Kai vadovas renkasi ne pavaldinius, bet komandą, norinčių dirbti neatbaido nė atstumas nuo namų

Ne intrigos ir nuoskaudos, ne atsukta nugara prašančiam patarimo, bet pagalba ir pagarba kolegoms. Būtent tokios nuostatos laikosi vadovė, rinkdama naujos „Maximos“ parduotuvės komandą. Nes yra įsitikinusi, kad gerą darbuotojų tarpusavio ryšį netrunka pajusti ir klientai.

Pavasarį duris atversiančios naujos „Maxima“ parduotuvės būsima vadovė V.Mickytė ieško ne pavaldinių, bet komandos narių.<br> T.Bauro nuotr.
Pavasarį duris atversiančios naujos „Maxima“ parduotuvės būsima vadovė V.Mickytė ieško ne pavaldinių, bet komandos narių.<br> T.Bauro nuotr.
Nauja „Maxima XX“ parduotuvė balandį bus atidaryta sostinės Kalnėnų mikrorajone.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Nauja „Maxima XX“ parduotuvė balandį bus atidaryta sostinės Kalnėnų mikrorajone.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Pavasarį duris atversiančios naujos „Maxima“ parduotuvės būsima vadovė V.Mickytė ieško ne pavaldinių, bet komandos narių.<br> T.Bauro nuotr.
Pavasarį duris atversiančios naujos „Maxima“ parduotuvės būsima vadovė V.Mickytė ieško ne pavaldinių, bet komandos narių.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 19, 2021, 6:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2021, 5:45 PM

Galimybė įsikurti Vilniuje

Šiuo metu kaip tik buriamas šį pavasarį Vilniuje duris atversiančios naujos „Maximos XX“ parduotuvės kolektyvas. O būsima jos vadovė Vaida Mickytė ieško komandos narių.

Ji yra įsitikinusi, kad svarbiausia darbo kolektyve – gera emocinė aplinka ir nuoširdūs kolegų santykiai.

„Man pačiai labai svarbu, kad kiekvienas mano komandos narys – kiekvienas žmogus jaustų atsakomybę ir dalyvautų priimant sprendimus ir įgyvendinant pokyčius.

Štai todėl nuolat kalbuosi su darbuotojais. Labai svarbu, kad su kiekvienu iš jų būtų nuoširdžiai, atvirai bendraujama, tariamasi, išklausoma jų nuomonės“, – sakė V.Mickytė.

Jos teigimu, norinčiųjų dirbti naujojoje „Maxima XX“ parduotuvėje neturėtų stabdyti didelis atstumas nuo namų.

Atvirkščiai, tai puiki proga persikelti į Vilnių, nes prekybos tinklas „Maxima“ savo darbuotojams suteikia galimybę nemokamai apsigyventi tik jiems skirtame bendrabutyje. Be to, jauniems žmonės – tai ir galimybė pradėti savo karjerą sostinėje.

Savaitgaliai – ant kalno

„Geras nuovargis“, – V.Mickytė, kaip ir kiti žiemos sporto išsiilgę žmonės, praėjusį savaitgalį namuose išdžiaustė sportinę aprangą. „Kadangi Liepkalnio centras jau atidarytas, mokausi slidinėti snieglente“, – pasidžiaugė ji.

Vaidai aktyviai praleisti laisvadienius nėra paprasta. Kol COVID-19 pandemijos suvaržymai nebuvo pastoję kelio, savaitgaliais ji stengdavosi grįžti namo. Aukštaitijoje gyvena jos tėvai, o namų trauka niekada nedingsta.

„Esu šeimos žmogus. Man gera būti su namiškiais, o ir gamtoje mėgstu pabūti kuo ilgiau. Bet dabar, kai vis dar yra karantino ribojimų, situacija išlieka sudėtinga“, – sakė ji.

Netrukus atidarys parduotuvę

Šiuo metu V.Mickytė rengiasi svarbiam įvykiui. Po poros mėnesių Vilniuje, būtent netoli Liepkalnio slidinėjimo centro esančiame Kalnėnų mikrorajone, duris atvers nauja „Maxima XX“ parduotuvė, kuriai ji vadovaus.

Šiuo metu Vaida kaupia vadovavimo patirtį dirbama kartu su sostinės Tuskulėnų gatvėje esančios „Maximos“ direktore Janina Koniuchova ir pati renka būsimos parduotuvės darbuotojų komandą.

„Gavau labai gerą mokytoją Janiną, kuri daugybę metų dirba „Maximoje“ ir puikiai išmano parduotuvių darbo specifiką.

Jau susipažinau ir su mūsų regiono „Maximos“ parduotuvių vadovais. Pasirodo, Janina yra kone visus juos išmokiusi prekybos subtilybių“, – pasidžiaugė pašnekovė.

