Šios aistruolių apsuptos gražuolės pinklėse – ir princas

Po mokslinės fantastikos kino juostos „Savižudžių būrys“ aktorei Margot Elise Robbie (28 m.) teko pasisamdyti apsaugą. Holivudą užkariavusios australės suvaidinta komiksų personažė Harlė Kvin tapo tokia populiari, kad ją nuolat ėmė persekioti aistruoliai.

 Pasak gražuolės, Harry labai greitai rašo žinutes.<br>„Scanpix“ nuotr. koliažas.
 Pasak gražuolės, Harry labai greitai rašo žinutes.<br>„Scanpix“ nuotr. koliažas.
Pirmiausia gimtojoje Australijoje išgarsėjusi M.Robbie patraukė Holivudo režisierių dėmesį.<br>„Scanpix” nuotr.
Pirmiausia gimtojoje Australijoje išgarsėjusi M.Robbie patraukė Holivudo režisierių dėmesį.<br>„Scanpix” nuotr.
Antausį L.DiCaprio skėlusi M.Robbie gavo vaidmenį filme „Volstrito vilkas“.<br>„Scanpix” nuotr.
Antausį L.DiCaprio skėlusi M.Robbie gavo vaidmenį filme „Volstrito vilkas“.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorei neabejingam princui Harry patiko, kad ji jo nepažino.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorei neabejingam princui Harry patiko, kad ji jo nepažino.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 7, 2019, 3:14 PM, atnaujinta Jul 7, 2019, 3:51 PM

Leo rėkė, svaidėsi keiksmais, o akys buvo pritvinkusios paniekos.

Staiga jo pyktis atlėgo, jis nusišypsojo ir pasakė: „Tu turi būti laiminga, kad šalia tavęs toks vyriškis. Ateik ir pabučiuok mane!“

Margot truputį sumišo. Po to klusniai priėjo ir „Titaniko“ žvaigždei Leonardo DiCaprio (44 m.) skėlė antausį, sušnypštusi: „Eik velniop!“

Visiškoje tyloje pasigirdo patenkintas režisieriaus Martino Scorsese balsas: „Nufilmuota! Panele Robbie, sveikinu, atranką įveikėte, vaidmuo „Volstrito vilke“ – jūsų!“

Kas galėjo įsivaizduoti, kad ši lėlytė, kadaise nešiojusi akinius ir dantų kabes, moka melžti karves, kapoti malkas, prižiūrėti vaikus ir net vairuoti traktorių?

Mergaitė, kuri pakrikštyta kaip Margot Elise, gimė 1990 metų liepos 2-ąją Australijos provincijoje, nedideliame Delbio miestelyje.

Po ketverių metų fermeris Dougas Robbie metė šeimą ir su ja nenorėjo palaikyti jokių ryšių.

Po skyrybų Sarie Kessler su keturiais vaikais – Lachlanu, Anya, Margot ir jauniausiuoju Cameronu – persikėlė į rytinę Australijos pakrantę, Gold Kousto miestą, – vieną stambiausių vandens turizmo centrų.

Fizioterapijos specialistė S.Kessler daug dirbo – nuo ryto iki vakaro rūpinosi pagyvenusiais žmonėmis ir riboto išsivystymo bei galimybių vaikais. Tad laiko savoms atžaloms nepakako.

Kad vaikai neišklystų iš kelio, juos visus vasarai nusiųsdavo pas senelius. Jie nuo mažens pratino anūkus prie fermerių darbų.

Mokykloje Margot ne tik daug sportavo – žaidė softbolą, buriavo. Ji taip pat lankė šokių, teatro studiją, cirko būrelyje mokėsi fokusų. Ir, žinoma, daug laiko skyrė kultiniam australų pomėgiui – banglenčių sportui.

Kampuotų formų, trumparegė 14-metė paauglė, kamuojama kompleksų dėl akinių ir kabių, virto žaviausia mokyklos mergina. Dabar jai ne tik reiškė simpatijas, bet ir buvo įsimylėję kone visi kadaise ją erzinę vaikinukai. Bet Margot širdis jau buvo užimta.

