Emily Blunt skrydis į Holivudą sukėlė prakaitą liejančių aktorių pavydą

Britų aktorės Emily Blunt (36 m.) vyresnėlė dukra, pamačiusi ekrane Merę Popins, kurią buvo suvaidinusi Holivudo žvaigždė Julie Andrews, ją iškart įsimylėjo. Todėl E.Blunt itin jaudinosi, ar dabar jos suvaidinta garsioji auklė patiks dukteriai. Anksčiau ši britė ekrane jau buvo įkūnijusi žurnalo vyriausiosios redaktorės asistentę, karalienę, Federalinio tyrimų biuro agentę. Paprastų vaidmenų ji niekada nesiima.

Suvaidinusi Merę Popins britų aktorė E.Blunt labiau bijo neįtikti vyresnėlei dukrai nei kino pasaulį puikiai išmanančiam vyrui režisieriui J.Krasinskiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Suvaidinusi Merę Popins britų aktorė E.Blunt labiau bijo neįtikti vyresnėlei dukrai nei kino pasaulį puikiai išmanančiam vyrui režisieriui J.Krasinskiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Suvaidinusi Merę Popins britų aktorė E.Blunt labiau bijo neįtikti vyresnėlei dukrai nei kino pasaulį puikiai išmanančiam vyrui režisieriui J.Krasinskiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Suvaidinusi Merę Popins britų aktorė E.Blunt labiau bijo neįtikti vyresnėlei dukrai nei kino pasaulį puikiai išmanančiam vyrui režisieriui J.Krasinskiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Suvaidinusi Merę Popins britų aktorė E.Blunt labiau bijo neįtikti vyresnėlei dukrai nei kino pasaulį puikiai išmanančiam vyrui režisieriui J.Krasinskiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Suvaidinusi Merę Popins britų aktorė E.Blunt labiau bijo neįtikti vyresnėlei dukrai nei kino pasaulį puikiai išmanančiam vyrui režisieriui J.Krasinskiui.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 2:47 PM

Jeigu E.Blunt būtų eilinė, vargu ar ją būtų pakvietę į ilgai lauktą „Merė Popins grįžta“. Kol Didžiosios Britanijos sostinėje buvo kuriamas šis filmas, E.Blunt vyras režisierius Johnas Krasinskis lankė žmoną per laisvadienius.

Dukras Hazel ir Violet, kurios apsistojo pas aktorės tėvus Londono priemiestyje, kartais atveždavo pasimatyti su mama. Vieną vakarą aktorė 4-metei Hazel parodė seną filmą „Merė Popins“ su Holivudo žvaigžde J.Andrews.

Dėl jaunėlės teko atidėti ekscentriškos auklės istorijos filmavimą, nes tuo metu Emily buvo nėščia. Įdomus sutapimas: 1964-aisiais, kai J.Andrews gavo pasiūlymą suvaidinti Merę Popins, ji taip pat laukėsi.

Bet „Walt Disney“ kino studija pagrindinio vaidmens atlikėja norėjo matyti būtent J.Andrews, todėl pailgino filmo kūrimo laiką.

Po 55 metų istorija pasikartojo. Robas Marshallas, kino juostų „Čikaga“, „Karibų piratai“ režisierius, pareiškė, kad darbo imsis tik tuomet, jei Merę Popins vaidins E.Blunt. Ir jis neapsiriko – už šį vaidmenį aktorė buvo nominuota Auksiniam gaubliui.

Tai ne pirmas kartas, kai Emily nugvelbia vaidmenis amerikietėms aktorėms iš panosės. Bet juk šį kartą ji, anglė, vaidins tikrą anglę! Ar ne tai svarbiausia?

E.Blunt pavyko gauti vaidmenį filme „Ir velnias dėvi Pradą“. Ji nepranyko Meryl Streep, kuri vaidino amerikiečių žurnalo „Vogue“ redaktorę, fone.

Į Holivudo žvaigždės personažės – vyresniosios asistentės Emili vaidmenį pretendavo daugelis aktorių, o gavo mažai kam žinoma anglė.

E.Blunt juokauja, kad siaubingai bijodama pavėluoti į „Ir velnias dėvi Pradą“ aktorių atranką ji labai nervinosi. O juk jos personažė dėl aikštingo savo viršininkės elgesio tapo neurotike.

Matyt, per aktorių atranką britė atskleidė tai, ko reikėjo filmo „Merė Popins grįžta“ kūrėjams.

