Į paskolas įklimpusios neįgalios kaunietės sulaukė kalėdinio stebuklo

Didelio Lrytas.lt skaitytojų susidomėjimo sulaukė straipsnis „Kaunietė su dukra prieš šventes neturi pinigų net silkei: nereikėjo imti tų paskolų“. Jame aprašytos mama Algimantė (57 m.) ir dukra Inga (19 m.) sulaukė daug neigiamų kometarų, kad pirkdamos telefonus išsimokėtinai elgėsi kvailai ir dėl savo bėdų yra pačios kaltos (savo kaltės moterys ir neneigė, tiesiog pasakojo, kaip per neapdairumą įsivėlė į sudėtingą situaciją).

 Sulaukusios prekių moterys su džiaugsmu puolė jų fotografuoti. <br> 123rf asociatyvi ir asmeninio archyvo nuotr.
 Sulaukusios prekių moterys su džiaugsmu puolė jų fotografuoti. <br> 123rf asociatyvi ir asmeninio archyvo nuotr.
 Sulaukusios prekių moterys su džiaugsmu puolė jų fotografuoti.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Sulaukusios prekių moterys su džiaugsmu puolė jų fotografuoti.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-12-23 16:34, atnaujinta 2019-12-23 19:45

Tačiau aprašytos kaunietės sulaukė ne tik nemalonių komentarų, bet ir realios pagalbos. Tuojau po straipsnio pasirodymo su Lrytas.lt redakcija susisiekė Anglijoje šiuo metu gyvenanti Laura ir parašė, kad norėtų moteris prieš šventes paremti maisto produktais.

Ji susisiekė su moterims padedančia socialine darbuotoja Asta Bložyte ir su jomis pačiomis pasiaiškinusi, ko joms labiausiai reikia, užsakė prekių „Barboroje“ – ir štai Algimantei su Inga į namus buvo pristatyta gausybė maisto produktų, kurių užteks ne tik šventėms, bet ir ilgesniam laikotarpiui. Moterys gavo ir išsvajotos kelių rūšių silkės, ir vištos, mėsos, miltų, makaronų, kavos, cukraus, šokolado ir kt.

Jos labai džiaugėsi netikėta dovana ir tuo, kad maisto prekių buvo net trys maišai – pačios tokio kiekio produktų niekuomet negalėdavo įsigyti vienu kartu. Jos produktus fotografavo, sudėjusios ant lovos, ir siuntė nuotrauką pasigrožėti socialinei darbuotojai.

„Mane tos nepažįstamos moters gerumas taip pat labai sujaudino – visą dieną vaikščiojau šypsodamasi, toks jausmas, kad kalėdiniai stebuklai tikrai vyksta. Ir jie džiugina ne tik tuos, su kuriais tiesiogiai susiję, bet ir aplinkinius žmones. Mane, kaip socialinę darbuotoją, toks gražus poelgis labai motyvuoja – juk šiame darbe tenka matyti daug skaudžių dalykų ir neteisybės“, – sakė Asta.

Maža to, emigrantė Astos paklausė, ko dar moterims trūksta, ši atsakė, kad nedidelio šaldytuvo, nes kaip tik dabar jos įsirenginėja socialinio būsto virtuvėlę, o 120 eurų tinkamo modelio pirkiniui niekaip nepavyksta susitaupyti. Šaldytuvas geradarės dėka jau taip pat užsakytas ir turėtų netrukus pasiekti moteris.

Kaunietėms padėjusi Laura iš Londono (pavardės skelbti ji nenorėjo) teigė: „Perskaičius straipsnį, kad moterys (kurioms, kaip supratau, tikrai trūksta gyvenimo įgūdžių) papuolė į verslininkų pinkles, tikrai jų pagailo, labiausiai dėl to, kad negalės nusipirkti Kalėdoms skanesnio kąsnio. O perskaičius komentarus, kurie buvo pilni neapykantos ir smerkimo, visai suspaudė širdį... Tuomet ir parašiau Lrytui.lt žinutę, ar galėtų duoti kontaktus, kad galėčiau užsakyti maisto. Su manimi susisiekė moterimis besirūpinanti socialinė darbuotoja ir pirmiausiai patikino, kad tai nebuvo paramos prašymas, tačiau taip pat patikino, kad pagalbos joms tikrai reiktų.

Pasiteiravau, gal moterys turi kokių ypatingų norų maistui, mane patikino, kad tikrai ne, bet šaldytų produktų sakė nepirkti, nes jos neturi normaliai veikiančio šaldytuvo. Tuomet akimirksniu šovė mintis – parašiau keletui savo aplink gyvenančių lietuvių draugių ir nė viena neliko abejinga. Per keletą akimirkų buvo surinkta reikalinga suma naujam šaldytuvui, maisto produktams ir kitoms buitinėms ir higienos prekėms.

Esu tiems, kuriems reikia paramos, padėjusi ir seniau, o būtent kalėdiniu laikotarpiu užsiimti pagalba kitiems mane labai įkvėpė aktoriaus Eimučio Kvoščiausko sumanymas vietoj kalėdinių dovanėlių šeimos nariams verčiau padėti tiems, kam labiau reikia tos pagalbos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.