Su Mattu Thompsonu ji susidraugavo dar pradinėje mokykloje. Abu lankė teatro būrelį, palaikė vienas kitą sporto aikštelėje, šėliojo ant banglentės, juokavo tik jiems suprantamu būdu.

Vyresnėse klasėse vaikiška simpatija virto įsimylėjimu. Pirmieji bučiniai, vakariniai pasimatymai ir iškilmingi Matto pažadai Margot motinai, kad duktė namuose bus ne vėliau nei dešimtą valandą vakaro.

Išleistuvėms M.Robbie pati pasisiuvo suknelę, batus ir pigią bižuteriją pasiskolino iš draugės.

Pirmasis jaunystės romanas liko tik prisiminimuose – jo herojai turėjo skirtingas svajones. Po mokyklos baigimo abu įstojo į vietos koledžą.

Mattas neketino palikti Gold Kousto, o Margot viliojo didelis pasaulis. Nuo 16-os ji prisidurdavo pinigų iš padavėjos darbo, tvarkė butus, paplūdimio krautuvėlėje pardavinėjo maudymosi kostiumus ir banglentes.

Didelę uždarbio dalį atiduodavo motinai, o likusią kaupė. Sarie vylėsi, kad duktė įstos į universitetą, studijuos teisę. Šiai sričiai mergaitė turėjo sugebėjimų ir gerą atestatą. Bet apie tai Margot nenorėjo net girdėti – troško tapti aktore.

Sutaupytų pinigų pakako bilietui į Melburną ir aktorių kursų įnašui. Margot ir Mattas jausmingai atsisveikino, ir nuo to laiko jų likimas pasuko skirtingais bėgiais.

Melburne jai reikėjo kur nors ir iš ko nors gyventi. Tad aktorių kursus Margot derino su darbu užkandinėje ir dar spėdavo lakstyti po aktorių atrankas.

Keletą kartų šviesiaplaukės australės veidas šmėkštelėjo masinėse ir trumputėse bežodėse filmų scenose. Paskui Margot nusišypsojo sėkmė: porą reikšmingesnių darbų ir pagrindinis vaidmuo trileryje „Aš matau tave“.

Ši kino juosta pradėta rodyti tik 2009-aisiais, nors vadybininkai daug žadančią merginą pastebėjo dar per filmavimus 2007 metais. Ir po metų M.Robbie pakvietė į itin populiaraus Australijos serialo „Kaimynai“ aktorių atranką.

Ji turėjo mažai vilties, kad ją patvirtins, todėl po aktorių atrankos lengva širdimi išvyko į Kanadą.

Ten su tuomečiu draugu šėlo ant snieglenčių. Kalnuose ją pasiekė džiaugsminga naujiena, ir ji skubiai grįžo.

„Kaimynuose“ aktorė M.Robbie trejus metus vaidino greit įsiplieskiančią Doną Frydman. Ir kone po pirmosios serijos populiarių užkandinių tinklas – vienoje jų Margot keletą mėnesių darė sumuštinius – sudarė su aktore reklaminę sutartį, sumokėjęs neblogus pinigus.

„Kaimynų“ serialas, 1985–2018 metų reitingų lyderis, tapo starto aikštele daugeliui. Ten vaidino Russellas Crowe, Kylie Minogue, Guy Pearce’as, Jasonas Donovanas, Natalie Imbruglia.

Istorijoje apie išgalvoto Melburno priemiesčio gyventojus M.Robbie filmavosi beveik kasdien – iki 2011-ųjų sausio.

Aktorė du kartus buvo nominuota nacionalinei televizijos meno premijai „Logie“.

Kartą interviu Margot paklausė, su kokia pasaulinio ryškumo žvaigžde ji norėtų susitikti. Pirmas jos ilgame sąraše buvo L.DiCaprio. Po šio atsakymo M.Robbie pagalvojo: aišku, kad tokia kvaila jos svajonė neišsipildys.

Bet vis daugiau šviesiaplaukės M.Robbie nuotraukų puošė žiniasklaidą, ją atpažindavo gatvėje. Ir tuomet australų aktorė nusprendė, kad pribrendo laikas užkariauti didįjį kiną.

M.Robbie metus gludino amerikietišką akcentą, lankė aktorinio meistriškumo pamokas. Suradusi agentą, turintį ryšių Holivude, ir atsisakiusi tolesnio darbo seriale „Kaimynai“ ji išskrido į Los Andželą.

