Meilė, atimanti žadą: milijonierė išteka už kalėjime sėdinčio elgetos

Garsi milijonierė išteka už elgetos. Bet yra vienas „bet“ – jis kali iki gyvos galvos.

 Lauren nusiteikusi apsieiti be vedybinės sutarties, kuri galėtų ją apginti skyrybų atveju.<br> Facebook nuotr.
 Lauren nusiteikusi apsieiti be vedybinės sutarties, kuri galėtų ją apginti skyrybų atveju.<br> Facebook nuotr.
 Lauren nusiteikusi apsieiti be vedybinės sutarties, kuri galėtų ją apginti skyrybų atveju.<br> Facebook nuotr.
 Lauren nusiteikusi apsieiti be vedybinės sutarties, kuri galėtų ją apginti skyrybų atveju.<br> Facebook nuotr.
 Kol Lauren kalė savo milijonus, T.Tuckeris viską prarado ir valkatavo Arizonoje. <br> Policijos nuotr.
 Kol Lauren kalė savo milijonus, T.Tuckeris viską prarado ir valkatavo Arizonoje. <br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 12:10 PM

Kūno rengybos guru, įmonės „CrossFit“ įkūrėja amerikietė Lauren Jenai (47 m.) susiruošė tekėti už savo mokyklos laikų draugo, kurio nematė nuo 1989 metų. Per 30 metų moteris spėjo uždirbti milijonus dolerių, o jos išrinktasis tapo elgeta ir sėdo į kalėjimą už žmogžudystę.

Verslą lydėjo sėkmė

Su pirmuoju vyru Gregu Glassmanu Lauren susipažino sporto salėje. Gregas Kalifornijoje dirbo treneriu ir beveik 10 metų kūrė nuosavą fizinio parengimo metodiką – krosfitą. Dešimtojo dešimtmečio viduryje atsirado jo sekėjų, tarp kurių buvo Lauren.

Po vestuvių jie išsinuomojo kampelį vietinėje japonų kovos menų džiudžitsu studijoje ir pradėjo kartu vesti užsiėmimus. Be to, Lauren pradėjo tvarkyti verslo reikalus. Verslas kilo kaip ant mielių, todėl netrukus pora nusprendė persikelti. Naują salę jie atidarė buvusiame krovininiame garaže, kurio plotas – 100 kvadratinių metrų.

2000 m. Gregas įkūrė interneto puslapį, atsirado kompanijos filialų kituose miestuose ir kitose valstijose, o po to ir visame pasaulyje. Po truputį krosfitas pradėjo krauti didelius pinigus. 2016 m. metodika buvo taikoma 13 tūkst. salių, o prekės ženklas buvo vertinamas 13 tūkst. JAV dolerių.

Tačiau kol kompanija klestėjo, santuoka braškėjo. Gregas nuolat važiavo į komandiruotes. Sklido gandai, kad jis buvo neištikimas nėščia žmonai, kuriai teko sėdėti namuose. 2010 m. kovą Lauren kreipėsi dėl skyrybų ir prisiteisė pusę šeimos turto. Vėliau buvęs vyras išpirko jos verslo dalį už 16 mln. dolerių.

Po skyrybų Lauren kentė nuo depresijos. „Tai buvo visai ne ta vieta, kurioje man norėjosi būti, – pasakojo ji „Phoenix Business Journal“. – Pirmą kartą per 15 ar 20 metų aš nieko nesprendžiau. Aš net nežinojau, kaip pasirūpinti savo sveikata. O juk aš visą gyvenimą rūpinausi kitų žmonių sveikata“.

Kaip tik tada Lauren feisbuke susirašinėjo su Tyrone'u Tuckeriu. Jie susipažino, kai abiem buvo po 16 metų. Vyresniosiose klasėse Tyrone'as buvo slapta įsimylėjęs Lauren, kuri susitikinėjo su jo geriausiu draugu. „Kai jis sužinojo, kad aš girdėjau jo prisipažinimą, siaubingai susigėdo, – pasakojo Lauren interviu „Daily Mail“. – Iš viso to nieko neišėjo“.

Baigus mokyklą jų ryšiai nutrūko. T.Tuckeris įstojo į koledžą, vedė ir dirbo finansų srityje. Lauren tuo metu metė mokyklą, išvažiavo į Kaliforniją ir įsidarbino kirpėja. Per 30 metų jie nė karto nesusitiko ir net nesikalbėjo telefonu.

Kol Lauren kalė savo milijonus, T.Tuckeris viską prarado ir valkatavo Arizonoje. 2015 m. jis pėsčiomis kirto Jungtines Valstijas, pasiekė Floridą ir apsistojo Ki Vesto saloje už valandos kelio nuo Majamio. Jis užsidirbo pragyvenimui sunkiu fiziniu darbu ir nakvojo laivuose ar benamių nakvynės namuose.

Lauren tai atrodė romantiška. „Jo gyvenimo būdas buvo kažkuo bohemiškas“, – aiškino ji žurnalistams. Nepaisant to, pradžioje jų santykiai apsiribojimo susirašinėjimu feisbuke. Taip tęsėsi iki 2017 m. pabaigos, kai Lauren gavo žinutę iš T.Tuckerio pažįstamo. „Jam reikia tavo pagalbos, – rašė jis. – Jį suėmė už žmogžudystę“.

