Dėl grožio procedūrų pamišusi garbaus amžiaus panevėžietė šaukiasi pagalbos

Grožio procedūromis ir skundais prieš plastikos chirurgus išgarsėjusi panevėžietė vėl šaukiasi pagalbos. Šį kartą – dėl daugiabučio renovacijos. Vis dėlto didžiausia jos kova tebevyksta grožio frontuose: kai lietuviai medikai nebeprisileidžia, tenka vykti Latvijon, dabar jau pražvalgos padarytos ir Baltarusijoje.

 V.Berneckienė norėtų dar kelerius metus pabūti jaunesnė ir gražesnė nei jos bendraamžės, o paskui jau prieš gamtą nešoktų, sentų kaip visi. <br> A.Švelnos nuotr.
 V.Berneckienė norėtų dar kelerius metus pabūti jaunesnė ir gražesnė nei jos bendraamžės, o paskui jau prieš gamtą nešoktų, sentų kaip visi. <br> A.Švelnos nuotr.
 Kad operacijos rezultatas kuo ilgiau išliktų, V.Berneckienė miega su veido įtvaru.<br>panskliautas.lt archyvo nuotr.
 Kad operacijos rezultatas kuo ilgiau išliktų, V.Berneckienė miega su veido įtvaru.<br>panskliautas.lt archyvo nuotr.
 Tuoj po operacijų V.Berneckienė jaučiasi graži, o paskui nusprendžia, kad grožio nepakanka.<br> A.Švelnos nuotr.
 Tuoj po operacijų V.Berneckienė jaučiasi graži, o paskui nusprendžia, kad grožio nepakanka.<br> A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 4, 2019, 9:14 PM

Sekasi – vis kas nors jai negerai

Panevėžietė Valentina Berneckienė gyvena Beržų gatvėje, gražiai atnaujinto seno penkiaaukščio namo priešpaskutiniame aukšte.

Duris atvėrusi 78 metų moteris atrodo gerokai jauniau, nei liudija pasas. Skruostai jaunatviškai paraudę, lūpos padažytos, nagai lakuoti, geltonai dažyti plaukai susegti į kuodą.

V.Berneckienė liepia eiti į jos įstiklintą balkoną, pro langą iškišti galvą, atsilenkti kiek įmanoma ir žiūrėti aukštyn. Ten, kur balkono lubos, bet išorėje, matyti varžtais prisuktas ir šiek tiek atsiknojęs kokių 20 cm pločio ir 30 cm ilgio plastiko gabalas, jungiantis apačion ir viršun einančias juostas.

Moteris neslepia, jog kol kas toji ne itin daili konstrukcija jokių nepatogumų nekelia, tik estetinį nepasitenkinimą.

„Bet ateis ruduo, bus lietus, sniegas, nuo temperatūrų skirtumo viskas ims byrėti“, – aiškina moteris.

Pasak V.Berneckienės, namo pirmininkė ir visi, kam dėl broko skundėsi, ją veja nuo savęs, dar replikuoja, kad už skundimus nori į akis prispjauti. Ir tujina.

Rezultatų nedavė ir miesto merui parašytas skundas, iš savivaldybės atėjo raštiškas atsakymas, kad namo remontas yra bendrijos vidaus reikalas.

„Na, man ir sekasi, vis kas nors negerai“, – pasiskundžia V.Berneckienė.

Grožis už 9 tūkstančius litų

„Prasidėjo rinkliava dėl aikštelės asfaltavimo, nedaviau 25 eurų, nes neturiu vyro, vaikų, anūkų, pas mane niekas neatvažiuoja, tad kam be reikalo išlaidauti?“ – pasakoja moteris.

O pinigų ji ne iš gobšumo nenori mėtyti, taupo rimtam reikalui – trečiai plastinei operacijai.

Jau esame rašę apie šios moters kovą už grožį.

Pirmą kartą ji į spaudą kreipėsi dėl negražių dirbtinių dantų. Esą odontologas ją padarė panašią į kiškį, įdėjo atsikišusius dantis. Tai pastebėjo giminės ir pasišaipė. Moteris reikalavo dantis perdaryti. Ir nemokamai.