Ten pradėjo lankyti aktorių atrankas, ir jai greitai nusišypsojo sėkmė. Nepaisant ambicingų kino studijas atakavusių blondinių gausos, būtent jai buvo pasiūlytas vienas pagrindinių vaidmenų seriale „Pan Am“.

Projektas apie praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio stiuardeses išsilaikė tik sezoną. Reitingai buvo stulbinamai žemi.

Bet gražioji palydovė Lora Kameron – M.Robbie patraukė Holivudo režisierių dėmesį. 2012-aisiais blondinė iš tolimosios Australijos suvaidino „Laiko tilte“, o po metų laimėjo, vaizdingai sakant, Aukso puodą, – vaidmenį kino juostoje „Volstrito vilkas“.

M.Robbie ilgam įsiminė vieno jos pirmųjų aktorių atrankos vadybininkų žodžiai: „Turi Barbės įvaizdį ir dėl to tau siūlys vien pagrindinių herojų žmonų ar draugių vaidmenis. Turėk omenyje, kad tai – kelias, vedantis į aklavietę.“

Bet sužinojusi, kad ieškoma aktorė būtent tokiam vaidmeniui legendinio Holivudo režisieriaus M.Scorsese filme, M.Robbie apsisprendė: „Nusispjaut į pašalinių patarimus, reikia pamėginti!“

Šįkart ir vėl pasikartojo istorija, panaši į „Kaimynų“. M.Robbie, nusiuntusi vaizdo įrašą, išskrido į Didžiąją Britaniją. Ir kitą dieną gavo žinutę – ji pakviesta į aktorių atranką.

23-ejų australė atėjo apsitempusi džinsais ir avėdama paprastus batelius.

Žymioji Holivudo aktorių atrankos vadovė Ellen Lewis žinojo, kokia bus filmuojama scena.

Nužvelgusi jaunąją aktorę nuo galvos iki kojų ji pasakė: „Artimiausioje parduotuvėje nusipirkite trumpą seksualią suknelę ir aukštakulnius. Bėgte!“

M.Robbie nereikėjo aiškinti du kartus.

Po pusvalandžio „karštoji“ blondinė stovėjo priešais M.Scorsese, o jai replikavo Holivudo superžvaigždė L.DiCaprio.

Pagal „Volstrito vilko“ scenarijų, australės herojė Naomi susipyko su vyru milijonieriumi ir pleibojumi Džordanu Belfortu. Pradžioje aktorė buvo priblokšta: L.DiCaprio ją provokavo, įžūliai improvizuodamas.

Ir tuomet M.Robbie nusprendė „pridėti savo motyvų“ – skėlė superžvaigždei antausį. To „Volstrito vilko“ scenarijuje nebuvo numatyta, bet šis „laisvumas“ garantavo australei vaidmenį.

M.Robbie suvaidino taip, kad kino kritikai sutartinai nusprendė: ji – vos ne geriausias M.Scorsese atradimas nuo jo filmo „Įsiutęs bulius“.

Per „Volstrito vilko“ premjerą šalia aktorės sėdėjo jos mama, sesuo ir broliai.

Senelių nepakvietė – bijojo, kad jiems bus pernelyg sunku žiūrėti itin atvirus epizodus.

Netrukus australės nuotraukos papuošė žurnalų „Esquire“ ir „Elle“ viršelius.

Ant jos agento stalo didėjo scenarijų krūva, M.Robbie kino juostų partneriais tapo pirmo ryškumo žvaigždės – Willas Smithas, Ryanas Goslingas. Bet paskesni vaidmenys negalėjo pranokti „Volstrito vilko“.

2016-aisiais M.Robbie suspindėjo „Savižudžių būryje“. Jai teko šaudyti, valdyti kardą ir beisbolo lazdą, atlikti rizikingus triukus ir šuolius.

Iki filmavimų australų aktorė keletą mėnesių gyveno griežtu sportiniu režimu: koviniai menai, ištvermę ugdančios treniruotės, šaudymas.