Vien teorijos nepakanka

„Labas rytas“, – keletas pasisveikinimo žodžių ir Vaida kasryt, likus maždaug valandai iki parduotuvės atidarymo, kartu su Janina apžiūri svarbiausias parduotuvės zonas. O vėliau atlieka specialiai būsimiesiems parduotuvių vadovams paruoštas mokymų programos užduotis.

Kiekvieną naująjį „Maxima“ parduotuvės vadovą stengiamasi kiek įmanoma geriau supažindinti su būsimais darbais.

„Yra įvairių temų, bet tai nėra vien teorija. Mums, besimokantiems vadovams, leidžiama patiems imtis darbų – klysti, taisyti klaidas ir taip kaupti patirtį.

Vienos svarbiausių mokymo temų – pažintis su įmonės vidaus kultūra, finansinių rodiklių analizė, darbo organizavimas, prekių užsakymai. Galiausiai tai ir darbuotojų atranka bei jų ugdymas“, – pasakojo Vaida.

Vasaros atostogos tapo karjeros pradžia

V.Mickytės patirtis – tai kartu ir įrodymas, kad kiekvienas norintis dirbti ir naujovėms imlus žmogus gali pasiekti tai, ką yra sumanęs. Siekiams įgyvendinti galimybių visada atsiranda, tad reikia jomis pasinaudoti.

Ne atsitiktinumas buvo ir tai, kad „Maxima“ tapo pirmąja Vaidos darboviete. Ji dar būdama gimnazistė per vasaros atostogas įsidarbino „Maximoje“.

Vėliau, studijuodama Klaipėdoje įsikūrusiame LCC tarptautiniame universitete ir žingsnis po žingsnio irdamasi per mokslus, ji darbo patirtį kaupė jau pačios „Maximos“ administracijos atrankų ir darbuotojų ugdymo skyriuose, o vėliau ėmėsi prekybos projektų.

„Turėjau labai gerą galimybę dalyvauti prekybos procesų efektyvinimo projektuose. Jų tikslas buvo supaprastinti procesus ir palengvinti darbą žmonėms.

Tai buvo ypač įdomus darbas, todėl toliau nėriau į sritį, kurioje buvo galima sukaupti dar daugiau patirties. Dirbau įgyvendinant įvairius projektus, vėliau vadovavau jau savo komandai vienoje gamybos įmonėje. O dabar štai vėl grįžau į „Maximą“ – į visiškai naujos veiklos poziciją“, – pasidžiaugė Vaida.

Ieško norinčių dirbti savo komandoje

Šiuo metu didžiausi V.Mickytei tenkantys iššūkiai susiję su naujosios „Maxima XX“ parduotuvės atidarymu ir darbuotojų atranka.

„Parduotuvės veiklos sėkmę sukuria darbuotojai, kurie kasdien eina į darbą turėdami tikslą kokybiškai jį atlikti ir kurie nori tobulėti. Štai todėl ieškau tokių kolegų, kuriems svarbu dirbti vieningoje ir draugiškoje komandoje“, – sakė V.Mickytė.

Pastaruoju metu kas savaitę vyksta po kelias darbuotojų atrankas.

„Stengiamės, kad kandidatas jaustųsi gerai ir priimtų apgalvotą sprendimą. Todėl visada jiems išsamiai pasakojame apie darbo pobūdį, įmonės lūkesčius ir pačiam darbuotojui teikiamą naudą.

Nors naujoji parduotuvė bus atidaryta tik balandį, naujieji kolektyvo nariai įdarbinami jau dabar. Svarbu, kad darbuotojai turėtų pakankamai laiko mokymams ir praktikai, kad atidarius parduotuvę visi jaustųsi tvirtai“, – kalbėjo Vaida.

Ji sakė siekianti suburti tokią komandą, kurią sudarytų šeimininkiški žmonės ir kad visiems gera būtų dirbti kartu.

„Kalbėdamasi su būsimais savo komandos nariais visada jiems pabrėžiu, kad parduotuvėje turime elgtis taip, kaip norėtume, kad su mumis būtų elgiamasi.

Emocijos, kurios perduodamos klientams, niekur nedingsta. Juk ir mes jų iš klientų gauname visokių“, – užsiminė V.Mickytė.

Pasirūpina ir būstu, ir transportu

„Rinkdami komandą kalbamės su žmonėmis ir iš kitų Vilniaus rajonų, ir net Varėnos. Jiems paaiškiname, kad nereikia išsigąsti didoko atstumo nuo darbo iki namų, nes suteikiame žmonėms apgyvendinimą arba transportą“, – užsiminė Vaida.

Lankstus slankusis darbo grafikas, nemokami karšti pietūs darbuotojams bei motyvaciniai priedai prie atlyginimo skatina žmones rinktis darbą „Maximoje“.

Sudėtingu COVID-19 pandemijos laikotarpiu visi „Maximos“ darbuotojai yra apdrausti specialiu draudimu nuo koronaviruso.

Taip pat „Maximos“ darbuotojai apdrausti papildomu sveikatos draudimu. Jis suteikia galimybę greičiau ir paprasčiau patekti pas medikus tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.