Vasarai baigiantis Melnragės paplūdimyje užfiksuotas gražus rekordas

392 žmonės vienu metu savo kūnu suformavo smėlio angelus – tokį oficialų Lietuvos rekordą praėjusį sekmadienį užfiksavo Rekordų akademija. Jis pasiektas Antrosios Melnragės paplūdimyje.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 3, 2022, 4:17 PM

„Svarbiausia buvo gamtoje suburti šeimas, kartu įdomiai praleisti laiką džiaugiantis besibaigiančia karšta vasara“, – sakė idėjos autorė ir renginio organizatorė „iFuture Investmens“ atstovė Ernesta Uznienė.

Tikėtasi, kad žmonių bus daugiau – gal bent apie 800 ir smėlio angelais pavyks paminėti šiemet 770 metų švenčiančios Klaipėdos gimtadienį. Galbūt kai kuriuos atbaidė tądien iki 31 laipsnio įkaitęs oras.

Tačiau susirinkusiems įvairaus amžiaus žmonėms pramoga patiko. Jie fotografavo vieni kitus, darėsi asmenukes. Nemažai poilsiautojų tik žvalgėsi aplinkui, bet gultis ant smėlio ir 30 sekundžių į šonus ištiestomis rankomis braižyti angelų sparnų nesiryžo.

„Smėlio angelus pasirinkome kaip simbolį, primenantį, kad privalome rūpintis vieni kitais, savo ir artimųjų sveikata. Laikas gamtoje – sveikatos šaltinis. Siekti rekordo ir taip garsinti uostamiestį – dar vienas mano, gimusios ir augusios Klaipėdoje, tikslas“, – pasakojo E.Uznienė.

Rekordas pasiektas savaitgalį Klaipėdoje vykusio pirmojo sporto festivalio metu.

Smėlio angelų pasaulio rekordas priklauso Australijai. 2019 metų lapkričio 22-ąją Auksinio Kranto (Gold Coast) paplūdimyje Kvynslande vienu metu smėlio angelus suformavo 1624 žmonės. Šis faktas įrašytas į Guinnesso rekordų knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.