Gyvenimas su svajonių princu buvo nesibaigiantis košmaras: patarė, kaip atpažinti tokius vyrus

Kai Emily susipažino su Angusu (vardai pakeisti), ji buvo ištekėjusi ir jau turėjo vaikų. Tačiau ji buvo įsitikinusi, kad jis – „tas vienintelis“. Ji dar niekada nebuvo taip susižavėjusi.

 Pora.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Pora.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-25 21:25

Vos po kelių mėnesių ji paliko savo vyrą, kad galėtų pradėti santykius su aukštu ir patraukliu nepažįstamuoju.

Tai vos jos nepražudė, rašo „Daily Mail“.

Moteris atvirai papasakojo, kaip ji pateko į žiauraus narcizo pinkles, kuriose ji buvo išnaudojama, užgauliojama ir finansiškai išsunkta, bei atskleidė pavojaus signalus, kurių ji nepastebėjo arba nepaisė, nors tai būtų padėję jai viso to išvengti.

„Visą laiką susitikinėjau su gerais vyrais – niekada nepagalvojau, kokie žiaurūs jie gali būti“, – sakė Emily.

„Angusas leido man pasijusti gyvai. Buvau priklausoma nuo amerikietiškiems kalneliams prilygstančio gyvenimo ir sekso. Dar niekada ir su niekuo nebuvau to jautusi, todėl maniau, kad tai buvo tikra meilė. Bet aš klydau – tai toli gražu nebuvo meilė“, – atviravo moteris.

Ji nusprendė pasidalinti savo istorija, kad padėtų kitiems išvengti tos pačios klaidos.

Moteris sakė: „Galiausiai buvau įsitikinusi, kad jis mane užmuš.“ Žinoma, jeigu ji pirma nemintų nuo santykių keliamo streso.

„Visą laiką jaučiausi taip, lyg vaikščiočiau ant kiaušinių lukštų. Visiškai netekau apetito ir numečiau daug svorio. Žmonės klausdavo manęs, ar aš nesergu, nes buvau tokia plona. Supratau, kad reikia kažką keisti, kai nualpau prie savo vaikų“, – tikino Emily.

Neilgai trukus, Angusas „sugadino dar vieną vakarą“, kai pradėjo šaukti ant Emily populiariame restorane.

Moteris prisimena: „Po to jis paklausė manęs, ar man patiko šis vakaras. Atsakiau: „Ne.“ Tada jis nusišypsojo ir pasakė: „Labai gerai.“ Aš išspyriau jį iš savo lovos ir liepiau nebegrįžti.“

Emily santykiai su Angusu truko ne vienerius metus. Per juos pora susižadėdavo, išsiskirdavo ir vėl dramatiškai susitaikydavo.

„Jo manipuliacijos privertė mane jaustis nepakankamai gera. Aš maniau, kad be jo esu niekas. Būtent todėl aš vis sugrįždavau“, – sakė Emily.

Ji tęsė: „Mes išsiskirdavome, jis prikalbėdavo apie mane nebūtų dalykų, bet aš vis tiek sugrįždavau pas jį atsiprašinėdama kaip koks vaikas. Jis pavertė mane išsigandusiu, sutrikusiu ir išnaudojamu vaiku, kuriuo buvau vaikystėje. Ir jis tai suprato, nes buvau jam pasakojusi apie skaudžias savo gyvenimo patirtis.“

Po paskutiniojo poros susitaikymo Angusas atsikraustė pas Emily. Tačiau jis nemokėjo savo nuomos dalies ir atsisakė padėti apmokėti bet kokias sąskaitas.

Jis taip pat privertė Emily išeiti iš savo darbo, kadangi ten dirbo „per daug jaunų, gerai atrodančių vyrų.“

„Jis pasakė, kad vietoje to aš galiu dirbti jam. Bet jis mane atleisdavo kas antrą dieną ir apsimetinėdavo, kad aš turėčiau būti dėkinga už tokią galimybę, – pasakojo Emily. – Jis sakydavo žmonėms, kad iš tikrųjų aš jam nedirbu, o jis mane įdarbino tik tam, jog galėčiau gauti algą, nes daugiau nieko neturiu.“

Emily pasakojo, kad jos narcizui labiausiai rūpėjo „pasirodyti“: „Aš esu puikiai atrodanti ir finansiškai apsirūpinusi moteris – tobulas laimikis tokiems vyrams kaip jis.“

Emily jau ilgą laiką nebebendrauja su Angusu ir tikina, kad niekada nebebus įviliota atgal į jo lovą. Dabar ji jaučiasi pasiruošusi papasakoti savo istoriją.