Medikai nesutiko veltui ištaisyti broką, bet po žiniasklaidoje paviešintos situacijos ir odontologui nunešto advokato surašyto kreipimosi į teismą V.Berneckienė pasiekė savo.

„Iš trečio karto įdėjo normalius dantis“, – primena pašnekovė.

Antrą kartą ji redakcijos duris pravėrė po veido plastinės operacijos, kai praėjus metams nuo chirurginės intervencijos pastebėjo, kad žadėto grožio nebeliko: žandai nukaro, pagurklis nudribo ir kaklas tapo panašus į kalakuto.

Pirmąją plastinę operaciją ji darėsi prieš 7 metus.

Apmaudžiausia, kad grožio procedūrai moteris buvo pasiėmusi paskolą, už veido korekciją sumokėjo 9 tūkstančius litų.

Chirurgai klaidos nepadarė

Moteris pasakojo, kad bandė gražiuoju prašyti ją operavusio chirurgo pataisyti veidą. Gydytojas aiškino, kad tai nėra jo darbo brokas, o visus paliečiantys metų pėdsakai, juk prieš operaciją nebuvo žadėta sustabdyti laiko.

Supykusi panevėžietė kreipėsi į spaudą ir televiziją, santykius su grožio klinika aiškinosi viešai.

Medikai nepasidavė V.Berneckienės spaudimui ją dar kartą operuoti veltui, nes nebuvo padarę jokios klaidos.

Vis dėlto panevėžietė įsiprašė po to paties grožio chirurgo peiliu, už tūkstantį litų nuo kaklo buvo nusiurbti riebalai.

Kad veido patempimas ilgiau laikytųsi, panevėžietė nusipirko specialius ortopedinius įtvarus, juos užsideda ant galvos eidama miegoti.

Tinimai atslūgo ir grožis nebe tas

Žiūrint į veidrodį moteriai neatrodė, jog daktarai ją pakankamai pagražino, tad nusprendė dar kartą operuotis.

„Manęs niekas Lietuvoje nebepriėmė, antrą kartą operuotis teko važiuoti į Rygą“, – apie vėlesnius vargus dėl grožio pradeda pasakoti ji.

Antroji operacija daryta praėjus trejiems metams po pirmosios. Jai V.Berneckienė irgi pasiėmė paskolą.

„Vilniuje mane operavo tik 45 minutes, su vietiniu nuskausminimu. Su daktaru per operaciją kalbėjau, paskui užsičiaupiau, pamaniau, kad jam sunku bus susiūti. Kai dabar pagalvoju, ką per tokį trumpą laiką galėjo padaryti? Už tai, matyt, ir nebuvo laukto rezultato“, – samprotauja pensininkė.

Rygoje veido patempimą darė 3 valandas, su visiška narkoze, tad toji operacija lietuvei atrodė rimtesnė.

Rezultatais buvo patenkinta pirmus tris mėnesius. Kol laikėsi patinimai, veidas atrodė lygutėlis, kaklas irgi gražus, o kai visa atslūgo, grožio, kaip ir pirmąkart, neliko.

Po trijų mėnesių išlindo ir daug didesnė bėda: operacijos metu buvo pažeistas už ausies esąs nervas, prasidėjo dideli skausmai. Iš pradžių tik šukuojantis ar ranką pakėlus, o paskui ištisai.

Moteris nuvyko pas operavusį chirurgą, iš pradžių jis ramino, kad skausmai praeis, suleido skausmą blokuojančių medikamentų.

Niekas nepraėjo. Iki dabar kas tris mėnesius V.Berneckienė važinėja į kliniką, kurioje buvo operuota, gauna pagalbą – skausmo blokadą. Dar papildomai geria šeimos gydytojos išrašytus skausmą malšinančius vaistus.

Vargas dėl pažeisto nervo

Rygietį daktarą V.Berneckienė apskundė Latvijos sveikatos ministerijai, aiškino, kad po grožio operacijos mažai pagražėjo, nukrito, kaip buvę, žandai, rezultato nėra, vėl tenka miegoti su veido įtvarais.

