TV laidų vedėjas Ignas Grinevičius kostiumus dievina net ir savaitgaliais

„Lietuvos ryto“ TV laidų vedėjas, prodiuseris  Ignas Grinevičius (26 m.) atskleidė, ką mėgsta veikti savaitgaliais.

 I.Grinevičius.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 I.Grinevičius.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 I.Grinevičius.<br> V.Skaraičio nuotr.
 I.Grinevičius.<br> V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 2:35 PM

– Ar turite susikūręs savaitgalio tradicijų?

– Pastaruosius kelerius metus bene visi mano savaitgaliai būdavo ir daugiausia tebėra darbo savaitgaliai todėl, kad tai krepšinio, kuriame man tenka dirbti įvairiose pozicijose tiek žiemą, tiek vasarą, metas.

Aišku, savaitgalis vis tiek yra labiau atpalaiduojantis metas – sporto renginius laikau labiau šventėmis nei darbu, nes per juos tenka sutikti daug pažįstamų, pasikeičia veikla, o su kitais darbais susijusių skambučių tomis dienomis sulaukiu mažiau. Tai puiki perkrova prieš grįžtant prie savaitės rutinos.

– Ar per poilsio dienas pagalvojate apie darbą?

– Apie darbą – vieną ar kitą – galvoju visada. Kai tavo darbas susijęs su bene viskuo, kas vyksta pasaulyje, ypač tai galioja aktualijų laidoms, nuo jo pabėgti sunkiai įmanoma.

– Penktadienio vakaras: įžanga į savaitgalį prie vakarienės stalo ar darbas iki išnaktų?

– Jeigu turiu kūrybinio darbo, pavyzdžiui, tenka rašyti scenarijų, idealus tam metas man yra bet kurios dienos išnaktės, nes tuomet niekas jau tikrai neišblaškys. Taip pat, pavyzdžiui, trys prieš tris (3x3) krepšinio, kurio aktyviu plėtojimu šiuo metu tenka užsiimti, renginiams vykstant savaitgalį, vasaros penktadienių vakarai neretai – pasiruošimo metas.

Dažnokai penktadieniais ar kitomis savaitgalio dienomis atsiduriu ir prie kokio nors stalo įvairiuose renginiuose, kurie dažniausiai netiesiogiai susiję su darbu, bet vis tiek su darbo aplinka ar profesinėmis sritimis.

– Šeštadienio ryte ilgai vartotės lovoje ar, kaip įprastai, mankštinatės?

– Leidžiu sau pamiegoti ilgiau ir iš lovos lipu kiek įmanoma vėliau, nes šeštadieniais, nors dirbti dažniausiai tenka, nuo pat ryto to daryti paprastai nereikia. Lovos reikalams ypač palankus sekmadienis – jei per savaitę turiu laisvą dieną, tai paprastai būtent šią.

– Ar iš anksto galvojate, ką veiksite dvi ne darbo dienas?

– Dažniausiai galvoti nereikia – gyvenimas jau būna suplanavęs ilgam laikui į priekį. Žinoma, lieka ir šiek tiek laisvo laiko, kurį leidžiu iš anksto neplanavęs arba tiesiog miegu.

– Ką mėgstate vilkėti ir avėti savaitgaliais?

– Jei esu darbe, beveik be išimčių tenka dėvėti kostiumą – bent jau viršutinę jo dalį.

Dievinau ir, matyt, tebedievinu šį rūbą, bet po ilgų metų draugystės su juo, ištaikęs laisvą ir neoficialią akimirką, dabar surizikuoju įšokti ir į kokį džemperį su gobtuvu, laisvesnės formos kelnes.

Esu kokybiškos laisvalaikio avalynės mėgėjas. Tai dažniausiai yra svarbiausia ir brangiausia mano aprangos detalė, ją derinu tiek su kostiumais, tiek su savaitgalio apranga.

– Kam savaitgalį skiriate daugiausia laiko?

– Jei teisingai skaičiuoju, darbui ir miegui – po lygiai. Būna ir kokių trumpalaikių kelionių ar kitokių prasiblaškymų, bet pirmas variantas geresnis ir teigiamai atsiliepia pirmadienio sąžinės balso būklei.

– Mėgstate ilsėtis vienas, su šeima ar draugų būryje?

– Dirbti mėgstu vienas, ilsėtis – kuo didesnėje žmonių apsuptyje. Svarbu tik nepatekti į situacijas, kai dėl mandagumo ar kitų aplinkybių per daug laisvalaikio praleidi ir prašneki su žmonėmis, kurių norėtųsi vengti, iš kurių gali pasisemti mažiau nei iš kitų.

– Kaip geriausiai pailsite – sportuodamas, tvarkydamasis, skaitydamas, žiūrėdamas televizorių?

