Nuotakas puošianti dizainerė ir sau sukūrė prabangią vestuvių šventę

Kelis šimtus nuotakų aprengusi Agnė Deveikytė (34 m.) jau žino jaudulio prieš vestuves skonį. Liepą aukso žiedus su išrinktuoju Algirdu Griciumi (38 m.) sumainiusi A.Deveikytė pati sau ne tik kūrė suknelę, bet ir surengė prabangią vestuvių puotą.

 Vestuvėms dizainerė pasirinko minimalistinę suknelę.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
 Vestuvėms dizainerė pasirinko minimalistinę suknelę.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
A.Deveikytė ir A.Gricius susituokė po beveik penkerių metų draugystės.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
A.Deveikytė ir A.Gricius susituokė po beveik penkerių metų draugystės.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
Nuotaka fotografavosi su seserimis (iš kairės): Rūta Budioniene, Giedre Deveikyte ir Justina Osteike.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
Nuotaka fotografavosi su seserimis (iš kairės): Rūta Budioniene, Giedre Deveikyte ir Justina Osteike.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
Romualda Deveikienė vilkėjo dukters kurtą kostiumėlį.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
Romualda Deveikienė vilkėjo dukters kurtą kostiumėlį.<br> J.Tamulevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-08-10 10:38

Vestuvėms dizainerė ruošėsi daugiau negu pusmetį – iš karto po to, kai praėjusį gruodį jai pasipiršo mylimasis.

Tada pora išsirinko ir vestuvių datą – planavo tuoktis 2020 metų liepos 17 dieną, tada ir susituokė.

Po beveik penkerių metų draugystės rinkodaros specialistas ir knygų apie vyrų stilių autorius A.Gricius mados kūrėjai pasipiršo tiesiog namuose. Grįžęs iš juvelyro su žiedu vyras nedelsdamas paprašė dizainerės rankos ir širdies.

Po piršlybų A.Deveikytės galvoje pradėjo suktis vestuvinių suknelių modeliai, bet jų nebuvo daug, nes būsimoji nuotaka žinojo, kaip norės atrodyti didžiosios gyvenimo šventės dieną.

„Kai kuriu klientėms, galvoju apie jas. Bet kurti sau – mažiau įprastas jausmas, bet buvo tikrai smagu. Žinojau, kad mano suknelė tikrai turi būti su skeltuku ir lygaus balto audinio.

Nenorėjau nėrinių, nes kaip dizainerė kuriu minimalistinį suknelių stilių su mažiau dekoro. Tik dėl viršutinės dalies ilgiau svarsčiau ir nutariau sukurti įdomesnį variantą – daugiau plačių detalių ant pečių“, – savo vestuvinį apdarą komentavo nuo 2012 metų individualias vestuvines sukneles kurianti A.Deveikytė.

Dizainerei sukurti vestuvinės suknelės modelį sau truko tris mėnesius, o siuvimas – apie mėnesį. Siuvėjos jaudinosi siūdamos suknelę, jos norėjo, kad labai gražiai pavyktų.

„Ne aš jaudinausi, o mano siuvėjos labai stengėsi“, – pažymėjo būsimoji nuotaka, kuriai vestuvinė suknelė buvo matuojama tris kartus.

Galutiniu rezultatu A.Deveikytė buvo labai patenkinta. Dizainerės apdaras tapo tarsi sąsaja su 2020 metų jos kurta vestuvinių suknelių kolekcija, nes joje buvo panašus modelis su skeltuku apačioje, o viršutinė dalis visai kitokia.

Minimalistinę suknelę A.Deveikytė vilkėjo dar dėl to, kad jos ir Algirdo vestuvės, nepaisant senų tradicijų, buvo šiuolaikiškos.

Svečiai nebuvo sodinami prie stalų, nuotaka nebuvo nešama per tiltus, nebuvo kariamas piršlys, nebuvo dainuojamos užstalės dainos. O tradicinį šakotį pakeitė prancūziški migdoliniai orinukai, šokoladiniai triufeliai, jaunavedžių tortas.

Minimalistinė nuotakos suknelė ir klasikinis jaunikio kostiumas derėjo prabangaus sostinės restorano „Stikliai“ aplinkoje.

Šiuolaikiška šventė vyko vienoje vietoje – restorano kiemelyje surengta iškilminga santuokos ceremonija, po to skambėjo sveikinimai, koncertas, buvo patiektos vaišės.

„Šventei norėjau neperkrautos puošmenomis suknelės, nes nebuvo dieninės ar vakarinės dalies – viskas vyko nuo trečios valandos popiet iki vakaro“, – apie šventę, kurią rengė be vestuvių planuotojų, pasakojo nuotaka.

Jaunavedžiai vestuvių puotos restorane „Stikliai“ norėjo dėl romantiškos aplinkos, gurmaniškų vaišių.

„Tai vienas gražiausių kiemelių Vilniuje, man ten labai jauku, prancūziška, žalia. Žinoma, ir aptarnavimas puikus“, – vestuves sostinės Senamiesčio restorane ilgai prisimins dizainerė.

Tradiciška šiose vestuvėse buvo tai, kad nuotaka metė puokštę. Ją sugavo jauniausia Agnės sesuo Giedrė, vienintelė iš seserų dar netekėjusi.

Iš Panevėžio kilusi dizainerė augo penkių vaikų šeimoje – su seserimis ir broliu. Ji – vyriausia. O iš Kauno kilęs Algirdas turi tik brolį.

Kas lėmė, kad Agnė ir Algirdas susitiko ir sukūrė šeimą? Tai įvyko be kitų pagalbos. Pora susipažino per pažinčių programėlę. A.Deveikytė tikino nesibaiminusi internetinės pažinties – ką tik buvo sukurta ta programėlė, ja naudojosi draugės.

Agnė pastebėjo, kad ji visada traukia gerus žmones, todėl nebijojo žengti žingsnio pažinčių svetainėje.

Be to, Algirdas netrukus tapo jos padėjėju – jau nemažai laiko konsultuoja jaunikius dėl kostiumo pasirinkimo. A.Gricius kuria rinkodaros strategijas įvairiems prekių ženklams, o jo pomėgis – konsultavimas vyrų stiliaus klausimais.

„Algirdui parodau, kokia bus nuotakos suknelė, o jis pasirūpina jaunikio įvaizdžiu, padeda nusipirkti drabužius.

Suderiname detales, kad pora atrodytų gražiai. Mus vienija tai, kad abu domimės stiliumi, mada. Tik tai yra mano pagrindinis darbas, o jo – pomėgis“, – pasakojo Agnė.

Kai susipažino su Algirdu, dizainerė iš pradžių nesitikėjo, kad ši pažintis nuves iki vestuvių.

„Vėliau toks noras atsirado, nes mes gražiai sutariame“, – patikino dizainerė, po vestuvių tapusi A.Deveikyte-Griciene.

Po vestuvių jaunavedžiai neišvyko medaus mėnesio atostogų.

Jie kol kas neturi bilietų, nes laukia, kol paaiškės situacija dėl koronaviruso pandemijos. Sutuoktiniai norėtų leistis į mėnesio trukmės kelionę. Ar ji įvyks šiais metais, pora nežino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.