Supermodelio Cindy Crawford duktė: „Dievinu savo mamą!“

Tris dešimtmečius mados pasaulyje karaliavusi supermanekenė Cindy Crawford (53 m.), regis, paruošė sau pamainą. Jos dukra Kaia Gerber (17 m.) jau sėkmingai pradėjo modelio karjerą. Įkandin jos – ir brolis Presley Gerberis (19 m.). „Šiame versle dirbantys žmonės žino: jeigu jie blogai elgsis su mano vaikais, eisiu jų ginti“, – sakė C.Crawford.

Praėjusių metų pabaigoje, kai K.Gerber (antra iš dešinės) buvo suteiktas Metų modelio titulas per Britų mados apdovanojimus, ją sveikino visa šeima – motina C.Crawford, tėvas R.Gerberis (pirmas iš kairės) ir brolis P.Gerberis.<br>„Scanpix” nuotr.
Praėjusių metų pabaigoje, kai K.Gerber (antra iš dešinės) buvo suteiktas Metų modelio titulas per Britų mados apdovanojimus, ją sveikino visa šeima – motina C.Crawford, tėvas R.Gerberis (pirmas iš kairės) ir brolis P.Gerberis.<br>„Scanpix” nuotr.
K.Gerber dirbo su „Chanel“, „Omega“, dizainerio Marco Jacobso ir prieš kelis mėnesius anapilin išėjusio dizainerio K.Lagerfeldo mados namais.<br>„Scanpix” nuotr.
K.Gerber dirbo su „Chanel“, „Omega“, dizainerio Marco Jacobso ir prieš kelis mėnesius anapilin išėjusio dizainerio K.Lagerfeldo mados namais.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 7:24 PM, atnaujinta May 3, 2019, 7:25 PM

Septyniolikametė K.Gerber vien per pastaruosius mėnesius žengė podiumu pristatydama mados namų „Chloé“, „Lanvin“, „Saint Laurent“, „Versace“, „Prada“, „Fendi“, „Max Mara“, „Coach“, „Marc Jacobs“ kolekcijas.

Praėjusiais metais ji pozavo „Vogue Paris“, „Vogue Italia“, „Vogue Japan“ ir LOVE žurnalų viršeliams. Dirbo su „Chanel“, „Omega“, dizainerio Marco Jacobso ir prieš kelis mėnesius anapilin išėjusio dizainerio Karlo Lagerfeldo mados namais.

Bet gal nieko stebėtina? Juk ji yra palikuonė moters, kuri – praėjusio amžiaus devintojo ir dešimtojo dešimtmečių mados pasaulio ikona. O C.Crawford apgamas virš lūpos kaputyje buvo tapęs grožio simboliu.

Su kolegėmis Claudia Schiffer, Naomi Campbell C.Crawford modelių profesijai suteikė vardus, kurie joms uždirbo milijonus, o pačios manekenės tapo tikruoju mados pasaulio elitu.

Tad jei esi tokios motinos dukra, vargu ar galima neišmokti bent kelių dalykų apie modelio darbą.

„Nedaryk nieko, ko nenori, visada vadovaukis savo nuojauta“, – tokius C.Crawford žodžius įsidėmėjo K.Gerber. Mergina neatsimena, kad motina ją būtų mokiusi, kaip taisyklingai vaikščioti podiumu.

„Mes niekuomet nesame kartu vaikščioję namų koridoriais. Aš tiesiog ją nuolat stebėdavau dirbančią“, – sakė Kaia. Praėjusių metų pabaigoje K.Gerber buvo suteiktas Metų modelio titulas per britų mados apdovanojimus, vykusius Londone.

Tą vakarą raudonuoju kilimu žengiančią jaunąją manekenę lydėjo visa šeima – motina C.Crawford, tėvas amerikiečių pramogų pasaulio verslininkas Rande’as Gerberis (57 m.), beje, irgi anksčiau išmėginęs modelio duoną, ir brolis P.Gerberis, irgi mėginantis prasimušti šioje srityje.

Ką apie tai, kad jos dukra aktyviai seka motinos pėdomis, mano pati C.Crawford?

„Iš tikrųjų gerai, kad dukra iki 16 metų negalėjo dirbti modeliu ant podiumo. Tokie įstatymai. Bet po to nebegalėjau jos sulaikyti. Tik galiu viltis, kad visus gyvenimo patarimus ji įsisąmonino. Dabar atėjo tas tėvystės laikotarpis, kai pagalvoju: gerai, tikiuosi, jie moka skristi“, – paaiškino C.Crawford.

Kad ir kaip būtų, mados pasaulio įžymybė nuolat sulaukia komentarų, esą savo dukrai modelio karjerą nupirko.

„Žinoma, Kaiai mano vardas suteikė privalumų. Žmonės juk žino, kad ji – mano dukra.

Bet kai mane kaltina, esą sumokėjau, kad ji patektų ant žurnalo viršelio, aš jiems atsakau: jei pirkčiau, tai tik galimybę man pačiai patekti ant viršelio“, – šypsojosi C.Crawford.

Kalbant apie auklėjimą, supermodeliui svarbiausia buvo išmokyti savo vaikus būti gerais ir darbo nebijančiais žmonėmis. Tai jai nebuvo sunku.

„Vaikai ne visada klauso, bet visuomet stebi, ką darai. Jei esi geras, mandagus su kitais žmonėmis, jie to mokosi. Jei šeima tau yra prioritetas, jiems net nekyla abejonių, su kuo leisti laiką pirmiausia.

