Duktė nužudė motiną, šiai sužinojus jos mokslo rezultatus – tėvas trokšta tik vieno

Sydney Powell buvo nuteista iki gyvos galvos, kai teismas pripažino, kad ji nužudė savo motiną. Brenda Powell buvo nužudyta po to, kai sužinojo, kad jos dukra buvo išmesta iš koledžo. Powell šeima teigia, kad B.Powell nebūtų norėjusi, jog jos dukra praleistų visą likusį gyvenimą kalėjime.

 Moteris su peiliu.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Moteris su peiliu.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-03 20:30, atnaujinta 2023-11-03 20:31

Gedinti šeima iš JAV Ohajo valstijos prašo teisėjos persvarstyti S.Powell rugsėjo 28 d. paskirtą bausmę iki gyvos galvos po to, kai 23-ejų mergina buvo nuteista už savo motinos nužudymą.

S.Powell tėvas Stevenas Powellas rugsėjo mėnesį išsiųstame laiške rašė, kad įkalinimas iki gyvos galvos nėra tai, ko jo žmona būtų norėjusi jųdviejų dukrai – nepaisant žiaurių jos mirties aplinkybių.

„Mūsų santuoka, kuri netikėtai nutrūko 2020 m. kovą, truko net 24-erius metus, todėl galiu be jokios abejonės patvirtinti, kad žmonės, reikalaujantys teisingumo Brendai, reikalauja ne tokios bausmės, – Ohajo valstijos teisėjai Kelly McLaughlin adresuotame laiške, prašydamas švelnesnio nuosprendžio, rašė merginos tėvas. – Tikiu, kad šioje byloje teisingumas yra neįmanomas, todėl turėtume pirmenybę teikti Sydney psichikos sveikatai.“

Kiti Powell šeimos nariai tik patvirtino merginos tėvo argumentus jos charakterį aprašančiuose laiškuose. Tą patį padarė ir kiti šeimą pažinoję vietinės bendruomenės nariai bei gydytoja, kuri dirbo kartu su B.Powell Akrono vaikų ligoninėje.

Teisme S.Powell savo kaltės nepripažino, teisindamasi savo psichikos liga. Tuo metu 19-metė S.Powell, kuriai yra diagnozuota šizofrenija, subadė savo motiną peiliu ir sumušė ją keptuve po to, kai B.Powell sužinojo, kad jos dukra buvo išmesta iš Alajanso Maunt Junjono universiteto dėl prastų akademinių rezultatų.

Liudininkai viską girdėjo

Ataka prasidėjo, kai B.Powell telefonu kalbėjo su universiteto darbuotojais apie S.Powell akademinius pasiekimus. Išgirdę klyksmus, jie paskambino policijai.

„Tada ryšys nutrūko. Galbūt po šešių ar septynių dunkstelėjimų – tas garsas skambėjo kaip dunkstelėjimas. Tačiau klyksmai tęsėsi“, – savo parodymuose teigė universiteto dekanė studijoms Michelle Gaffney.

Po daugybės pakartotinių skambučių kitoje ragelio pusėje pasigirdo balsas, tikinęs, jog tai – B.Powell. Tačiau universiteto darbuotojų tai neįtikino.

„Balsas ragelyje sakė: „Taip, tai Brenda. Taip, tai Brenda“, – pasakojo M.Gaffney. – Tai nebuvo Brenda. Esu įsitikinusi, kad tai buvo Sydney. Susižvalgėme su dekanu studijoms Johnu Frazieriu ir abu papurtėme galvas sutardami, kad tai ne Brenda. Tada jis pasakė: „Sydney, man atrodo, kad ten tu, o ne Brenda.“ Tada ji padėjo ragelį.“

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai S.Powell rado kieme – jos akys buvo užverstos ir ji nagais draskė asfaltą. S.Powell advokatas žurnalistams sakė: „Ji buvo katatonijos būsenoje – nereagavo į garsinius dirgiklius.“

Negailestingas nuosprendis

Nors S.Powell teigia, kad prisimena tik nedideles tos dienos, kai ji nužudė savo motiną, nuotrupas, o žmogžudystės metu ji girdėjo balsus ir patyrė haliucinacijas, rugsėjį prisiekusieji pripažino ja kalta, neatsižvelgdami į jos psichikos sutrikimą.

Ji taip pat buvo pripažinta kalta dėl užpuolimo ir įrodymų klastojimo. Po 15-os metų kalėjime, S.Powell galės prašyti paleisti ją lygtinai. Jeigu šis prašymas bus priimtas, ji dar dvejus metus bus prižiūrima.

Laiške teisėjai merginos tėvas tikino, kad jos psichikos sveikata pagerėjo, nes per trejus metus nuo motinos nužudymo jai buvo paskirtas gydymas, ji taip pat pradėjo vartoti vaistus. Jis paragino teisėją apsvarstyti galimybę siųsti ją į psichikos sveikatos įstaigą, o ne į Ohajo valstijos moterų kalėjimą Merisvilyje, kur ji atlieka bausmę dabar.

„Tai nebuvo teisingumas“, – po nuosprendžio paskelbimo sakė S.Powell advokatas Donas Malarcikas.

S.Powell nuosprendį planuoja apskųsti.

Parengta pagal insider.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.