Ji ilga ir šiurpinanti, tačiau jos skleidžiama žinia yra labai svarbi: jeigu pastebite kuriuos nors iš šių pavojaus signalų – bėkite ir nežiūrėkite atgal.

Daugybė draugių

Emily pasakojo, kad Angusą visuomet supdavo moterys. Kai ji norėdavo apie tai pasikalbėti, jis pradėdavo jai aiškinti, kad jis turi teisę draugauti su kuo nori.

„Jis į kiekvieną vakarėlį, vakarienę ar koncertą atsivesdavo kokią nors draugę. Tai visuomet būdavo jauna moteris. Nors jis pristatydavo mane kaip savo partnerę arba sužadėtinę, palikdavo mane visam vakarui ir būdavo su jomis“, – pasakojo Emily.

Moteris prisimena ir kartą, kai „pagavo“ Angusą savo buvusiosios namuose 2 val. nakties.

„Darbe tvarkiau jo sąskaitas ir pastebėjau, kad jis važiavo į savo buvusiosios namus po vieno renginio. Ji buvo viena iš tų moterų, kurios nuolatos sukosi aplink jį. Jis tvirtino, kad ji tik draugė, bet aš nemanau, jog jis vyktų pas ją antrą valandą nakties, jeigu ji būtų tik draugė, – sakė moteris. – Jis turėjo važiuoti namo su manimi, bet nusprendė pasilikti. Kai paklausiau jo apie tą naktį, jis atsakė galintis daryti ką tik nori.

Bandydami išspręsti šią problemą jiedu netgi lankėsi pas psichoterapeutą.

„Jis nenorėjo, kad kalbėčiau su kitais vyrais – išskyrus mano buvusį, kai pokalbio tema yra mūsų vaikai, – o jeigu eidama pro šalį pasisveikindavau su kuo nors, jis išvadindavo mane kekše ir šliundra, – atviravo Emily. – Tačiau jį patį nuolat supo moterys. Jis netgi yra man sakęs, kad su daugeliu iš jų susitikinėjo arba yra permiegojęs, bet galiausiai nusprendė, kad jos – tik draugės.“

„Niekada neleisčiau savo antrajai pusei užmegzti draugystės ryšių su moterimi, su kuria jis yra susitikinėjęs. Nebent tai būtų piktų kėslų neturinti jo buvusioji, su kuria jis turi vaikų“, – teigė moteris.

Moteris pasakojo, kad netrukus po jų pirmojo išsiskyrimo pačioje santykių pradžioje Angusas permiegojo su viena iš šių „draugių“.

„Turėjau jau tada viską nutraukti“, – gailėjosi Emily.

Pasak Emily, įtarimų turėjo sukelti ir tai, kad Angusas neturėjo nė vieno draugo vyro: „Jeigu vyras turi tik drauges ir nė vieno draugo – bėk. Tai rodo, kad kažkas yra negerai.“

Per greitai susidaro neigiamą nuomonę

Angusas apšnekėdavo visus žmones, vos tik šie išeidavo iš kambario. Jis sakydavo Emily, kad jos draugės yra kvailos, nepatikimos arba nuobodžios.

Jis taip pat apšnekėdavo pačią Emily visiems, kas tik klausydavosi.

„Jis sakydavo, kad aš esu bjauri ir jis daugiau nebegali būti su manimi. Jis aprėkdavo mane dėl dalykų, kurie, jo požiūriu, yra neteisingi, ir tada apie tai visiems pasakodavo, – sakė Emily. – Ir apie mane jis kalbėdavo ne tik su savo draugėmis ar bendrais mūsų pažįstamais. Jis tai sakydavo mano draugams vakarėliuose arba vakarienių metu, kai išeidavau į tualetą.“

Nebendrauja su savo buvusia žmona ir vaikais, juos apkalba

„Buvau ištekėjusi už nuostabaus vyro. Tačiau aš nemylėjau jo tiek, kiek norėjau mylėti, o mūsų santykiai buvo gerokai pašliję dar prieš man susipažįstant su Angusu. Bet jis yra nuostabus, geras ir dosnus vyras. Ir nors ne viską padariau teisingai, jis niekada nėra manęs apkalbėjęs arba kitaip bandęs nuteikti kitus prieš mane“, – tikino moteris.