Jei nuolat plaksiu save jų akivaizdoje, kad atrodau sena, daugėja raukšlių veide ar negaliu valgyti deserto, nes būsiu stora, jie išmoks elgtis taip pat. Juk tu pats esi pavyzdys“, – tikino C.Crawford.

Moteris džiaugėsi, kad jai tikrai pasisekė, nes niekad nebuvo susidūrusi su priekabiavimu. Tačiau jai tai kelia nerimą, tuo labiau kad yra dviejų į mados pasaulį žengiančių vaikų motina.

„Taip, aš fotografavausi nuoga, ir daugybę kartų. Gailiuosi tik dėl tų nuotraukų, kurioms pozuoti buvau įkalbėta. Nenoriu, kad mano vaikams kada nors tektų gailėtis dėl savo veiksmų, todėl skatinu juos nedaryti to, ko jie nenori“, – kalbėjo supermanekenė.

Kol vaikai dar nepasiekė taško, kai patys galės būti visiškai atsakingi už savo sprendimus, C.Crawford tarsi mama vilkė akies krašteliu nuolat stebi jų karjerą.

„Jie turi agentus, tačiau galiu prisipažinti: pirmaisiais metais nė vienas sprendimas nebuvo priimtas be manęs. Siekiu, kad jie patys išmoktų priimti sprendimus.

Tam jie dar nėra pasiruošę. Kol kas iš jų dažnai girdžiu prašymus patarti ar įvertinti“, – pasakojo C.Crawford.

Moteris ne tik žodžiais ir mintimis padeda vaikams – ji stengiasi būti kuo arčiau jų ir fiziškai. Nors Cindy su dukra kalbasi telefonu ir susirašinėja kasdien, atskirai nuo jos gali išbūti ne ilgiau nei savaitę.

„Jei ji neatsako į mano žinutę per 15 minučių, siunčiu dar vieną, parašytą didžiosiomis raidėmis ir su daugybe šauktukų, kad ji man tiesiog parašytų.

Kitaip atseksiu, kur ji yra, per „Uber“ paskyrą“, – prisipažino dviejų vaikų motina.

Vis dėlto didžiąją laiko dalį Crawford tikino leidžianti patiems vaikams ieškoti savo kelio. Jos galva, neįmanoma išmokyti žmogaus būti modeliu.

Tai turėtų sklisti iš vidaus. Tačiau kai Kaia buvo septynerių ir apsirengdavo mamos drabužiais norėdama pavaidinti modelį, Cindy, žinoma, padėdavo dukrai susišukuoti plaukus ir patardavo, kaip pakelti smakrą, kur laikyti ranką. Tikėtina, kad mergaitės galvoje tai išliko.

O prieš Kaiai žengiant tikru podiumu motina nuo pat pradžių labiausiai akcentavo vienintelį dalyką.

„Nemėgstu žiūrėti į merginas, kurių akys negyvos, o jos pačios eina podiumu be jokios veido išraiškos. Man tai tiesiog neįdomu. Taip, suprantu, kad taip dabar madinga. Tačiau jaučiu, kad žmonės ant podiumo nori matyti asmenybes.

To neįmanoma pritaikyti visiems mados šou, tačiau mano dukrai tai pavyksta.

Pavyzdžiui, per Annos Sui kolekcijos pristatymą nė viena mergina neatliko apsisukimo, o Kaia netikėtai tai padarė“, – džiaugėsi dukra Cindy.

Be to, supermanekenė savo vaikams visuomet akcentavo, kad šiame versle svarbu nevėluoti, visur būti laiku, gražiai elgtis su kitais žmonėmis.

Nors motina – viena žinomiausių pasaulio moterų, o pati Kaia modelio karjerą pradėjo sulaukusi vos dešimties, mergina įsitikinusi, kad jų šeimos gyvenimas gana paprastas.

„Dievinu savo mamą! Bet kai kas nors paklausia, koks jausmas turėti mamą Cindy Crawford, atsakau, kad ji puikiai sugebėjo atskirti mamos pareigas ir darbą. Tad man ji yra ne supermodelis, o mama“, – paaiškino Kaia.

Mergina tikina, kad jos tėvai, iš mados verslo uždirbantys milijonus dolerių, visada skatino pasinaudoti savo žinomumu padedant kitiems ir siekiant pokyčių.

Kaia kartu su motina dirba vienoje vaikų ligoninėje, kur buvo gydomas nuo leukemijos miręs jaunesnis C.Crawford brolis.

Yra dar vienas privalumas būti C.Crawford dukra: ir motina, ir dukra yra vienodo ūgio – 175 centimetrai, tad drabužių dydis sutampa. „Gaila, kad mūsų su mama batų dydžiai nėra vienodi ir negaliu avėti jos batų.

Tačiau tikrai iš jos spintos pasiskolinu vintažinių apdarų, jie – patys įspūdingiausi“, – džiaugėsi K.Gerber.

Praėjusiais metais per „Versace“ mados namų kolekcijos pristatymą motina su dukra žingsniavo tuo pačiu podiumu. Jų išvaizda ir eisena – stebėtinai panašios.

Bet kai kas nors jaunąją Kaią, lygindami su motina, jau dabar ima vadinti supermodeliu, ji prieštarauja.

„Apibūdinimu „supermodelis“ nereikėtų taip lengvai švaistytis. Šį titulą reikia užsitarnauti. Kai žmonės man jį priskiria, atsakau jiems: duokite man dar šiek tiek laiko“, – sakė K.Gerber.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.