Dainininkė Emilija Katauskaitė: „Tvarkyti namus man yra malonumas“

Dainininkė, Pinigų plovimo prevencijos įmonės specialistė Emilija Katauskaitė  (32 m.) atskleidė, ką mėgsta veikti savaitgaliais.

 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 E.Katauskaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Aug 26, 2022, 4:10 PM

– Ar turite susikūrusi savaitgalio tradicijų?

– Tokių tradicijų, kurios dažnai kartotųsi, neturiu. Bet jeigu savaitgaliais nekoncertuoju ir būna geras oras, laiką leidžiu gamtoje arba vykstu į užsienį.

– Ar per poilsio dienas pagalvojate apie darbą?

– Jei nusprendžiu, kad man – poilsis, tai moku atsijungti nuo su darbu susijusių rūpesčių. Nebent laukia rimtas koncertas ar kitoks svarbus reikalas. Tada apninka nerimas, būna, kad ir miegas sutrinka, vaikštau užsisvajojusi, nutolusi nuo realybės.

– Penktadienio vakaras – įžanga į savaitgalį prie vakarienės stalo ar darbas iki išnaktų?

– Pastaruoju metu – darbas iki išnaktų. Penktadienio vakarais tenka koncertuoti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Vasarą itin dažnai esu kviečiama dainuoti vestuvėse, gimtadienio šventėse, įmonių vakarėliuose, taip pat naktiniuose klubuose.

Nors esu lanksti laiko atžvilgiu, po iki paryčių užsitęsusio siautulingo renginio kitą dieną man reikalingas poilsis, ramybė, tyla. Reikia laiko pabūti su savimi, atgauti jėgas, prisipildyti energijos.

Tada nelabai norisi šurmulio, tad laiką leidžiu su labai artimais žmonėmis arba vienumoje gamtoje, namuose su knyga. Reikia laiko sugrįžti į save po bemiegių naktų.

– Šeštadienio rytais ilgai vartotės lovoje ar kaip įprastai mankštinatės?

– Leidžiu sau patinginiauti, pasivartyti, ypač jei prieš tai buvo panaktinėta. Bet pusės dienos lovoje nepraleidžiu, nes esu iš tų žmonių, kurie nori prasmingai išnaudoti kiekvieną minutę, kiekvieną valandą. Dažnai savaitgaliais namuose darau generalinę tvarką, nes tuomet turiu daugiausia laiko. Kalbant apie sportą, užsiimu joga, labai mėgstu vaikščioti.

– Ar iš anksto galvojate, ką veiksite dvi nedarbo dienas?

– Stengiuosi paplanuoti, nes laisvadienių turiu nedaug. Bet kartais taip įsivažiuoju į gyvenimo ritmą, kad užmirštu, jog prieš akis nedarbo diena. Pavyzdžiui, praėjusį pirmadienį buvo Žolinė, bet tik prieš pat šventę susizgribau, kad tada bus laisva diena. Teko paskutinę minutę viską perplanuoti.

– Ką mėgstate vilkėti ir avėti savaitgaliais?

– Labai vertinu patogumą, tad aprangą dažniausiai renkuosi laisvalaikio: sportiniai batai, džinsai, šortai, marškinėliai.

– Kam savaitgalį skiriate daugiausia laiko?

– Maloniems dalykams, mėgstu save palepinti, susitikti su draugais, kurie darbo dienomis būna sunkiau pasiekiami. Taip pat tai gali būti gera knyga, geras filmas, skanus maistas, iškyla į gamtą, namų ruoša, laikas prie žvakės, meditacija.

– Mėgstate ilsėtis viena, su šeima ar draugų būryje?

– Jeigu esu labai pavargusi (o tai dažniau būna ne tiek fiziškai, kiek emociškai), tuomet mėgstu ilsėtis viena. Labiausiai pailsiu atsiribojusi nuo triukšmo, masės žmonių. Mano draugai jau mane pažįsta ir nepyksta, jei neatsakau į žinutę ar neatsiliepiu į skambutį. Bet jeigu jaučiuosi žvali, energinga, tai nemažai laiko praleidžiu su šeima, bet daugiausia vis dėlto su draugais.

– Kaip geriausiai pailsite – sportuodama, tvarkydamasi, skaitydama, žiūrėdama televizorių?

– Skaitydama, kažką rašydama. Kartais įsijungiu filmą, nes sugebu taip įsijausti į siužetą, kad pamirštu visą likusį pasaulį, tada ir galva pailsi. Arba vaikštau gamtoje su ausinėmis ir klausausi muzikos. Tvarkyti namus man yra malonumas, jei turiu tam laiko. Švara suteikia ramybės jausmą. Iš buities darbų labiausiai nemėgstu valyti veidrodžių ir šveisti vonios.

