Rusiją krečia žinia: savo mirties datą žinojusi Julija Načialova po mirties susilaukė sūnaus

Praėjus dvejiems metams po rusų dainininkės Julijos Načialovos (1981–2019) mirties pasklidusi žinia prilygsta bombos sprogimui – neseniai gimė jos sūnus. Kaip tai įmanoma? Žvelgdami į baltą marmurinį angeliuką, prisėdusį šalia atlikėjos kapo, žmonės jame mato amžinybėn išėjusios garsenybės bruožus. Tai tikrovė ar mistika?

 Atlikėja paliko dabar jau 14 metų dukterį Verą, kurios susilaukė su futbolininku buvusiu sutuoktiniu J.Aldoninu.<br>„Scanpix” nuotr.
 Atlikėja paliko dabar jau 14 metų dukterį Verą, kurios susilaukė su futbolininku buvusiu sutuoktiniu J.Aldoninu.<br>„Scanpix” nuotr.
Atlikėja paliko dabar jau 14 metų dukterį Verą, kurios susilaukė su futbolininku buvusiu sutuoktiniu J.Aldoninu.<br>„Scanpix” nuotr.
Atlikėja paliko dabar jau 14 metų dukterį Verą, kurios susilaukė su futbolininku buvusiu sutuoktiniu J.Aldoninu.<br>„Scanpix” nuotr.
 Atlikėja paliko dabar jau 14 metų dukterį Verą (nuotr. su seneliais, Julijos tėvais), kurios susilaukė su futbolininku buvusiu sutuoktiniu J.Aldoninu.<br>„Scanpix” nuotr.
 Atlikėja paliko dabar jau 14 metų dukterį Verą (nuotr. su seneliais, Julijos tėvais), kurios susilaukė su futbolininku buvusiu sutuoktiniu J.Aldoninu.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai LR, Maskva

Feb 13, 2021, 9:06 PM

Atlikėja J.Načialova pragyveno 38 metus. Ji, nė kiek neperdedant, buvo laikoma gražiausia Rusijos popmuzikos žvaigžde. Į sceną išėjusi penkerių metų – tėvai buvo profesionalūs muzikantai – ji greitai pateko į populiarią televizijos programą „Utreniaja zvezda“ („Ryto žvaigždė“).

Juliją išgarsino didelės mėlynos akys ir nepaprastai žavi šypsena.

Paskui buvo pergalės paauglių muzikiniuose konkursuose, pirmieji kompaktiniai diskai ir gastrolės po šalį. J.Načialovai trūko tik žvaigždės verto repertuaro ir profesionalaus prodiuserio.

Bet jos dainų aistruolių – tiek vyriškosios, tiek moteriškosios auditorijos – buvo, kaip sakoma, nors vežimu vežk. Anksti išryškėjusio moteriško Julijos grožio apakinti gerbėjai ją apjuosdavo, vaizdžiai sakant, septyniomis eilėmis visur, kur tik ji pasirodydavo.

Bet artimieji tikina, kad Julija labai bijojo anksti užgriuvusios sėkmės, už kurios įžvelgė savo ankstyvą mirtį. Jos įvaizdžio kūrėja vadybininkė Ana Isajeva tvirtino, kad Julija nuolat kreipdavosi į aiškiaregius. Kartą atlikėja esą net sužinojusi savo mirties datą – 2019 metų kovo 16-oji.

Tai atrodo visiškai neįtikėtina, bet A.Isajeva ir per atlikėjos laidotuves kartojo ekstrasenso žodžius, pasakytus filmuojant reklaminį vaizdo klipą.

„2019 metų kovo 16-oji jums – baisus skaičius! Lemtingas! Neleiskite, kad tai įvyktų“, – sakė aiškiaregys.

Ko neleisti, buvo neaišku. Bet tuo metu iki lemtingos datos dar buvo toli.

J.Načialovos mirties išvakarėse nebuvo jokių nelaimės ženklų. Tiesa, Julija jau aštuonerius metus kentėjo nuo podagros, raudonosios vilkligės, antrojo tipo cukrinio diabeto, širdies ir kraujagyslių nepakankamumo.