Namelis medyje

2017 m. lapkričio 17 d. į kempingą Ki Vesto pakraštyje atvažiavo juodas furgonas. Iš jo išlipo du juodai apsirengę vyrai su kaukėmis. Pagal tyrėjų versiją, vienas jų buvo T.Tuckeris, o jo bendrininkas – Rory Wilsonas. Jie priėjo prie medžio, ant kurio šakų kažkas surentė lūšnelę. Joje glaudėsi trys žmonės – dvi moterys ir vyras.

Nusikaltėliai manė, kad namo medyje šeimininkė 53 m. Paula Belmonte ten slepia pinigus ir narkotikus. Jie užsiropštė į namelį, prikėlė iš lovų persigandusius gyventojus ir ėmė ieškoti jų slepiamų turtų. Kalbėjo daugiausia R.Wilsonas. Jis grasino P.Belmonte, prikišo jai prie kaklo peilį ir jai įpjovė.

Išgirdęs triukšmą atskubėjo gretimo vagonėlio gyventojas – 59 m. Matthew Bonnettas. Jis užlipo į medį aiškintis ir susidūrė su sprunkančiais plėšikais. Po neilgo ginčo vienas iš nusikaltėlių smeigė jam peiliu. Po keleto valandų M.Bonnettas mirė.

Plėšikai ir furgono vairuotojas keletą dienų slėpėsi nuo policijos, be to, pagal tyrėjų versiją, T.Tuckeris surado vieną iš liudininkų ir jam grasino. Suimtas T.Tuckeris neigė savo kaltę, bet negalėjo paaiškinti, ką veikė žmogžudystės metu. Pasak jo, tą vakarą jis buvo mirtinai girtas ir nieko neatsimena.

P.Belmonte sugebėjo atpažinti R.Wilsoną iš balso ir iš nuotraukos. T.Tuckerio kaltę įrodyti buvo sunkiau. Nusikaltimo vietoje nebuvo rasta nė vieno įkalčio, patvirtinančio, kad jis ten dalyvavo. Prokuroras grindė kaltinimą R.Wilsono žodžiais ir T.Tuckerio kameros kaimyno, neva girdėjusio jo prisipažinimą, parodymais. 2018 m. gruodį prisiekusiųjų teismas T.Tuckerį pripažino kaltu. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Mokyklos laikų draugui mesti kaltinimai pribloškė Lauren. „Aš pradėjau aiškintis ir pamačiau, kad kažkas nesutampa“, – pastebėjo ji. Lauren atsiuntė T.Tuckeriui savo telefono numerį ir nusamdė jam gerą teisininką bei privatų detektyvą.

Kalėjimo romanas

Floridoje uždrausti asmeniniai susitikimai su kaliniais – tik telefonu ar video ryšiu. Lauren užsirašė į video ryšio seansą ir pirmąkart po 30 metų pamatė savo seną draugą. „Kai mes plepėjom per video, vėl virtom mokiniais, – pasakojo ji. – Aš ilgai gyvenau viena, todėl pasijuokti buvo labai linksma“.

Po truputį Lauren pradėjo suprasti, kad įsimylėjo T.Tuckerį. „Aš nežinau, kas vyksta, bet man patinka su tavim kalbėtis, tu priverti mane juoktis, – parašė ji jam į kalėjimą. – Mes turim tiek daug bendra. Aš laukiu kiekvieno karto, kada mes galėsime pabendrauti“. T.Tuckeris atsakė, kad jausmai abipusiai: „Jis paskambino man ir pasakė: „Man siaubingai pasisekė, kad tave radau, bet tam mane turėjo suimti už žmogžudystę. Jeigu ne suėmimas, viso šito nebūtų“.

Per vieną iš pokalbių per video ryšį Lauren apsinuogino krūtinė. Už taisyklių pažeidimą jiems uždraudė bendrauti trejus metus, bet Lauren nepasidavė. Ji ir toliau skambino mylimajam savo mamos sąskaita. „Mūsų meilės nesustabdys betoninės sienos, – aiškino moteris. – Mes niekada nebuvome kartu, niekada nesilietėme vienas prie kito. Akivaizdu, kad šie jausmai turi į kažką išsilieti“.

Lauren ketino ištekėti už T.Tuckerio, kai jis bus paleistas už užstatą, ir siūlė už jo išlaisvinimą milijoną dolerių. Bet nieko neišėjo – teisėjas paliko kalinį už grotų. Po to porai uždraudė bendrauti per video ryšį. „Matyt, gavę paraišką dėl užstato jie peržiūrėjo mūsų pokalbių įrašus, – spėjo Lauren. – Visus užsirašymus panaikino, o naujus atidėjo šimtui metų“.

Dabar jiems lieka tik telefonas ir laiškai. „T.Tuckeris užsiėmė daile ir renka kalinių kūrybą, – pasakojo Lauren. – Dabar jis man siunčia visokius dirbinius, kaip gėles iš tualetinio popieriaus“. Ji ir toliau ruošiasi vestuvėms, kurias, tikėtina, teks atšokti tiesiog kalėjime. Tai bus jos pirmas asmeninis susitikimas su T.Tuckeriu per 30 metų.

Lauren nusiteikusi apsieiti be vedybinės sutarties, kuri galėtų ją apginti skyrybų atveju. „Vedybinė sutartis čia nereikalinga, – sakė ji. – dėl jos atrodys, kad mes nepasitikime vienas kitu, o tai netiesa. Bet kuriuo atveju, aš nesilaikau įsikibusi savo turtų ir nenoriu drebėti dėl savo pinigų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.