Iš ministerijos gavo patarimą kreiptis į Latvijos sveikatos inspekciją. To moteris dar nespėjo padaryti, nes dabar rūpinasi trečia operacija.

Dėl grožio procedūros metu pažeisto nervo V.Berneckienė gydosi Panevėžyje. Čia pasidarė visus, kokie tik įmanomi, tyrimus. Magnetinis rezonansas ir kompiuterinė tomografija jokių pakitimų nerodo, bet pacientė tvirtina, kad skausmai kamuoja.

„Apėjau visus Panevėžio chirurgus, šeimos gydytoja sako, kad nebežino, kur mane siųsti. Dabar turiu siuntimą į Kauno klinikas, tarsiuosi dėl operacijos. Skaičiau, kad yra metodas, kaip tą nervą sutvarkyti“, – pasakoja moteris.

Susitvarkiusi tą bėdą ji planuoja trečią kartą gultis po grožio peiliu, tikisi, kad iki rudens spės tai padaryti.

„Baimės, kad operacija nepavyks, neturiu. Jaučiu malonumą, kai daro operaciją. Man gera, kai daktarai aplink mane šokinėja, žiūri, rūpinasi. Niekur kitur tokios priežiūros nepatiriu. Ir nesu girdėjusi, kad kokia kita mano amžiaus lietuvė būtų tokia drąsi ir užsispyrusi“, – pakiliai aiškina V.Berneckienė.

Norėjo būti panaši tik į save

Trečiai operacijai V.Berneckienė pinigų iš bankų nebeprašys. Moteris jau išsiaiškino, kad nė vienas bankas tokio amžiaus žmogui paskolos nebeduotų, galimybė šiek tiek pasiskolinti būtų tik iš banko, į kurį pervedama panevėžietės pensija.

Pašnekovė tikina, kad šį kartą apsieis be paskolos, nes turi pasitaupiusi.

„Dešimt metų neberūkau, drabužių naujų nebeperku, niekur neinu ir nevažiuoju, o pensija mano didelė“, – paaiškina, kaip pavyko atiduoti ankstesnes paskolas ir sukaupti santaupų.

Kai pirmą kartą operavosi, grožio chirurgas prieš ją paklojo šūsnį pasaulinių garsenybių nuotraukų ir paklausė, į ką nori būti panaši. Gal į Merlyn Monro?

Panevėžietė priešais chirurgą tėkštelėjo savo jaunystės nuotrauką ir pareiškė, kad nori būti panaši į save.

Ruošdamasi trečiai operacijai ji tebeturi tokius pat lūkesčius – atrodyti kaip jaunystėje.

Komplikacijų sako nebijanti, taip pat nebijo ir medikų klaidų, po kurių išvaizda gali likti visai sudarkyta.

Internetas mirga nuo plastinių operacijų aukų, tačiau tų baisių rezultatų panevėžietė nėra mačiusi, nes neturi namie kompiuterio, o per televiziją, anot jos, tokių baisybių nerodo.

„Dainininkui Maiklui Džeksonui nosies kaulus per daug išplonino, aš nenoriu, kad man taip nutiktų“, – sako ji.

Gydytojai bijo, kad oda gabalais iškris

Pas ką V.Berneckienė dabar operuosis, dar neaišku. Ji tikina, kad geriems santykiams su medikais iki šiol kiša koją jos sena klaida viešai – per spaudą ir televiziją išsakyti priekaištai grožio chirurgams. Esą visi gydytojai tarpusavyje pasikalba, tad žino, jog ji yra pretenzinga pacientė. Dėl to visi jos kratosi.