Emily pasakojo: „Jo nuomone, vyrai neturėtų piktžodžiauti apie moteris, su kuriomis susitikinėjo, ypač jei jie turi vaikų.“

Bet Angusas buvo kitoks.

„Jaučiuosi kalta, kad tikėjau istorijomis apie jo išprotėjusią buvusią žmoną, kuri prieš jį neva smurtavo ir neleido jam gyventi visaverčio gyvenimo. Gailėjau jo, kai jis pasakojo, kad jis buvo išspirtas be nieko, kad ji nuteikinėjo jųdviejų vaikus prieš jį“, – sakė Emily.

„Jei vyras nepalaiko draugiškų santykių su savo buvusia žmona – ir ypač vaikais – tuomet reikia pagalvoti, ar ne laikas bėgti. Ypač jeigu jis naudojasi kiekviena proga juos pašiepti, o jūs pati nė karto nesate pastebėjusi to „žiauraus“ elgesio, apie kurį jis kalba“, – aiškino moteris.

Apsimeta, kad yra finansiškai apsirūpinęs

„Angusas mėgo pasirodyti. Tuose santykiuose už viską mokėjau aš. Išskyrus vakarienes – jis reikalaudavo jas apmokėti ir tai darydavo labai garsiai, kad girdėtų visi, – pasakojo Emily. – Jis juokaudavo, kad aš esu labai brangi, kad aš dėviu vis naują suknelę, kad esame vykę į prabangią kelionę užsienyje. Už visa tai mokėjau aš. Todėl toks jo elgesys mane pykdė ir netgi keldavo gėdą.“

Emily pasakojo, kad Angusas ketino iššvaistyti visus pinigus, kuriuos ji gavo po skyrybų.

„Jis žinojo, kad aš turiu pinigų. Jis taip pat žinojo, kada juos gaunu. Jis apsimesdavo, kad yra labai turtingas, o paskui sakydavo man, kad prie nuomos ir mokesčių jis galėtų prisidėti nebent kitą savaitę“, – sakė Emily.

Moteris tikina, kad per visą jų bendravimo laiką ji išleido maždaug 180 tūkst. dolerių.

„Jeigu vyras apsimeta, kad yra turtingas, bet turi skursti, jog palaikytų šią iliuziją, bėkite, nes jis rezga aferą. Aš mielai draugaučiau su žmogumi, kuris gyvena kiek kuklesnį gyvenimą, ir tikrai jo neteisčiau. Bet visai kas kita, kai vyras tikina, kad yra turtingas, bet gyvena prastame nuomojamame bute pavojingame miesto rajone. Trumpai tariant, kitą kartą būtinai pasitikrinsiu, ar vyro kuriamas įvaizdis išties atitinka realybę“, – tikino moteris.

Jūsų draugų ratas pradeda mažėti

Emily teigė, kad per visus tuos metus jos draugų ratas smarkiai susitraukė.

„Iš pradžių man patiko, kad jis nori vaikščioti į vakarėlius – mano vyras buvo tikras namisėda. Taigi man buvo smagu, kad aš pagaliau sutikau žmogų, kuriam, kaip ir man, patinka įvairūs renginiai“, – pasakojo Emily.

Bet laikui bėgant ji sulaukdavo vis mažiau ir mažiau pakvietimų, o galiausiai jai buvo baisu netgi vakarieniauti mieste.

„Aš gėdijausi eiti į gerus restoranus, nes kiekviename iš jų mes buvome iškėlę baisiais scenas. Jis sėdėdavo, girdavosi, kad už viską moka, šaipydavosi iš manęs ir mano intelekto, sakydavo dalykus, kurie mane liūdindavo, ir sutelkdavo savo dėmesį į visas kitas moteris – tik ne į mane, – atviravo Emily. – Žinojau, kad jis tai daro tyčia, bet galiausiai vis tiek pratrūkdavau. Tada jis atsisukdavo į žmones, su kuriais vakarieniaudavome, ir pasakydavo: „Na štai ir vėl. Ji išprotėjus.“

„Daugelis perspėjo mane dėl jo elgesio ir pareiškė, kad negali būti šalia manęs, kai esu su juo“, – sakė Emily.

„Net mano sesuo, kurią yra įskaudinęs žiaurus narcizas, man pasakė, kad mano santykiai jai primena jos skaudžius išgyvenimus, todėl ji nebegalėjo būti mano gyvenimo dalimi“, – teigė moteris.

Santykių su Angusu pabaigoje ji tebeturėjo tik vieną draugę.

„Ir ji liko tik todėl, kad suprato, koks jis yra žmogus, ir pažadėjo niekada manęs nepalikti, nepaisant bet kokių galimų sunkumų. O jis dėjo visas pastangas, kad tik jos atsikratytų“, – pasakojo Emily.

Jai taip pat padėjo jos buvęs vyras ir vaikai.

„Jie mane labai palaikė – jeigu ne mano buvęs ir vaikai, nemanau, kad būčiau išgyvenusi. Jis padėjo man išlikti dėl mudviejų vaikų“, – pripažino moteris.

Jam rūpi tik jis pats

„Angusas galvojo tik apie save. Vienas jo gimtadienis vyko karantino metu ir jis baisiai siuto, kad aš negaliu nieko suorganizuoti, o dovanos, anot jo, buvo per menkos ir neapgalvotos“, – prisimena moteris.

Tačiau per jos gimtadienį jis atidėjo visus planus kartu su ja ir permiegojo su kita moterimi – vien tam, kad ją supykdytų.

Moteris sakė: „Jam visada rūpėjo, kaip jis atrodo ir kaip šalia jo atrodau aš. Kaip tai, ką aš sakau, formuoja kitų nuomonę apie jį. Ir jis visada prisikabindavo, jeigu bent kažką padarydavau ne taip.“

Toks elgesys tęsėsi ir po jų išsiskyrimo.

„Jis parašė man prašydamas, kad grąžinčiau jam visas dovanas, kurias buvau jam nupirkusi, kol buvome kartu“, – tikino moteris.

„Jeigu Angusas nebūdavo svarbiausias, jis niršdavo. Jis turėjo būti dėmesio centre. Jis priversdavo kitus žmones jo gimtadieniui ruoštis lyg tai būtų pati svarbiausia diena metuose – viskas turėjo būti tobula“, – atsimena Emily.

Jis smurtauja

Emily pasakojo, kad ji kasdien buvo aprėkiama. Jis daužydavo įvairius daiktus, o galiausiai pradėjo smurtauti ir fiziškai.

Ji atviravo: „Aš visą laiką jaučiausi suparalyžiuota, bijojau padaryti ką nors ne taip. O būtent to jis ir norėjo. Jis norėjo, kad jausčiausi suparalyžiuota, kad jis viską kontroliuotų.“

Jis siekė visada išlaikyti kontrolę.

„Prieš mums kur nors einant, jis grasindavo, kad per daug negerčiau. Tačiau vakarėliuose jis nuolat pildydavo mano gėrimus ir prie visų mane erzindavo, jeigu pasakydavau, kad norėčiau padaryti pertrauką – o tada jis nueidavo prie baro ir užsakydavo dar alkoholio“, – sakė Emily.

Ji tęsė: „O kai galiausiai pasigerdavau, jis žemindavo mane visų akivaizdoje. Kartą įsikišo mano vienas draugas ir pasakė: „Bet juk tu ją nugirdei.“ Jis pasiuto. Visą kelią namo jis rėkė, kad esu girta ir kad jam gėda būti su tokia prasta moterimi kaip aš.“

Galiausiai Emily bijojo be leidimo išleisti net mažiausią garsą.

„Negalėjau kalbėti net savo pačios namuose. Jis gyveno su manimi ir kaskart, kai aš bandydavau su juo apie ką nors pasišnekėti, įsijungdavo televizorių ir liepdavo man užsičiaupti, nes jis užsiėmęs“, – liudijo Emily.

Moteris netgi pradėjo sportuoti, bijodama, kad vieną dieną ji turės jam pasipriešinti.

„Pagalvojau, kad šis vyras gali mane nužudyti, todėl turiu būti pakankamai stipri, jog turėčiau bent kokį šansą. Po kiekvieno jo smūgio treniruodavausi dar uoliau“, – tikino moteris.

Ji pasakojo, kad jame kažkas „įsijungdavo“ ir jis tapdavo tikru monstru: „Jis prilygo pačiam šėtonui. Maldaudavau jo nustoti, bet jis tęsdavo. Tada jis sakydavo, kad nieko neprisimena.“

Suplanuoti išsiskyrimai

Emily pastebėjo ir tam tikras jų išsiskyrimų tendencijas: „Mes baisiai susipykdavome ir kelioms dienoms išsiskirdavome. Kai susitaikydavome, jis pasakydavo man, kad, kol buvome išsiskyrę, jis suplanavo kelionę su viena iš savo draugių, o kadangi aš būdavau kalta, jog jį nuvyliau, aš negalėdavau jam uždrausti vykti į tą kelionę. Net jeigu pabandydavau tai padaryti, jis greitai atgaudavo kontrolę.“

Moteris pasakojo, kad jos buvęs vyras bandė įtikinti ją nepalikti jų šeimos dėl Anguso.

„Jis buvo girdėjęs apie jį ir bandė mane perspėti. Bet anksčiau niekada nebuvau to jautusi ir man atrodė, kad meilė ir turi būti tokia. Nors dabar manau, kad taip mano kūnas bandė mane perspėti“, – svarstė Emily.

Ją įspėjo ne tik jos geraširdis buvęs vyras: „Mano brolis sakė, kad pamačius Angusą jį nupurtė šiurpas.“

Tačiau Emily pripažįsta, kad seksualinė chemija tarp jos ir Anguso buvo nepakartojama.

„Seksas būdavo tikrai nuostabus ir man tai tapo labai svarbiu dalyku. Aš jo norėjau visą laiką. Mes mylėdavomės po kiekvieno kivirčo“, – sakė Emily.

Ji pasakojo: „Pasakydavau, kad tarp mūsų viskas baigta, o tada jis įtikindavo mane susitikti, pasikalbėti apie tai, kaip man sekasi. Aš jį pamatydavau ir prarasdavau visą stiprybę – vėl su juo susitaikydavau.“

Emily su kartėliu prisimena: „Tačiau kaskart, kai sugrįždavau, jis mane gerbdavo vis mažiau ir tapdavo vis žiauresnis ir žiauresnis. Galiausiai jis gyveno mano namuose, tačiau vis tiek sakydavo, kad aš išnaudojau visus šansus turėti su juo rimtus santykius, bendrą ateitį. Tarytum aš esu čia tik tam, kad lytiškai jį patenkinčiau, kol jis sulauks „tos vienintelės“. Atrodo, kad turėjau priklausomybę nuo šių amerikietiškų kalnelių. Aš maniau, kad esu įsimylėjusi, bet taip nebuvo.“

Emily pataria moterims neignoruoti šių pavojaus signalų

  1. Draugai. Jeigu jis neturi pastovių draugų, o visi artimiausi jo bičiuliai yra moterys, jums reiktų gerai pagalvoti. Bėkite, jeigu jo draugų ratą sudaro tik moterys, su kuriomis jis susipažino per pažinčių programėles arba su kuriomis jis galimai yra permiegojęs.
  2. Finansinis stabilumas. Sukluskite, jeigu jis apsimeta, kad turi daugiau pinigų nei iš tiesų, ir jeigu jis nėra pakankamai finansiškai apsirūpinęs savo amžiui. Tai ypač svarbu, jeigu jūs turite pinigų ir jis verčia jus už viską mokėti arba jis nori apsigyventi jūsų namuose.
  3. Kritiškas. Jeigu jis nuvertina jūsų draugus ar šeimą vos po vieno susitikimo arba kalba apie tai, kokie visi yra blogi, jums reikėtų jo vengti. Girdėjau, kaip jis visus kritikuoja ir netgi pati buvau peikiama. Jis netgi apkalbinėjo mane su kitais žmonėmis.
  4. Praeities santykiai. Jeigu jis palaiko per daug artimus ryšius su savo buvusiomis, reikėtų nuo jo bėgti. Tačiau taip pat labai svarbu vengti vyrų, kurie nepalaiko jokių santykių su savo vaikų motina bei pačiais vaikais. Ypač jeigu jis nuolat juos engia, sako, kad jie yra bepročiai.
  5. Mažėja jūsų socialinis ratas. Jei jūsų artimiausi draugai ir šeimos nariai sako, kad su jūsų partneriu kažkas negerai, o galiausiai nustoja kviesti jus į savo šventes – vertėtų suklusti. Narcizai nori, kad jaustumėtės vieniša.
  6. Jam rūpi tik jis pats. Mes pykdavomės prieš bet kokį svarbų mano gyvenimo įvykį, o aš turėjau menkinti save, kad žmonės žavėtųsi tik juo. Jis viską darydavo tik dėl savęs, o kai apie tai užsimindavau, jis sakydavo, kad jis yra svarbus, o aš esu niekas.
  7. Smurtas. Tai prasideda jau tada, kai esate giliai įklimpusi. Jis bandė kontroliuoti mano pinigus, atskyrė mane nuo mano artimųjų, manipuliavo, o tada pradėjo mane mušti.

Parengta pagal „Daily Mail“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.