Ji ilgai nesikreipė į gydytoją ir užsiėmė savigyda, o tai baigėsi kojos gangrena. 2019 metų kovo 8-ąją atlikėja tiesiai iš repeticijos buvo nuvežta į ligoninę. Kovo 11-ąją – į Botkino ligoninę, bet jau sunkios būklės. Kovo 16-ąją mirė – tiksliai tuomet, kaip buvo išpranašavęs ekstrasensas.

Po metų ant J.Načialovos kapo buvo pastatytas paminklas – vertikali juoda kapo plokštė su atlikėjos – linksmos ir gražios – nuotrauka.

Šalia – prisėdęs baltas marmurinis angeliukas. „Saugo jos ramybę“, – sakė ateinantieji pagerbti populiarios atlikėjos atminimo.

Dabar pasklidusi žinia apie neseniai gimusį J.Načialovos sūnų iš tiesų sprogo lyg bomba. Kaip? Ar tai įmanoma praėjus beveik dvejiems metams po motinos mirties?

Paskutinis mylimas atlikėjos vyras buvo teisėjas iš Žemutinio Naugardo Viačeslavas Kudria.

Bičiuliai pasakojo, kad įsimylėjėliai turėjo rimtų planų. Vienas jų – susilaukti vaiko. J.Načialova net ruošėsi apvaisinimo mėgintuvėlyje (IVF) procedūrai, bet dėl rimtų sveikatos problemų ji mažylio negalėjo išnešioti.

Dabar pasklido informacija, kad iš tų planų liko reprodukcinė medžiaga – užšaldyta J.Načialovos kiaušialąstė, kuri pasirodė esanti V.Kudrios žinioje. Jis rado pakaitinę motiną apvaisinimui ir vaikui išnešioti.

Kalbama, kad gimęs berniukas gyvena su tėvu, bet dažnai susitinka su Julijos tėvais ir jos vyresniąja dukterimi Vera Aldonina. Berniukas labai panašus į mamą, ypač iš akių.

Bet patvirtinti šios informacijos neįmanoma. Berniuko tėvas nusprendė jo viešai nerodyti ir apie tai nekalbėti. Ar tai tiesa, taip pat nežinoma.

Artima buvusi atlikėjos draugė prodiuserė Olesia Sazykina neigia gandus apie slapto žvaigždės įpėdinio gimimą po jos mirties. „Visa tai – nesąmonė. Dabar iš šito bus uždirbami pinigai.

Turint omenyje, kad netrukus apie Juliją bus rodomas neseniai sukurtas filmas, suprantama, jog visa tai daroma siekiant sudominti“, – įsitikinusi O.Sazykina.

Žurnalistas Denisas Sorokinas, bendravęs su žvaigžde paskutinius dešimt jos gyvenimo metų, sakė: „Esu pasibaisėjęs tuo, kas vyksta po J.Načialovos mirties. Kai kurios draugės, atėjusios į kapines, kas kartą surengia fotosesijas. Tiesiog sunku į visa tai žiūrėti. Julija pakrauptų!“

Bet žurnalistas neslėpė, kad Julija tikrai norėjusi susilaukti antro vaiko: „Ji man daug kartų sakė, kad nori pagimdyti krūvą vaikučių, kad motinystė ir yra jos gyvenimo prasmė.“

Prasidėjo ir masinė piligrimystė prie J.Načialovos kapo. Staiga buvo pastebėta stačiatikių kryžiaus, pastatyto dar per laidotuves, stebuklinga galia – juo esą teka šventasis aliejus. Prasidėjo kalbos net apie galimybę paskelbti mirusią atlikėją šventąja.

Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovas spaudai Vachtangas Kipšidzė jau pareiškė, kad duomenų apie vadinamuosius stebuklus, šventąjį aliejų skleidimas žeidžia atlikėjos atminimą.

„Bažnyčia kviečia melstis už mirusiuosius, o ne daryti reklamą iš jų mirties“, – sakė V.Kipšidzė.

Bet labai populiarus Rusijos stačiatikių bažnyčios dvasininkas, protodiakonas ir teologas Andrejus Kurajevas neatmeta galimybės, kad nenusilpus fanatiškam tikėjimui teks reaguoti į tikinčiųjų norą paskelbti mirusią atlikėją šventąja.

„Jei J.Načialovos kultas toliau augs, visiškai tikėtinas taps sprendimas įteisinti jį Bažnyčioje“, – tokias perspektyvas savo socialinio tinklo paskyroje pateikė A.Kurajevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.