Vaikai pamatė tėvą, vilkintį suknele: „Noriu rodyti gražų pavyzdį savo vaikams“

Dviejų vaikų tėvas Dave Moore (40 m.) nusprendė savo vaikams atskleisti 35 metus slėptą tiesą apie savo nebinarinę lytį po to, kai jie pamatė jį vilkintį suknele ir jo neatpažino. Nors naujiena šokiruojanti, tačiau tėvas džiaugiasi – geresnės vaikų reakcijos negalėjo tikėtis.

 D.Moore sakė, kad jau kurį laiką jis retkarčiais rengdavosi moteriškais rūbais ir save laikė nebinarinės lyties asmeniu, nors ir toliau naudoja vyriškus įvardžius.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 D.Moore sakė, kad jau kurį laiką jis retkarčiais rengdavosi moteriškais rūbais ir save laikė nebinarinės lyties asmeniu, nors ir toliau naudoja vyriškus įvardžius.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
„Pride“ dalyviai, asociatyvi nuotrauka<br>Pixabay nuotr.
„Pride“ dalyviai, asociatyvi nuotrauka<br>Pixabay nuotr.
„Pride“ eitynės, asociatyvi nuotrauka<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Pride“ eitynės, asociatyvi nuotrauka<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-07-21 11:09

Informacinių technologijų konsultantas iš Kardifo pripažino, kad didžiąją savo gyvenimo dalį kentė siaubingą skausmą, nes nuo aplinkinių turėjo slėpti savo lytinę tapatybę. Daugiau nei tris dešimtmečius save laikęs nebinarinės lyties asmeniu D.Moore nežinojo, kaip apie tai pranešti savo artimiesiems, o ypač – vaikams.

Žengti šį lemtingą žingsnį jį paskatino atsitiktinumas, kai vaikai pamatė jo nuotraukas iš Bristolyje vykusių „Pride“ eitynių.

Jo 5 metų sūnus ir 8 metų dukra žinojo, kad jų tėtis ir jo partnerė Alex Andresz dalyvavo eitynėse, tačiau D.Moore iš pradžių neplanavo vaikams atskleisti savo lytinės tapatybės. Po „Pride“ vaikai jo telefone pamatė nuotraukas, kuriose D.Moore pozavo su suknele, tačiau iš pradžių net neatpažino, kad tai yra jų tėtis. Tai ir paskatino jį prisipažinti, kad yra nebinarinės lyties.

„Jie norėjo sužinoti, kaip man sekėsi „Pride“ eitynėse, o Alex pasiūlė vaikams parodyti savo makiažą, kurį buvo pasidariusi šiai progai. Berodydama vaikams telefone savo makiažo nuotraukas ji priėjo ir nuotrauką, kurioje aš pozavau apsivilkęs suknelę. Mano dukra žiūrėjo į tą nuotrauką, bet nei kiek nesiraukė“, – pasakojo D.Moore.

D.Moore sakė, kad jau kurį laiką jis retkarčiais rengdavosi moteriškais rūbais ir save laikė nebinarinės lyties asmeniu, nors ir toliau naudoja vyriškus įvardžius. Po to, kai vaikai pamatė jį apsirengusį suknele, jis nusprendė jiems atskleisti apie savo tapatybę dar kartą parodydamas savo nuotraukas ir paaiškindamas, kad jose yra jų tėtis.

„Mano dukra tiesiog kikeno ir sakė „Tėti, tu atrodai kaip mergaitė!“ Vėliau aš jiems paaiškinau, ką reiškia nebinarinė lytis ir tai, kad aš ne visą laiką jaučiuosi kaip vyras.

Geriausiai pasijaučiau tada, kai prieš guldydamas juos miegoti paklausiau, ar jie norėtų, kad pasekčiau jiems pasaką, ar parodyčiau daugiau savo nuotraukų ir jie abu norėjo pamatyti daugiau mano nuotraukų“, – džiaugėsi D.Moore.

Nors jis sutinka, kad būti nebinarinės lyties yra gan gąsdinanti patirtis, tačiau džiaugėsi, kad į tokį pokytį vaikai sureagavo itin teigiamai.

„Abu vaikai sureagavo tikrai gerai. Dukra iškart šia naujiena norėjo dalintis su savo draugais ir klasiokais, tačiau aš ją perspėjau, kad apie tai reikia kalbėti šiek tiek atsargiau.

Šiais laikais būti nebinarinės lyties yra gan baisu ir aš tai puikiai suprantu“, – kalbėjo jis.

D.Moore pasakojo, kad ilgą laiką dvejojo, kaip savo tapatybę atskleisti savo šeimai, o ypač dviem savo vaikams.

„Ilgą laiką svarsčiau ar ši gyvenimo detalė yra tai, ką man pavyktų visiškai nuo jų nuslėpti. Vėliau pradėjau galvoti, kad su tuo vaikus reikėtų truputį supažindinti nuo mažens ir leisti jiems tai iš lėto įsileisti į savo gyvenimą ir prie to priprasti. Vis dėlto, niekaip negalėjau nuspręsti, kuris scenarijus geresnis“, – sakė jis.

„Aš visiškai nesigailiu, kad vaikai sužinojo būtent dabar. Manau, kad tai buvo geriausias laikas tai padaryti“, – pridūrė D.Moore.

Vyras pridūrė, kad ir toliau planuoja atvirai kalbėtis su vaikais apie lytinę tapatybę ir, jeigu jie norės, kartu dalyvauti kitose „Pride“ eitynėse.

„Noriu rodyti gražų pavyzdį savo vaikams. Noriu būti teigiamas nebinarinės lyties asmens pavyzdys jiems“, – sakė D.Moore.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.