Paskui jos laukė nemalonus pokalbis su vienu prodiuserių: jis nurodė suliesėti. To pareikalavęs ir iš pagrindinės kino juostos herojės vaidmenį atliekančios aktorės Anne Hathaway.

Per visą filmavimo laiką tiek Emily, tiek Anne stengėsi išsivaduoti iš minčių apie maistą. Pasakojo viena kitai apie namus, tėvus, prisimindavo smagias savo gyvenimo akimirkas. Skirtingai nei jos herojei iš „Ir velnias dėvi Pradą“, aktorei E.Blunt buvo svetimos neurozės ir fobijos.

Emily gimė 1983 metų vasario 23-iąją prestižiniame Londono rajone.

Jos motina Joanna, buvusi teatro aktorė, dėstė anglų kalbą. Tėvas Oliveris Bluntas, žinomas Londono advokatas, dalyvavo narpliojant daugelį skambių baudžiamųjų procesų. Yra gynęs vieną gaujos, kuri planavo amžiaus apiplėšimą – briliantų vagystę, narį. Briliantus kompanija „De Beers“ demonstravo visuomenei Grinvičo observatorijoje.

Laimė, nusikaltimui pavyko užkirsti kelią. Bluntų vaikai – Felicity, Emily, Susannah ir jų jaunesnysis brolis Sebastianas – didžiavosi savo tėvu.

Jų nė kiek netrikdė tai, kad šeimos galva gynė blogų vaikinų teises. Tėvai nuo mažens savo atžaloms skiepijo mintį, kad teisę į gynybą turi bet kas.

Antroji Bluntų duktė Emily augo tikra išdaigininke. Jai patiko gainioti futbolo kamuolį, rengti sode žiurkėnų „medžioklę“, o paskui juos gelbėti.

Jei namuose nakvodavo Emily draugės, jas kokią penktą valandą ryto dažnokai pažadindavo baisus riksmas: „Gaisras! Degam!“ Pamačiusi užsimiegojusias ir išsigandusias mergaites patenkinta Emily pranešdavo, kad tai – pokštas.

Kartą senelis, Antrojo pasaulinio karo veteranas, generolas majoras Peteris Bluntas, paėmė anūkę į priėmimą, kurį surengė Karalienė Motina, Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II motina.

Kadangi Emily nenorėjo skirtis su pliušiniu meškiuku, ir jį teko pasiimti kartu. Sveikindamasi su šeimininke Emily pakišo jai žaislą kone po nosimi, kad šis taip pat pasisveikintų.

Kaip vėliau pasakojo E.Blunt, Jos Didenybė ne kartą buvo susidūrusi su tokiu svečių elgesiu. Ir šį kartą ji mandagiai reagavo į keistokas aplinkybes. „O, aš matau, kaip stipriai tave myli“, – nusišypsojo Elizabeth II kreipdamasi į Emily numylėtinį.

Būdama septynerių Emily netikėtai pradėjo mikčioti – be jokios akivaizdžios priežasties. Buvo išmėginti visi gydymo būdai, bet nesėkmingai.

Mikčiojimo ji atsikratė būdama 14 metų – padėjo mokyklos dramos būrelio mokytojas. Emily net neįsivaizdavo, kad turėdama šią problemą gali pakilti į sceną.

Bet pedagogas primygtinai reikalavo, kad ji būtinai išmoktų vaidmenį, pasiūlęs išmėginti kokį nors akcentą. Padėjo! Ji tapo tarsi kitu žmogumi ir sklandžiai sakė tekstą.

Nors mikčiojimas nedingo, tai nustojo būti katastrofa.

Tėvai 16-metę Emily atidavė į privačią mokyklą Surėjaus grafystėje. „Hurtwood House“ – mokykla tarp koledžo ir licėjaus – garsėja teatrinio meistriškumo kursais, kuriuos pradėjo lankyti E.Blunt.

Ji negalvojo apie aktorystę, ketino tapti vertėja – mokykloje mokėsi prancūzų ir ispanų kalbų. Bet nuo likimo nepabėgsi.

Po dvejų metų vasarą E.Blunt dalyvavo Edinburgo tarptautiniame festivalyje. Ją pastebėjo teatro aktorių agentas. Todėl po mokyklos baigimo Emily atsidūrė Vest Ende įsikūrusiame legendiniame „Royal Haymarket“.