Pradėjus rodyti „Savižudžių būrį“ kino teatruose M.Robbie teko pasisamdyti apsaugą – ją nuolat persekiojo aistruoliai. M.Robbie herojė Harlė Kvin tapo tokia populiari, kad pradėta kalbėti apie naują kino komiksą.

Šių metų pradžioje prasidėjo mokslinės fantastikos „Plėšrių paukščių“ filmavimas.

Pelniusi sėkmę M.Robbie greitai pažino ir atvirkštinę šio medalio pusę. 2012-aisiais buvo audringai aptarinėjamas jos meilės romanas su L.DiCaprio.

Didžiausią autoritetą turintis „New York Post“ pranešė, kad „Titaniko“ žvaigždė naktį praleido su M.Robbie.

Netrūko ir anoniminių šaltinių, tvirtinusių, kad apie tai žinojo visi „Volstrito vilko“ kūrybinės grupės nariai.

Paviešintos nuotraukos, kur ekraniniai filmo sutuoktiniai kaitinosi saulėje balkone. L.DiCaprio nieko nekomentavo, M.Robbie trumpai paaiškino reporteriams, kad jie – viso labo draugai.

Vėliau į australų aktorės lovą buvo guldomas Bradas Pittas, Benas Affleckas, Willas Smithas. Dėl pastarojo kilo didelis triukšmas. Žiniasklaida kaitino gandus apie būsimas Willo ir Jados Pinkett Smith skyrybas.

Daugelis galimo sutuoktinių išsiskyrimo priežastimi nurodė pernelyg švelnią W.Smitho draugystę su M.Robbie.

Negana to, aktorius mestelėjo, jog yra pasirengęs padaryti bet ką, kad tik vėl vaidintų su australe.

Tačiau W.Smitho skyrybos neįvyko.

2015-ųjų gruodį Margot vakarėlio metu susipažino su Didžiosios Britanijos princu Harry. Ir jis, akivaizdu, neliko jai abejingas – tuo metu dar nebuvo sutikęs Meghan Markle.

Princui Harry patiko, kad aktorė M.Robbie jo nepažino, pamanė, jog priešais save mato rausvaplaukį britų muzikantą Edą Sheeraną.

Kurį laiką M.Robbie ir princas Harry siuntė vienas kitam trumpąsias žinutes. Bet į žiniasklaidą nepateko jokių kitų smulkmenų, išskyrus vieną.

Pasak aktorės, princas labai greitai renka žinutes. Tačiau princo Harry žmona ir Sasekso kunigaikštiene tapo M.Markle.

Aktorė M.Robbie ištekėjo už žmogaus, dėl kurio nereikėjo atsisakyti profesijos ir tapti karališkųjų rūmų etiketo įkaite.

Su Tomu Ackerley (29 m.), kilusiu iš Sario grafystės (Pietryčių Anglija), M.Robbie susipažino Londone 2013-aisiais „Prancūziškos siuitos“ kūrimo metu.

Ironiškąjį filmo režisieriaus asistentą T.Ackerley ji pusiau juokais pavadino gražiausiu miesto vaikinu.

Gyvenimas Didžiosios Britanijos sostinėje pasirodė toks malonus, kad M.Robbie nusprendė kuriam laikui pasilikti. Juolab kad gavo naują vaidmenį filme „Tarzanas. Legenda“.

Tomas ir Margot su dar keturiais bičiuliais išsinuomojo didelį butą, kur kaip reikiant pasilinksmindavo.

Kartą jai šovė į galvą keista mintis, kurią garsiai pakartojo.

Niekas neturi teisės apsigyventi bute nepasidaręs „slaptos“ tatuiruotės. Šią idėją linksmoji brolija palaikė. Kažkoks Pablo kiekvienam būsto gyventojui ištatuiravo ženklą.

M.Robbie paprašė ir ją pamokyti. Nuo to laiko ji su savimi visada turi lagaminėlį su instrumentais ir visiems norintiems daro tatuiruotes.

Pavyzdžiui, pusei „Savižudžių būrio“ filmavimo grupės narių.

Pradžioje T.Ackerley ir M.Robbie tiesiog draugavo.

Kino juostos „Z reiškia Zacharijų“ filmavimo aikštelėje M.Robbie užmezgė intrigėlę su meno direktoriumi.

