Mados menininko Roberto Cavalli aistra moterims negęsta

Garsus italų dizaineris Roberto Cavalli (82 m.) su 44 metais jaunesne sužadėtine švede Sandra Nilsson-Bergman (38 m.) susilaukė sūnaus. Garbaus amžiaus mados kūrėjui tai jau šeštoji atžala. Pora naujagimiui davė dizainerio tėvo Giorgio, kurio jis neteko dar vaikystėje per karą, vardą.

 R.Cavalli.<br> imago images / SKATA / Scanpix nuotr.
 R.Cavalli.<br> imago images / SKATA / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Lapėnaitė, Specialiai „Savaitgaliui“, Italija

Apr 27, 2023, 5:52 PM

Penkis suaugusius vaikus su dviem buvusiomis žmonomis užauginęs mados menininku save vadinantis R.Cavalli apie šeštąją atžalą pranešė kovo pradžioje.

„Duodamas sūnui Giorgio vardą pagerbiau savo tėvą, kurį naciai sušaudė, kai man buvo ketveri“, – dėl šeimos praeities nuoskaudą išliejo R.Cavalli. Tris sūnus ir dvi dukras su buvusiomis žmonomis Silvanella Giannoni ir Eva Duringer turintis vienas garsiausių pasaulio mados kūrėjų su dabartine sužadėtine S.Nilsson-Bergman susipažino prieš 15 metų.

„Daugelis mano, kad gyvenu apsuptas manekenių pulko ir maudausi prabangaus šampano pursluose. Taip nėra. Mano gyvenime buvo tik kelios svarbios moterys“, – 2013 metais išleistoje autobiografinėje knygoje „Just Me“ („Tiesiog aš“) rašė R.Cavalli.

Šios moterys – tai fantastiška ir nuostabi du vaikus jam padovanojusi pirmoji meilė Silvanella, tapusi ir pirmąja žmona 1964 metais, ir tris vaikus jam pagimdžiusi ir dešinioji ranka versle buvusi antroji žmona E.Duringer. Pastarąją, su kuria praleido 35 metus, jis vadina gražiausia moterimi pasaulyje ir tam turi pagrindo – austrė E.Duringer yra pelniusi Mis Austrijos ir Mis Europos karūnas bei Mis visatos vicemis titulą.

Dabartinė iš Florencijos kilusio žymaus dizainerio gyvenimo moteris taip pat gali pasigirti ne tik grožiu, bet ir grožio titulu – 2006-aisiais S.Nilsson tapo Mis Švedija.

Tačiau kaip autobiografijoje atskleidė garsus apdarų kūrėjas, į mados pasaulį jį vis dėlto pastūmėjo ne moterys, bet vyrai. Tiksliau, trys išskirtinę reikšmę jo gyvenime turėję vyrai.

Pirmiausia jį auginęs senelis Giuseppe Cavalli (1904–1961) – žymus italų impresionistas, kurio paveikslai eksponuojami viename seniausių ir garsiausių pasaulio meno muziejų – Uffizi galerijoje Florencijoje.

Roberto iš savo garsiojo senelio išmoko ne tik suprasti meną ir estetiką, bet ir maišyti spalvas arba, kaip pats sako, „teplioti dėmes“.

Kitas jam įtaką daręs vyras buvo prancūzų mados milžinas Pierre’as Cardinas (1922–2020). Būtent Pierre’as susidomėjo italo keistai nudažytais marškinėliais, švitriniu popieriumi ir smėliu nutrintais džinsais bei oda. Jo paskatintas 1970-ųjų rudenį R.Cavalli Paryžiuje pristatė savo pirmąją kolekciją. Mados podiumui iki tol svetimomis medžiagomis – džinsais ir oda – aprengęs manekenes Roberto pakerėjo prancūzus. Vėliau gepardų, tigrų, zebrų, žirafų kailio imitacijomis ir iš gamtos nusižiūrėtais ryškiais raštais jis apsuko galvą žymiausioms ir gražiausioms pasaulio moterims.

Apie trečiąjį vyrą – tėvą Giorgio Cavalli – Roberto plačiajai auditorijai pirmą kartą papasakojo prieš devynerius metus pasirodžiusioje autobiografijoje: „Mano tėvas dienomis dirbo anglių kasykloje inspektoriumi, o naktimis mokėsi ir gavo ekonomisto diplomą. Tačiau aš jo taip ir nepažinau. 1944-ųjų liepos 4-ąją jį kartu su kitais miestelio vyrais suėmė ir sušaudė vokiečių kareiviai. Paskutinis žodis, kurį jis man pasakė, buvo: „Nebijok.“ Jam tuomet buvo 33-eji, o man – ketveri. Ta frazė man neišdildomai įsirėžė į atmintį ir paženklino visą mano gyvenimą.“

Iki 16 metų mikčiojęs, todėl bendrauti vengęs, devynių klasių baigimo pažymėjimą teturintis R.Cavalli yra vienintelis mados kūrėjas pasaulyje, skaitęs paskaitas prestižiniame Oksfordo (Didžioji Britanija) universitete.

„Esu gyvas pavyzdys, kad popieriaus lapas neįrodo talento“, – autobiografijoje, kuria nori įkvėpti jaunimą, rašė R.Cavalli.

Pirmųjų bandymų namų garaže ant teniso stalo ėmęsis Roberto save visada vadino ne dizaineriu, o mados dailininku.

„Nevadinkite manęs dizaineriu, aš nemoku net silueto nupiešti. Esu menininkas, sugebantis audinį, suknelę ir moterį paversti kuo nors ypatinga, o apie madą visada galvoju kaip apie tinkamą dėvėti svajonę“, – rašė R.Cavalli.

Vienais žymiausių pasaulyje tapusius savo vardu pavadintus mados namus 2015 metais jis pardavė ir ėmė mėgautis asmeniniu gyvenimu.

„Net ir tokiame amžiuje, kai daugeliui bet kokia aistra yra užgesusi, Roberto vis dar nori mylėti gyvenimą, net ir vaiko akyse“, – taip žinią apie R.Cavalli šeštojo vaiko gimimą pasitiko vienas artimas dizainerio draugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.