„Važiavau į sostinę pas grožio chirurgą, priėmė, apžiūrėjo, sutarėm antakius pakelt, pasakė kainą, o paskui viskas staiga apsivertė. Kai jau norėjau konkrečią operacijos datą derinti, daktaras ėmė išsisukinėti, nebenorėjo susitikti. Kai galiausiai priėmė, visą valandą įtikinėjo, kad operacijos man nereikia. Sakė, kad nieko nebegali daryti, oda gabalais iškris, gali atlikti tik kaklo korekciją, bijo, kad operacija labiau pakenks, nei duos naudos“, – pasakojo moteris.

Iš grožio klinikos ji išėjo su ašaromis, nes netikėjo, kad gydytojas kalba tiesą.

„Pugačiovai 70 metų, o jau kokią daugybę operacijų darėsi – ir niekas neiškrito“, – savo ir Rusijos primadonos situaciją lygino pašnekovė.

Kai nuvyko į grožio kliniką Kaune, jau registratūroje darbuotojos ją pasitiko šūksniais: „O, mis televizija atėjo!“ Jie nieko gero nežadėjo.

Kraujas kaip jaunos mergaitės

V.Berneckienė pasakoja, kad norėdama išvengti galimų nesusipratimų chirurgui iš karto pasakė, jog prieš kelerius metus suklydo viešai apkaltinusi ją operavusį plastikos chirurgą.

„Sakiau jam, kad visiems klaidų pasitaiko, buvau durna, prišnekėjau visko, o juk rodžiausi per televiziją dėl to, kad visi matytų, kokia esu graži“, – pasakoja ji.

Medikas į jos žodžius niekaip nereagavo, tiesiog tylėjo.

Tada su gydytoju ji aptarė veido patempimo procedūrą, medikas įdėjo V.Berneckienės nuotrauką į kompiuterį ir sumodeliavo galimus variantus, pasakė, kiek tai kainuos.

Panevėžietė pageidavo, kad jai atliktų veido ir akių vokų patempimą. Gydytojas įspėjo, kad ten jau yra sukietėjimai.

V.Berneckienė jam paaiškino, kad galima į žandus įverti siūlus, per televiziją matė, kaip tai daro, siūlus suvarsto eglute ir jie neduoda raumenims slinkti.

Vizitas baigėsi tuo, kad chirurgas pažadėjo paskambinti.

„Jei sako, kad paskambins, žinok, nieko nebus“, – iš patirties žino panevėžietė.

Kelias savaites laukusi skambučio, V.Berneckienė nebeištvėrė ir pati paskambino į kliniką. Ją sujungė ne su konsultavusiu chirurgu, o su anesteziologu. Tas sausai pranešė, kad ji neatlaikys operacijos.

„Jokių ligų neturiu, kraujo tyrimas – kaip jaunos mergaitės, širdies kardiograma gera, nesu niekam alergiška, negeriu jokių vaistų. Kodėl turėčiau neatlaikyti? Rygoje manęs niekas nepažino, tai operavo“, – moteriai pikta, kad mūsų chirurgai nebenori jos gražinti.

Ji niekaip netiki, kad yra kažkokių kontraindikacijų, mano, jog internete pasiskaitė apie pirmąją operaciją ir dabar bijo jos imtis.

Trečioji bus paskutinė?

„Kas čia blogo, jeigu aš noriu dar 5 metus pabūti jauna, neraukšlėta, pasidžiaugti savimi, o paskui – kaip Dievas duos“, – kalba V.Berneckienė.

Ji tikina, kad trečioji operacija bus paskutinė, paskui, jei ką, susileis į kaktą botulino. Beje, tokias injekcijas ji darosi kasmet. Viena procedūra kainuoja 400 eurų.

Šiemet dar nesusileido, mat ruošiasi operacijai, tikisi, kad jos metu ir kaktą patemps.

Kartą botulinu yra putninusi ir lūpas, dabar šito nebedaro.

Moteris prisipažįsta dar ne visas grožio klinikas Lietuvoje apėjusi, turi vizitinę kortelę vieno gerbiamo chirurgo, skambino jam, važiuos konsultuotis.

Jos norimos operacijos kaina privačiose klinikose svyruoja apie 3300 eurų, Rygoje kainavo gerokai daugiau.