Bet paskui grįžo į linksmą Londono butą, ir netrukus prasidėjo lengvas, nieko neįpareigojantis romanas su T.Ackerley.

Vėliau abu prisipažino, kad iškart stipriai vienas kitą įsimylėjo. Bet bijojo, kad iš to nieko doro nebus.

Laikui bėgant Tomo ir Margot santykiai stiprėjo, nepaisant nuolatinių išsiskyrimų ir gandų apie jos meilužius.

Jie susituokė 2016 metų gruodžio 19-ąją.

Likus dviem savaitėms iki šio įvykio M.Robbie į „Instagram“ įkėlė aistringo bučinio nuotrauką su užrašu: „Tas“.

Vestuvės buvo surengtos Australijoje, į jas pakviesta tik 50 žmonių – giminės ir artimiausi draugai. Visų svečių buvo paprašyta atiduoti mobiliuosius.

Jaunavedžiai atsisakė parduoti žurnalams jų vestuvių filmavimo, fotografavimo teises. Paparacams pavyko iš toli padaryti namo ir šventinių palapinių nuotrauką.

Po vestuvių Tomas ir Margot grįžo į triukšmingąjį Londono butą. Liko ten tol, kol draugai nepradėjo piktintis. Ar nereikėtų pagyventi dviem normalų šeiminį gyvenimą?

Naujame būste pora pradžioje jautėsi kiek keistai – jiems trūko įprastinio gimtosios „komunos“ linksmumo, šnekų ir juokelių. Bet pamažu pratinosi prie tylos ir vis geriau pažino vienas kitą.

Kalbos, kad Margot laukiasi, prasidėjo iškart po vestuvių. Bet jų „vaiku“ tapo prodiuserių kompanija „Margot LuckyChapEntertainment“.

Pirmasis projektas „Aš, Tonya“ pataikė į dešimtuką. Filme apie skandalingą Amerikos čiuožėją Tonyą Harding pagrindinį vaidmenį atliko pati M.Robbie.

Tuomet 27 metų prodiuserės duonos paragavusios aktorės darbas buvo nominuotas pagrindinėms pasaulio kino premijoms. M.Robbie pelnė Auksinio gaublio ir „Oskaro“ nominacijas.

Filmu liko patenkinta ir itin sudėtingo charakterio T.Harding, iki šiol griežianti dantį ant viso pasaulio.

Pagal nerašytus Holivudo įsakymus sėkmingas vaidmuo garantuoja paskesnius prestižinius pasiūlymus. Jų lavina užgriuvo ir M.Robbie.

2018-aisiais aktorė dalyvavo septyniuose kino projektuose.

Pirmoji garsi 2019 metų premjera – „Marija, Škotijos karalienė“, kur M.Robbie suvaidino karalienę Elžbietą I.

O kaip M.Robbie susidoroja su žmonos pareigomis?

Lyginant su „Instagram“ idealių moterų skale, iki jų australų aktorei toli.

Ji nemoka gaminti ir vargu ar išmoks, nes vyras maldauja neiti prie viryklės.

M.Robbie kulinariniai eksperimentai visada baigiasi liūdnai. Per praėjusias Kalėdas „kremavo“ kumpį, nors norėjo iškepti.

Toks pat likimas per Padėkos dieną ištiko saldžiąsias bulves.

Bet kitokios žmonos Tomui nereikia. Jis myli M.Robbie tokią, kokia ji yra.

Dabar aktorė rengiasi suvaidinti garsiąją lėlę Barbę, su kuria buvo lyginama savo karjeros pradžioje.

Tai bus tikra drama: buvę draugai ir kaimynai išveja iš Barbilendo heroję, nes ji nebeatitinka idealo. Ir dabar jai teks ieškoti savęs realiame pasaulyje.

2017 metais žurnalas „Time“ įtraukė M.Robbie į 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą. Leidinys „Forbes“ – į jo sudaromą didžiausios sėkmės iki 30 metų pasiekusių žmonių sąrašą.

Ir jei australų aktorė M.Robbie yra lėlė Barbė, tai naujojo amžiaus. Ji nebus laiminga tik įrengusi savo lėlių namelį ir nuolat keisdama sukneles.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.