– Nors sportuoju mažai, manau, kad tai geriausiai veikia bendrą energijos lygį, – reikės dažniau. Jei daug tvarkysiuosi, kitą dieną galiu savanoriškai atsigulti į karstą, tad šios veiklos vengiu, kaip tik išmanau. Tiesa, man labai patinka tvarka, bet niekaip neprisiverčiu daryti ką nors, kad ji atsirastų, – visada susigalvoju svarbesnių reikalų.

Mėgstu su aktualijomis ir mano laidų temomis susijusius skaitinius arba (tam reikia begalės laiko, kurio dažniausiai nepakanka) filosofinę literatūrą, klasikus arba geriausius jų komentatorius, tik nereikia painioti su savipagalbos knygomis arba degalinių lentynose besipuikuojančiais gyvenimo ar kurios nors jo srities aiškintojais.

– Jei nesate namisėda, kur dažniausiai išsiruošiate, – į kiną, koncertą, teatrą, sporto varžybas, restoraną?

– Svarbu, kad pasiūlytų arba sutiktų eiti žmogus, su kuriuo būtų malonu ten būti. Aišku, sporto varžyboms arba restoranui teikčiau pirmenybę, nes neretai kokio nors kūrinio negaliu ištverti ilgiau nei 45 minutes. Taip jau toje mūsų kartoje yra su gebėjimu sutelkti dėmesį.

– Ar savaitgalio poilsiui renkatės keliones į užsienį?

– Paprastai tik tada, kai tai sutampa su išvykomis kartu su 3x3 krepšinio komandomis ar rinktinėmis, – dažniausiai būtent dalyvavimas tokiose delegacijose man tampa priežastimi keliauti.

– Jei mėgstate sukinėtis virtuvėje, kokiu patiekalu dažniausiai pasilepinate?

– Labai mėgstu, o jei turėčiau daugiau laisvo laiko, apskritai nesustočiau. Dažniausiai pasilepinu grikiais su įvairiais patobulinimais arba skirtingais būdais ruoštais kiaušiniais.

Mėgstamiausias patiekalas man vienareikšmiškai yra plovas, tačiau šiuo tikslu dažniausiai tenka vykti į gamtą, o jei turiu šiek tiek laiko namie, optimaliu variantu tampa makaronų patiekalai, pageidautina „Carbonara“.

– Kokius buities darbus ignoruojate poilsio dieną?

– Visus.

– Darbas sode ar sodyboje – atgaiva širdžiai ar prievolė šeimai?

– Minimalia apimtimi tai esu išbandęs tik vaikystėje. Manau, jei to imčiausi, sodui ar sodybai būtų ne į naudą.

– Ar mėgstate su bendradarbiais pasidalyti įspūdžiais, kaip praleidote poilsio dienas?

– Kartais dalytis nėra prasmės, nes poilsio dienas būname praleidę kartu. Jei ne, tai geriausiomis, tačiau ne konfidencialiomis istorijomis dalijuosi noriai ir su visais.

– Kaip apibūdintumėte tobulą poilsį?

– Tai miegas. Dar buvau užsiminęs apie keliones su 3x3 krepšinio rinktinėmis – mane tai veikia kaip idealus poilsis todėl, kad pakeiti vietą ir atmosferą, sutinki daug pažįstamų, o dar ir pergalė viena kita kartais nukrinta.

Vykstame filmuoti ir dokumentikos, pavyzdžiui, neseniai teko porą dienų praleisti Barselonoje, nes su kolegomis kuriame filmą apie žaidynių, kurioms šiemet sukanka 30 metų ir kurios buvo pirmosios atkurtai Lietuvai, politinę reikšmę. Miestas idealus, pašnekovas – dar įdomesnis. Nieko daugiau prašyti iš gyvenimo negaliu.

– Ką rinktumėtės – žygį pėsčiomis ar dviračiu?

– Galėčiau susimokėti, kad nereikėtų vykti nė į vieną iš jų. Pasivaikščioti mėgstu, tačiau labiau miestais ir protingus atstumus, o neuždaroms transporto priemonėms be keturių ratų nesimpatizuoju ir tą mano keistą nuojautą vis patvirtina koks vienas kitas nutikimas netolimoje aplinkoje.

– Turite atskirą sąskaitą atostogoms ar stengiatės pailsėti neišlaidaudamas?

– Šiuo požiūriu man sekasi todėl, kad bent iš dalies tai būna darbo kelionės.

– Idealus laisvadienis – tai...

– Po kokio nors išskirtinio pasiekimo profesinėje srityje.

– Koks buvo įspūdingiausias jūsų savaitgalis?

– Gal Europos 3x3 krepšinio čempionatas, 2021-aisiais vykęs Eiffelio bokšto pašonėje.

– Apie kokį savaitgalį svajojate?

– Su kolegomis nebuvau nuvykęs kartu filmuoti vieno netrukus eterį išvysiančio realybės šou Tailande. Atgaline data šiek tiek apie tai svajoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę