Tėvai pašiurpę: mokykla slapta nuo jų leido paauglei vartoti lytį keičiančius hormonus

Pora iš Jungtinės Karalystės papasakojo apie siaubą, kurį patyrė sužinoję, jog jų autizmo spektro sutrikimą turinti paauglė dukra vartojo lytinius hormonus. Tėvai tikina, kad jie to nė neįtarė.

 Paauglė taip pat gavo patarimų apie lytinę tapatybę per vieną jaunimo projektą, kurio paskaitos vyko pamokų metu.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Paauglė taip pat gavo patarimų apie lytinę tapatybę per vieną jaunimo projektą, kurio paskaitos vyko pamokų metu.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 11:11 AM

Tėvai skundėsi, kad jie buvo „pastatyti į nesuvokiamą situaciją“, kai mokyklos darbuotojai nuo jų nuslėpė, jog jų dukra nori pasikeisti savo lytį.

Dar prieš tai jie buvo susitikę su šios didelės vidurinės mokyklos pietryčių Anglijoje direktore ir aiškiai pasakė, kad nesutinka, jog į jų dukrą būtų kreipiamasi vyrišku vardu ar įvardžiais.

Tačiau vėliau jie sužinojo, kad kai kurie mokytojai jų 16-metę dukrą vadina berniuko vardu.

Pašiurpinti tėvai pasisamdė advokatus, reikalaudami pamatyti mokyklos įrašus. Jie atskleidė, kad kai kurie darbuotojai žinojo, jog mokinė vartoja vyriškus hormonus ir naudoja krūtinės ląstos raištį savo krūtims slėpti.

Paauglė taip pat gavo patarimų apie lytinę tapatybę per vieną jaunimo projektą, kurio paskaitos vyko pamokų metu.

„Tai didelė problema, – sakė paauglės tėvas. – Mes manome, kad tai kelia riziką mūsų dukters psichinei ir fizinei sveikatai. Negana to, mums nebuvo suteikta galimybė dalyvauti diskusijose apie tai.“

„Kai susitikome su direktore, mes susitarėme, kad jos socialinis perėjimas mokykloje nebus vykdomas. Tačiau kai kurie mokytojai šio susitarimo nepaisė. Gyvename tikroje Franzo Kafkos apysakoje“, – sakė mokinės tėvas. Socialinis perėjimas yra žmogaus priskyrimas priešingai nei jo biologinei lyčiai, neįvykdžius jokių medicininių procedūrų.

Paauglės tėvas „The Sunday Times“ taip pat sakė: „Institucijos mus pastatė į padėtį be išeities. Mes visada stengėmės ginti savo dukters interesus. Manome, kad kai kurie darbuotojai, kurių užduotis yra apsaugoti vaikus, galėjo pakenkti jos interesams, suteikdami galimybę vykdyti, skatindami ir palengvindami prieigą prie gyvenimą keičiančio gydymo, kurio pasekmės yra negrįžtamos.“

Mokykla neigia nevykdžiusi saugos pareigų ir teigė, kad mokinė turi teisę į savo medicininės informacijos privatumą. Jos atstovai taip pat pridūrė, kad darbuotojams buvo išsiųsti priminimai nevartoti paauglės pageidaujamo vyriško vardo.

Britų politikai nesutaria dėl lyčių politikos, pagal kurią paaugliai gautų leidimą savarankiškai vykdyti savo socialinį perėjimą.

Švietimo sekretorė Gilliana Keegan planuoja leisti mokiniams pasirinkti savo norimus įvardžius, jei tam pritars tėvai.

Tačiau Dauningo gatvės politikai, įskaitant lygybės ministrę Kemi Badenoch, bijo pasipiktinimo. Artimiausiomis savaitėmis mokyklos Jungtinėje Karalystėje turėtų gauti naujas rekomendacijas.

Parengta pagal „The Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.