– Jei nesate namisėda, kur dažniausiai išsiruošiate – į kiną, koncertą, teatrą, sporto varžybas, restoraną?

– Šiais metais rekordiškai dažnai vaikščiojau į įvairius koncertus. Labai norėjosi atsigriebti už praėjusį laiką, nes per karantiną daug kur negalėjome lankytis.

Ir „Kino pavasario“ metu pasižiūrėjau daug filmų. Pirmą kartą gyvenime aplankė noras nueiti į kiną vienai. Tai buvo nauja patirtis, bet man labai patiko. Išėjęs iš filmo ir būdamas su savimi tu tarsi pratęsi filmo kelionę, analizuoji herojų paveikslus, ten užkoduotą prasmę.

– Ar savaitgalio poilsiui renkatės keliones į užsienį?

– Taip. Prieš pandemiją keliaudavau dažniau, bet ir šią vasarą teko išvykti kelis kartus. Gegužės mėnesį su grupe draugų lankėmės Maroke, ten važiavome semtis banglenčių sporto įgūdžių.

Birželį skridau į Italiją, į draugų vestuves, taip pat neseniai pirmą kartą apsilankiau Taline. Labai artistiškas, modernus miestas. Dar kartą ten vykčiau. Taip pat pirmą kartą lankiausi Maljorkoje, Ispanijoje.

Su dviem pusseserėmis skridome į Kolumbijos atlikėjo Malumos koncertą, bet vykdamos į oro uostą sužinojome, kad koncertas atšauktas. Buvo apmaudu, bet viskas iš anksto buvo užsakyta, tad teko keisti planus ir tiesiog pasimėgauti Maljorka. Labai patiko.

– Jei mėgstate sukinėtis virtuvėje, kokiu patiekalu dažniausiai pasilepinate?

– Nors atrodo, kad žmogus save turėtų labiausiai lepinti, aš sau gaminu ką nors greita ir lengva – salotas, kiaušinių patiekalus. Tik jei turiu svečių, tada paruošiu kažką rimtesnio. Vienas iš mano firminių patiekalų – lazanija.

– Kokius buities darbus ignoruojate poilsio dieną?

– Nelygu, kaip jaučiuosi. Aš savęs niekada neverčiu daryti ko nors per prievarta. Jei nenoriu tvarkytis, tai ir nesitvarkau. Bet dažniausiai stengiuosi, kad būtų švaru, tada geriau jaučiuosi.

– Darbas sode ar sodyboje – atgaiva širdžiai ar prievolė šeimai?

– Užsiimti žemės ūkio darbais pastaruoju metu netenka, nebent, nuvažiavus pas močiutę į kaimą, padėti darže. Bet šeimos sodyboje aš paprastai ilsiuosi, patinka ten tingiai leisti laiką. Vaikystės prisiminimai iš vasarų, praleistų kaime pas senelius, nėra slogūs. Man yra tekę ir bulves kasti, ir braškes skinti, ir šieną krauti. Tą laikotarpį prisimenu labiau kaip romantinį nei fiziškai alinantį.

– Ar mėgstate su bendradarbiais pasidalyti įspūdžiais apie praleistas poilsio dienas?

– Mėgstu. Darbo dienomis, ypač po savaitgalio, prie kavos puodelio yra apie ką pasikalbėti su kolektyvu. Dažnai kolegos irgi pakeliauja, pasidalijame įspūdžiais, pasivaišiname egzotiškais skanėstais.

– Kaip apibūdintumėte tobulą poilsį?

– Pastaruoju gyvenimo tarpsniu tobulą poilsį siečiau su pasibuvimu su šeima prie vandens telkinio, vakare sukurto laužo, pokalbiais prie jo.

– Ką rinktumėtės – žygį pėsčiomis ar dviračiu?

– Pėsčiomis. Kartais patinka vaikščioti ne gamtoje, o po Vilniaus Senamiestį, ten atrasti dar nematytų vietų.

– Turite atskirą sąskaitą atostogoms ar stengiatės pailsėti neišlaidaudami?

– Kalbant apie poilsį, keliones, tai pastaruoju metu tenka daugiau paišlaidauti. Bet atskiros sąskaitos tam neturiu, juodai dienai nekaupiu.

– Idealus laisvadienis – tai…

– Nueiti kažkur suvalgyti pusryčių, su draugėmis pagurkšnoti kavos, nueiti į gerą koncertą, pasivaikščioti, grįžus namo pažiūrėti gerą filmą.

– Koks buvo įspūdingiausias jūsų savaitgalis?

– Gyvendama ir dirbdama Libane dažnai leisdavausi į keliones po nuostabius šalies gamtovaizdžius.

– Apie kokį savaitgalį svajojate?

– Apie žemišką ir paprastą. Labai norėčiau su šeima nuvykti prie ežero, pabendrauti, pasikepti skanaus maisto, kol vasara dar nesibaigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.