Pensininkė neseniai sužinojo, kad pasigražinti galima ir už dyką. Čia pat, Panevėžyje, ligoninės dienos centre.

„Būdama pas odontologę girdėjau, kad ne viena medikė ta paslauga jau pasinaudojo, tereikia iš šeimos gydytojos gauti pažymą, kad užkritę vokai trukdo regėjimui“, – moteris tiki radusi lengvą kelią.

Betgi jos vokai atrodo neužkritę! V.Berneckienė šypsosi: svarbu gauti pažymą.

Abejoja, ar brangi ampulė pagelbėtų

Tiesa, įmanoma būtų apsieiti ir be operacijos, Rygoje plastikos chirurgas rodė ampulę už 2 tūkstančius eurų. Jai reikėtų tokių dviejų, susileisti į abi veido puses ir esą atsinaujintų nuo senatvės sunykę raumenys.

„Per televiziją ir daktaras Ozas sakė, kad jau yra tokių ampulių, sušvirkščia ir atjaunėji. Bet nelabai ampulėm pasitikiu, operacija man atrodo efektyviau“, – mano pensininkė.

Dėl to preparato pasikonsultavo ir su mūsų šalies plastikos chirurgais, jie mojo ranka ir liepė mažiau žiūrėti šou laidų.

Skalpeliu atjauninta V.Berneckienė jaučiasi geriau, bet aplinkiniai ar tą jos grožį pastebi? Gal moteris nuolat vaikšto po renginius, kad būtų pastebėta?

„Kai pamatė per televiziją Šilutėje gyvenanti vyresnioji sesuo, ilgai pjovė, šaukė, kad padariau gėdą visam kaimui, žmonės juokiasi. O kas man? Nei aš ten nuvažiuoju, nei mane kas pažįsta, gimtinėje giminių beveik nebelikę. O sūnėno žmona pagyrė!“ – bent jau tuo pasidžiaugia ryžtingoji panevėžietė.

Išvaizdos pasikeitimus jos namo kaimynės pastebėjo tik tuomet, kai apie tai perskaitė spaudoje. Viena kaimynė lyg kokia motina puolė moralizuoti.

„Kas ji man yra? Ką noriu, tą darau“, – juokiasi V.Berneckienė.

Ji tikina, kad dėl išvaizdos kartkartėm sulaukia komplimentų.

Prisimena, vaistinėje dairėsi į kosmetiką, o kita pirkėja jai tarė: „Graži esat ir be kosmetikos, žinau, kad darėt plastinę operaciją, šaunuolė.“

Tokie pagyrimai moterį labai pakylėja.

Viltis deda į Baltarusiją

Į jokius renginius V.Berneckienė neina, nejaučia tam poreikio, ekskursijoms pinigų nešvaisto.

„Norėčiau dar kartą nuvažiuoti į Anykščius, buvau ten tarybiniais laikais“, – tik toks jos didžiausias poreikis.

Pernai moteris buvo nuvykusi į Gardiną. Ne pasižmonėti, o pas grožio chirurgus. Daktaras tik pakonsultavo, operuoti nesiėmė, pasiūlė riebalais pripildyti veidą ir pakelti akių vokus. Moteris vėl lėkė pas lietuvius chirurgus klausti, ar efektyvi būtų pripildymo riebalais procedūra. Tie mintį suniekino.

„Dar turiu telefoną plastikos chirurgo Minske. Jei čia niekas nesutiks manęs imtis, vyksiu operuotis į Baltarusiją“, – vilčių nepraranda panevėžietė.

Kai jau straipsnis buvo paruoštas, paskambino V.Berneckienė ir pranešė, jog turi naujienų – ką tik pasidailino apatinę lūpą, grožio specialistai į ją sušvirkštė botokso.

Moteris pasidejavo, kad dabar jau tikrai žino, jog Lietuvoje joks daktaras nebesiims jos operuoti. Vienas garsus chirurgas jai išaiškino, jog dėl to, kad latviai pažeidė nervą už paausio, kitos grožio operacijos gali būti pražūtingos, veidas ne pagražėtų, o persikreiptų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.