E.Blunt debiutas – spektaklis „Karališkoji šeima“. Pagrindinį vaidmenį atliko Judy Dench, jos dukters – 18-metė E.Blunt.

Legendinė britų aktorė tapo Emily mokytoja ne tik scenoje, bet ir gyvenime. „Brangioji, nieko niekada nebijok, viskas bus gerai. O jeigu kas nors išdrįs tave nuskriausti, tuoj pat bėk pas mane“, – tikino J.Dench.

Garsioji aktorė sakė, kad jau anuomet jai tapę aišku: Emily labai talentinga, turi puikų humoro jausmą ir yra žavi.

J.Dench mokė savo globotinę: kvaila gėdytis to, kad, priešingai nei daugelis britų aktorių, neturėjai griežtos „treniruotės“ tikroje teatro mokykloje.

Staigus E.Blunt skrydis sukėlė aktorių, kurie metų metais siekė šlovės, pavydą. Esą kiti lieja prakaitą, o E.Blunt viskas patiekta ant lėkštutės.

Pirmoji ryški 20-metės sėkmė kine – britų romantinė drama „Mano meilės vasara“ (2004 m.). Proveržiu tapo pasaulinio bestselerio „Ir velnias dėvi Pradą“ ekranizacija.

Kino kritikų nuomone, jaunoji E.Blunt „nepasiklydo“ šalia „Oskaro“ laureatės M.Streep ir net pranoko A.Hathaway.

Tai patvirtino Auksinio gaublio ir kiek vėliau Britų kino akademijos BAFTA premijos nominacijos.

Praėjus porai metų po „Ir velnias dėvi Pradą“ į ekranus atkeliavo „Viktorija. Jaunoji karalienė“. Už šį vaidmenį E.Blunt vėl gavo Auksinio gaublio nominaciją. Perskaičiusi „Viktorijos. Jaunosios karalienės“ scenarijų E.Blunt pareiškė prodiuseriams, jog yra pasirengusi viskam, kad tik gautų šį vaidmenį. Ir pasiekė savo tikslą pranokusi kitas pretendentes. E.Blunt vaidino vos tik įžengusią į sostą Viktoriją, įsimylėjusią 18-metę merginą.

Dar iki šios juostos filmavimo pradžios E.Blunt įsimylėjo. Su kanadiečių muzikantu Michaelu Buble susipažino 2005-aisiais Australijoje, per televizijos apdovanojimų teikimo ceremoniją.

Romanas buvo audringas, ir netrukus E.Blunt persikėlė gyventi pas atlikėją į Vankuverį. Mylimajam gamino jo mėgstamus valgius pagal Jamie Oliverio receptus, įrašinėjo su Michaelu jo albumą „Call Me Irresponsible“ – dainavo antrajame plane.

M.Buble tėvai ją dievino, svajojo apie greitas vestuves. Bet po trejų metų, 2008 metų liepą, pora pranešė apie išsiskyrimą. Sklandė gandai, kad Michaelas buvo neištikimas Emily. Nieko nuostabaus – paskui muzikos dievaitį įkyriai sekiojo gerbėjos.

Tų pačių metų lapkritį Los Andžele Emily susipažino su J.Krasinskiu (39 m.). Aktorė sėdėjo restorane su bičiule ir vardijo vienišės gyvenimo privalumus. Sprendžiant iš bičiulės žvilgsnio, Emily argumentai skambėjo neįtikinamai.

Ir tuomet įėjo jis! Prie jo puolė keletas žmonių nusifotografuoti. J.Krasinskiui ir dabar kelią užtveria serialo „Biuras“ gerbėjai. Tuomet, 2008-aisiais, projektas dar buvo įkarštyje, gražuolis Johnas negalėjo nė žingsnio žengti, kad prie jo nepultų gerbėjos.

Keista, bet E.Blunt akimirksniu, dabar tuo įsitikinusi, suprato – į restoraną įžengė jos gyvenimo vyriškis. Bičiulė sušuko: „O, Johnas, mano draugas, šaunus vaikinas!“

Johnas Burke’as Krasinskis užaugo Masačusetso valstijoje, baigė universitetą. Po to įstojo į Vaterfordo nacionalinį teatro institutą ir kaupė patirtį anglų „Royal Shakespeare Company“ ir Niujorko aktorinio meistriškumo centre.

Pradėjo karjerą nuo reklaminių filmukų, mažyčių epizodų ir, kaip daugelis kolegų, pinigų prisidurdavo iš padavėjo darbo.

Lūžio metais tapo 2005-ieji: J.Krasinskis buvo patvirtintas vienam pagrindinių vaidmenų kultiniame seriale „Biuras“.

Kviesdamas E.Blunt į pirmąjį pasimatymą jis pasirinko nestandartinį variantą – šaudymą. Ką gi, savo tikslą Johnas pasiekė: Emily buvo priblokšta.

J.Dench buvo teisi sakydama, kad E.Blunt turi puikų humoro jausmą.

Vakare atsakiklyje J.Krasinskis išgirdo: „Buvo super! Reikėtų pakartoti.“

E.Blunt iš širdies pasijuokė sužinojusi, kad „Ir velnias dėvi Pradą“ – mėgstama Johno komedija, kurią nuolat peržiūri. Matė net 75 kartus. Pagrindinė priežastis – Emily.

Praėjus 8 mėnesiams po pažinties Johnas pasipiršo Emily. Ištiesęs žiedą ir liūdnai atsidusęs pridūrė, kad iš tikrųjų vesti norėjęs A.Hathaway, bet iki jos nesugebėjo prasibrauti.

J.Krasinskis – iš prigimties komikas, o E.Blunt moka vertinti humorą. Jie susituokė 2010 metų liepos 10-ąją. Vestuves atšventė Šiaurės Italijoje, prie Komo ežero, George’o Clooney viloje. Su šia Holivudo žvaigžde J.Krasinskis seniai bičiuliaujasi.

Praėjo beveik devyneri metai. Emily tikino, kad jie vienas kitą myli stipriau nei anksčiau. Sutuoktinis mano, kad būtent žmona turėjo įtakos jo karjerai. Juk Emily įkalbėjo jį sukurti trilerį „Tylos zona“. Jo pirmąjį didelį režisūrinį projektą.

Filmas uždirbo 330 mln. JAV dolerių ir pelnė kino kritikų pripažinimą. Jie pavadino „Tylos zoną“ vienu geriausių praėjusių metų filmų. Žurnalas „Time“ įtraukė J.Krasinskį į įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Režisūrinio debiuto ištakos buvo štai tokios. Parsivežęs naujagimę Violet kitą dieną J.Krasinskis gavo scenarijų, pagal kurį jam buvo siūlomas pagrindinis vaidmuo. Bet Emily šovė netikėta mintis: vyras turi pats sukurti šį filmą, tik reikia perrašyti scenarijų. Jis, jos nuomone, gana silpnas.

„Režisierius gali sukurti blogą filmą remdamasis geru scenarijumi, bet niekuomet nesukurs gero filmo pagal blogą scenarijų“, – šį patarimą J.Krasinskis gavo iš savo bičiulio G.Clooney.

Ir ėmėsi darbo. Pagrindiniam vaidmeniui Emily pasiūlė savo gerą pažįstamą, bet, perskaičiusi perdirbtą scenarijų, nusprendė suvaidinti pati.

Johnas ir Emily nežinojo, kuo baigsis jų bendradarbiavimas, ar nesusipyks, ar nesubyrės jų santuoka – kai kurios aktorių poros neatlaikydavo tokio išbandymo.

Abu jaudinosi, bet filmavimo aikštelėje karaliavo taika ir ramybė.

„Emily užtenka pasirodyti, ir, vaizdžiai sakant, oras pradeda keistis. Pamiršdavau, kad aš jos vyras ir režisierius. Tiesiog jaučiausi laimingu žmogumi, stebėjusiu jos vaidybą iš pirmosios žiūrovų eilės“, – sakė J.Krasinskis.

Kalbant apie Merės Popins vaidmenį, neaišku, ar E.Blunt būtų gavusi šį pasiūlymą, jei prieš penkerius metus nebūtų nusifilmavusi režisieriaus R.Marshallo „Gilyn į mišką“.

Stepheno Sondheimo miuziklas pagal Charles’io Perrault ir brolių Grimmų pasakas nuo 1986-ųjų buvo sėkmingai rodomas Brodvėjuje, Londono teatruose. Ir 2014-aisiais kino studija „Walt Disney“ nusprendė miuziklą perkelti į ekraną.

Likimo ironija, bet per vieną pirmųjų filmavimo dienų E.Blunt sužinojo, kad laukiasi. Aktorė vaidino kepėjo žmoną, kuri nusivylusi svajoja pagimdyti, bet negali pastoti dėl raganos prakeiksmo.

