Vienas už kitą keistesni nėštumai – šokiruoti buvo ir gydytojai

Nėštumas – staigmena? Būna ir taip, ypač kai apie būsimą kūdikį sužinai tik prasidėjus sarėmiams.

 Moteris vargiai galėjo patikėti, kad ji - jau penkiukės mama.<br> Feisbuko nuotr.
 Moteris vargiai galėjo patikėti, kad ji - jau penkiukės mama.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 1:48 PM

Portalui „The Sun“ Suzanne Holdsworth (34 m.) papasakojo, kaip apie ketvirtą savo kūdikį ji sužinojo tik prasidėjus gimdymui. Dabar ji su vyru Chrisu (44 m.) augina jau penktą vaikutį, o apie šį sužinojo likus vos kelioms savaitėms iki gimdymo.

Vonia nepadėjo

Pirmoji staigmena tėvus aplankė 2015-aisiais. Tuo laiku moteris nė neįtarė esanti nėščia. Ji tebesirgo menstruacijomis, nedraudė sau alkoholio ir netgi prarado šiek tiek svorio.

Vieną dieną, nuvežusi į mokyklą vaikus, Suzanne pasijuto prastai. „Mane pradėjo pykinti, pilve jaučiau keistą skausmą. Pagulėjau vonioje, tačiau tai nepadėjo. Tada jau rimtai sublogavau“, – prisiminė ji.

Chrisas iškvietė greitąją, bet moterį apžiūrėję paramedikai ne iš karto suprato, kas jai darosi.

„Beprotiškai surikau. Viskas, ką tuo metu tegalėjau daryti, tai parodyti į kelnes, kurias vis dar mūvėjau. Tada paramedikas padėjo man jas nusitraukti. Kai pažvelgiau viršun, iš šoko išsižiojau. Man padėjęs vaikinas laikė rankose kūdikį. Prireikė akimirkos, kad suvokčiau, jog jis – mano“, – pasakojo moteris.

Mergytę jie pavadino Leora. Prisimindama akimirkas po gimdymo, Suzanne atsimena visą aprėpiantį šoką.

„Priblokšta sėdėjau kambaryje tylėdama. Bandžiau suvokti, kas įvyko. Ką tik pagimdžiau, nors nė nežinojau, kad laukiuosi. Iš naujo pergalvojau kelis pastaruosius mėnesius. Užuot priaugusi svorio, aš sulieknėjau. Gėriau alkoholį. Sportavau lyg pamišusi“, – dėstė ji. Bet šis nepastebimas nėštumas buvo tik pirmoji likimo parengta staigmena.

Ultragarse – tyla

Penkiukės mama apie paskutinįjį kūdikį sužinojo tik būdama jau septintą mėnesį nėščia. Praėjusių metų gegužę Suzanne pradėjo jaustis labai išsekusi. Taip pat priaugo šiek tiek svorio.

„Tada suvokiau, kad man vėluoja mėnesinės. Porą savaičių palaukiau, tikėdamasi, kad jos netrukus prasidės, tačiau nieko neįvyko. Perskrodė mintis – gal aš nėščia?

Nusipirkau nėštumą testą. Jau netrukus stebėjau, kaip testo langelyje ryškėja antroji linija (dvi išryškėjusios linijos nėštumo teste reiškia, kad jis teigiamas. – Red.). Pradėjo daužytis širdis, drebėjo rankos.

Paskaičiavau, kad mano nėštumas gali būti maždaug mėnesio. Tad po savaitės nuėjau išsitirti ultragarsu. Kai gydytoja pažvelgė į ekraną, ji nutilo. Pradėjau jaudintis, kas negerai. O tada ji pasakė: „Panašu, kad jūs laukiatės jau 7 mėnesius.“

Maniau, kad apalpsiu“, – prisiminė moteris.

Rudenį Suzanna pagimdė dar vieną mergytę, kurią su vyru pavadino Araya.

„Mažylė svėrė 3 kg. Ji gimė nepaprastai graži. Bet vis dar negalėjau iki galo patikėti, kad dabar aš – jau penkių vaikų mama“, – sakė moteris.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.