Tėvas mirė trys dienos po dukters vestuvių: per ceremoniją byrėjo ašaros

Nancy Murphy tikėjosi, kad jos tėvas dar spės sulaukti jos vestuvių. Nors jo būklė sparčiai blogėjo, ji nenorėjo susitaikyti, kad jis gali mirti dar prieš jos didžiąją šventę. Pakeitusi vestuvių datą ji nusprendė susituokti savo tėvo hospiso palatoje. Po trijų dienų jo gyvybė užgeso.

 N.Murphy ir M.Grantas savo įžadus ištarė moters tėvo akivaizdoje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 N.Murphy ir M.Grantas savo įžadus ištarė moters tėvo akivaizdoje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 9:09 PM

Moteris neslepia, kad ji nenorėjo susitaikyti su mintimi, jog jos tėvas Philipas Murphy nesulauks jos vestuvių, kurios turėjo vykti spalio pabaigoje.

N.Murphy tėvas sunkiai sirgo progresuojančia supranuklearine oftalmoplegija, kurios simptomai labai primena parkinsoną. Tiesa, nors ja sergantys žmones dreba daug mažiau, laikui bėgant juos visiškai paralyžiuoja.

Savo diagnozę moters tėvas išgirdo prieš septynerius metus. Šios ligos priežastis nėra žinoma. Ligai progresuojant vyro šeima nebesuprato, ar jis vis dar gebėjo pilnai protauti – P.Murphy nebesugebėjo kalbėti.

„Bet manau, kad jis mus suprato geriau, nei mums atrodė“, – atviravo N.Murphy.

N.Murphy teisėjauja žirgų parodose: „Žirgai yra visas mano gyvenimas.“ Dėl savo karjeros įtemptumo ji niekada nenorėjo ištekėti. Moteris pasakojo, kad jos motina, kuri 2021 m. mirė nuo šlapimo pūslės vėžio, visada nerimavo, kad jos dukra liks senmerge.

Nustebo, kai vaikinas pasipiršo

„Niekada nemaniau, kad ištekėsiu. Su savo vaikinu – Micu Grantu, 57-erių staliumi – susitikinėjau jau šešerius metus. Tačiau niekada to neplanavome. Taigi labai nustebau, kai vasarį, man švenčiant mano 53-ąjį gimtadienį, Micas man pasipiršo“, – sakė N.Murphy.

Moteris ištarė „taip“. Pora pradėjo planuoti vestuves. Jie norėjo, kad jos įvyktų kuo greičiau, kadangi moters tėvo būklė sparčiai blogėjo. Tačiau visą vasarą N.Murphy daug dirbo, be to, mylimieji ilgai negalėjo rasti ceremonijai tinkamos vietos.

Pagaliau jie sugebėjo rasti vieną salę spalio 29-ai dienai.

„Deja, tėčio sveikata labai greitai silpo. Jis nebegalėjo valdyti raumenų, kurie leidžia nuryti maistą. Jis daug kosėjo ir nuolat jautė nuovargį. Bet jis vis dar galėjo valdyti savo rankas“, – tikino moteris.

Rugsėjo mėnesį P.Murphy buvo paguldytas į hospisą. Jo trys dukterys jau tada suprato, jog jis greitai mirs. Tuo metu jau pradėjo trikti vyro kvėpavimo raumenų veikla, jam buvo skiriamas morfijus.

„Nežinau kodėl, bet man atrodė, kad jis sulauks mano vestuvių. Tikriausiai maniau, kad vestuvių laukimas padės jam išgyventi ilgiau“, – neslėpė N.Murphy.

Paankstino ceremoniją

Moters tėvą kiaurą parą slaugė hospiso darbuotojos. Spalio 4 d. Lori Green, viena iš hospiso slaugių, pasivedė N.Murphy į šoną.

„Pamąstykite apie ceremonijos paankstinimą, – pasakė L.Green. – Jūs galite susituokti ir čia.“

„Norėčiau, kad apie tai būčiau pagalvojusi pati, – teigė N.Murphy. – Mane labai liūdino mintis, kad mano tėvas vestuvių nebesulauks.“

L.Green patikino moteriai, kad didžiausia jos tėvo svajonė buvo pamatyti savo dukros vestuves. Nors jis nebesugebėjo to pasakyti pats, L.Green tikėjo, kad tai jį labai pralinksmintų.

N.Murphy iš karto paskambino M.Grantui ir paprašė jo kitą dieną pasiimti laisvadienį. „Taip jis sužinojo apie mano planą paankstinti vestuves. Aš jau turėjau baltą suknelę. Tai buvo šviesi suknelė be rankovių, kurią planavau dėvėti šventės metu, jau po ceremonijos“, – sakė moteris.

Spalio 5 d., kai N.Murphy ir M.Grantas įėjo į tėvo palatą, jie liko maloniai nustebinti. Moters tėvas sėdėjo su kostiumu: „Jis buvo užsirišęs kaklaraištį, avėjo nublizgintus batus, kuriais jis labai didžiavosi. Jis sėdėjo tiesiai ir atrodė daug geriau nei įprastai.“

N.Murphy ir M.Grantas savo įžadus ištarė moters tėvo akivaizdoje. „Tai buvo pati nuostabiausia diena mano gyvenime. Kapelionė Rachel Reid paruošė ceremonijos planą. Ji pranešė man, kad vienu metu kreipsis į mano tėtį. Ji norėjo paklausti jo, ar jis palaimina mūsų sąjungą.“

Labai jautri akimirka

Moteris paaiškino kapelionei, kad jos tėvas nebegali kalbėti. Tačiau R.Reid turėjo sprendimą: „Paprašysiu, kad jis iškeltų savo nykštį.“

Šį klausimą kapelionė uždavė dar ceremonijos pradžioje. „Ar atiduodate Nancy ranką?“, – paklausė ji. Moters tėvas iškėlė abu nykščius aukštai virš savo galvos.

„Iš mano akių pradėjo kristi ašaros, širdis tiesiog daužėsi. Tą akimirką supratau, kad mano vestuvės yra labai ypatingos“, – atviravo N.Murphy.

Ta diena buvo labai graži ir šilta, todėl šventė persikėlė į lauką. Moteris ir jos naujasis vyras jau kurį laiką lankė šokių pamokas. Savo pirmajam šokiui jie pasirinko sušokti fokstrotą.

N.Murphy tėvas mirė spalio 8 d., praėjus vos trims dienoms po ceremonijos. „Su savo seserimis mačiau jo mirtį. Mus labai guodė tai, kad tėtis dar spėjo pamatyti mane kaip nuotaką“, – džiaugėsi N.Murphy.

Parengta pagal insider.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.