V. Putino šeima: kas žinoma apie jo dukteris ir anūkus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas visada vengė daug kalbėti apie savo šeimą. 2015 m., per vieną iš savo ilgųjų spaudos konferencijų, jis išsisukinėjo nuo klausimų apie savo dukterų tapatybę.

 V.Putinas ir jo dukterys Marija (kairėje) ir Katerina (dešinėje).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 V.Putinas ir jo dukterys Marija (kairėje) ir Katerina (dešinėje).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 V.Putinas su dukterimi Marija (antra iš kairės) ir žmona Liudmila (dešinėje) eina balsuoti rinkimuose 2007 m.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 V.Putinas su dukterimi Marija (antra iš kairės) ir žmona Liudmila (dešinėje) eina balsuoti rinkimuose 2007 m.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 V.Putino dukra Katerina šokių konkurse Lenkijoje 2014 m.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 V.Putino dukra Katerina šokių konkurse Lenkijoje 2014 m.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 10:42 AM, atnaujinta Apr 8, 2022, 10:55 AM

„Mano dukros gyvena Rusijoje, studijavo tik Rusijoje, ir aš jomis didžiuojuosi, – sakė jis. – Jos laisvai kalba trimis užsienio kalbomis. Niekada su niekuo nekalbu apie savo šeimą.

Kiekvienas žmogus turi teisę į savo likimą, jos gyvena savo gyvenimą ir tai daro oriai“, – pridūrė jis.

Jis nenorėjo nurodyti dukterų pavardžių, bet jos yra žinomos. Naujausias JAV paketas etapas buvo skirtas Marijai Voroncovai (36 m.) ir Katerinai Tichonovai (35 m.).

„Manome, kad didžioji dalis V. Putino turto yra paslėpta pas šeimos narius, todėl sankcijos taikomos jiems“, – sakė vienas JAV pareigūnas.

Nors oficialiai mažai kas patvirtinta apie Rusijos prezidento V.Putino šeimos gyvenimą, dokumentų, žiniasklaidos pranešimų ir retkarčiais pasitaikydavusių viešų pareiškimų pakanka, kad būtų galima pateikti jų abiejų portretus.

Abi moterys yra V.Putino ir jo buvusios žmonos Liudmilos dukterys. Pora susituokė 1983 m., kuomet ji buvo stiuardesė, o jis – KGB pareigūnas. Jų santuoka truko 30 metų ir apėmė greitą V.Putino iškilimą į Rusijos politinės sistemos viršūnę.

2013 metais jie išsiskyrė. V.Putinas sakė, kad „tai buvo bendras sprendimas: mes beveik nesimatome, kiekvienas turime savo gyvenimą“. Ji sakė, kad jis buvo „visiškai paskendęs darbe“.

Jų vyresnioji dukra Marija Voroncova gimė 1985 m. Sankt Peterburgo universitete studijavo biologiją ir Maskvos valstybiniame universitete – mediciną.

M.Voroncova dabar yra akademikė, besispecializuojanti endokrininės sistemos srityje. Ji yra knygos apie sulėtėjusį vaikų augimą bendraautorė ir yra nurodoma tarp Endokrinologijos tyrimų centro Maskvoje mokslininkų.

Ji taip pat verslininkė. „BBC Russia“ nurodė, kad ji yra bendrovės, planuojančios statyti didžiulį medicinos centrą, bendrasavininkė.

M.Voroncova ištekėjo už olandų verslininko Jorrito Joosto Faasseno, kadaise dirbusio Rusijos valstybinėje energetikos milžinėje „Gazprom“, nors pranešama, kad jie išsiskyrė.

Žmonės, kurie su ja bendravo po įsiveržimo į Ukrainą, sakė, kad ji palaiko savo tėvą, ir jai kyla abejonių dėl tarptautinių pranešimų apie konfliktą.

Palyginti su vyresniąja seserimi, jaunėlė Katerina Tichonova daug labiau rodėsi viešumoje, ypač dėl savo kaip rokenrolo šokėjos talento. 2013 m. ji su partneriu tarptautiniame renginyje užėmė penktą vietą.

Tais pačiais metais ji ištekėjo už Kirilo Šamalovo, ilgamečio V.Putino draugo sūnaus. Jų vestuvės buvo surengtos išskirtiniame slidinėjimo kurorte netoli Sankt Peterburgo. Jo darbuotojai pasakojo, kad pora atvyko rogėmis, traukiamomis trijų baltų žirgų.

Dėl vaidmens Rusijos energetikos sektoriuje K.Šamalovui JAV skyrė sankcijas dar 2018 m. JAV iždas nurodė, kad „jo turtas po santuokos drastiškai padidėjo“. Vėliau pora išsiskyrė.

Po invazijos į Ukrainą buvo suimti du Rusijos aktyvistai, užėmę prabangią vilą Biarice, kuri, kaip teigiama, priklauso K.Šamalovui.

M.Tichonova šiuo metu dirba akademinėje srityje ir versle. 2018 m. ji trumpai pasirodė Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje, pakalbėdama apie neurotechnologijas, o 2021 m. – verslo forume. Nei vienu, nei kitu atveju nebuvo užsiminta apie jos ryšį su prezidentu.

Teigiama, kad nė viena iš šių moterų nepraleidžia daug laiko su V.Putinu.

V.Putinas taip pat turi anūkų. Jis užsiminė apie juos 2017 m. per interviu telefonu tiesioginiame eteryje, tačiau nepasakė, kiek jų turi ir kuri iš jo dukterų jų susilaukė.

„Kalbant apie mano anūkus, vienas jau lanko darželį. Supraskite, aš nenoriu, kad jie augtų kaip kažkokie karališkieji princai. Noriu, kad jie augtų kaip normalūs žmonės“, – sakė jis.

Parengta pagal bbc.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.