsakė K.Reevesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.