Kostiumų dailininkams teko nuolat platinti E.Blunt sukneles. Bet aktorė manė, kad apvalumai jai netrukdė: kepėjo žmona turi būti apvalutė. Juk negali būti abejinga sutuoktinio bandelėms ir riestainiams.

Į miuziklą režisierius pakvietė E.Blunt ir dėl to, kad aktorė neblogai dainuoja. Po išsiskyrimo su atlikėju M.Buble ji nenorėjo viešai demonstruoti savo vokalinių gebėjimų, nebent įgarsindavo dainuojančius animacinių filmų „Gnomeo ir Džiuljeta“, „Šerlokas Gnomsas“ herojus.

J.Krasinskis ilgai neįtarė slapto savo žmonos talento – Emily neniūniuodavo namuose net maudydamasi po dušu, o jos įgarsintų animacinių filmukų nematė.

Kartą lankydamasis Londone jis užsuko į miuziklo repeticiją, kur žmona dainavo grojant orkestrui.

Pasibaigus filmavimui E.Blunt sėkmingai pagimdė pirmagimę Hazel.

Daugiau nei po ketverių metų režisierius R.Marshallas panoro matyti E.Blunt muzikinėje fantazijoje „Merė Popins grįžta“.

Pasaulinės miuziklo premjeros išvakarėse Emily, kaip sakė jos vyras, nėrė į dugną. Leido laiką su dukrelėmis, lankė koncertus.

Neseniai E.Blunt gavo Amerikos pilietybę. Ji tikino, kad taip pasielgė dėl problemų su mokesčiais: pernelyg sudėtinga sistema, kai sutuoktiniai yra skirtingų šalių piliečiai.

Šis „įvykis“ sukėlė tikrą audrą stiklinėje.

Kraštiečiai priekaištavo aktorei, kad ji tėvynę iškeitė į Holivudą. E.Blunt išsaugojo Didžiosios Britanijos pilietybę ir nesiliovė laikyti savęs tikra angle.

Sutuoktiniai davė dukrelėms senovinius vardus – Hazel ir Violet. Šie vardai, aktorės žodžiais tariant, jai primena Angliją.

„Aš ir Johnas įsivaizduojame dvi mažas ledi, žaidžiančias bridžą ir pilstančias arbatą į ploniausius porceliano puodelius“, – sakė E.Blunt.

Ji dažnai lankosi Anglijoje, kur gyvena jos artimieji. Jaunėlė sesuo Susannah – veterinarė, brolis Sebastianas kremta aktorystės mokslus.

Vyresnioji sesuo Felicity – literatūros agentė. Ji ištekėjo už žinomo aktoriaus Stanley Tucci, kuris su E.Blunt vaidino filme „Ir velnias dėvi Pradą“.

Felicity ir S.Tucci augina sūnų ir dukterį. Abu susipažino per Emily ir Johno vestuves.

E.Blunt persikraustė į Jungtines Valstijas, kai ją pakvietė į Holivudą. Iš pradžių su Johnu įsikūrė Los Andžele. Ten 2009-aisiais nusipirko namą.

Bet šis didmiestis, anot aktorės, atitrūkęs nuo pagrindinių kultūrinio gyvenimo įvykių, todėl šeima persikėlė į Niujorką. Čia gyvenimas kunkuliuoja kiaurą parą.

Emily ir Johnas pasirinko tylų, ramų Brukliną. Čia, priešingai nei Kalifornijoje, niekas nešūkčioja sutikęs gatvėje žymų žmogų. Nebaksnoja pirštais ir neįkyri dėl asmenukių.

Duodama interviu žurnalui „Vogue“ aktorė E.Blunt juokais pasakė: „Kai man pradės siūlyti mamyčių vaidmenis, veikiausiai pakeisiu profesiją. Pirksiu, perstatinėsiu ir pardavinėsiu namus. Man patinka užsiimti būsto remontu, dizainu, sugalvoti savitą kiekvieno kampelio stilių“, – svajojo E.Blunt.

Bet kol kas ji turi kitų planų. Bestselerio „Ir velnias dėvi Pradą“ autorė Lauren Weisberger spėjo parašyti tęsinį. Jo siužetas susijęs su ta pačia Emili, buvusia vyriausiosios redaktorės vyriausiąja asistente.

Veikiausiai E.Blunt vėl suvaidins savo nervingąją personažę. Ji jau patvirtino – jei visi ankstesni aktoriai sutiks, ir ji neprieštaraus.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.