Mamos apatiniai – vaikui ant veido: ką daro tos moterys?

Kai vaikas nuolat neramus ir be priežasties verkia, mamos netenka vilties. Daugelis ima klausinėti kitų mamų patarimų, kaip reikėtų elgtis su nuolat klykiančiu ar net nužiūrėtu vaiku.

Mama įtarė, kad vaikas gali būti nužiūrėtas.<br>123rf nuotr.
Mama įtarė, kad vaikas gali būti nužiūrėtas.<br>123rf nuotr.
Pasak parapsichologo, toks prietaras yra tikrai teisingas ir pagrįstas.<br>123rf nuotr.
Pasak parapsichologo, toks prietaras yra tikrai teisingas ir pagrįstas.<br>123rf nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>V.Kapočiaus nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>V.Kapočiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gerda Morozovienė

Oct 27, 2015, 9:10 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 3:10 PM

Internete išplito mamos klausimas, ką reikėtų daryti, jeigu vaikas neramus, nuolat verkia. Ji įtarė, kad vaikas gali būti nužiūrėtas. Kita mama suskubo pagelbėti ir pasiūlė, neva, daugybę kartų išbandytą patarimą, kuris sukėlė audringą diskusijų bangą. Šis dviejų mamų dialogas sulaukė didžiulės juoko bangos, o skeptikai viešai ėmė tyčiotis iš tokio klausimo ir dar labiau iš pateikto atsakymo.

Sunerimusi mama prašė skubaus patarimo. „Kreipiuosi į tas, kurios tiki prietarais. Gal žinot, kaip nuo vaikelio pašalinti nužiūrėjimą, nes viskas buvo gerai, o dabar kaip pamišęs verkia visą dieną, nei ant rankų nori būt, nei niekur“, – su nerimu klausė moteris.

Į šį klausimą mama sulaukė išsamaus atsakymo, ką reikėtų daryti, įtariant nužiūrėjimą: „Gal skambės ir nelabai, bet tikrai išbandžiau n kartų. Nusiauk savo kelnaites ir ta puse, kuri buvo prie kūno, nušluostyk veiduką kelis kartus ir po to nenuprausk. Jei po pirmo karto nepadės, pakartok. Bet kelnaitės turi būti tik tavo ir tos, kurios pas tave dabar ant kūno. Ir, aišku, jokių nuotraukų „Facebook“ ir kitur. Sėkmės.“

Šis patarimas sulaukė didelių reakcijų, kai kurios mamos teigė, kad tai tikrai puikus ir laiko patikrintas būdas pašalinti nužiūrėjimą, tačiau vis dėlto didžioji dalis susirinkusių moterų teigė, kad niekada to nebandytų, nes tai per daug šlykštu.

Prietaras siekia XVII amžių

Parapsichologas Vladimiras Azanovas paaiškino, kad toks prietaras yra tikrai teisingas ir pagrįstas. „Jei vaikas neramus, toks prietaras neveikia, tačiau jei vaiko irzlumas susijęs su nužiūrėjimu, šis prietaras tikrai veikia. Minėtas prietaras naudojamas dar nuo XVII amžiaus. Naudoti galima ne tik kelnaites, bet ir nosinaitę ar rankšluostį. Reikia tiesiog šiltame vandenyje pamirkyti ir nuplauti kūdikiui veiduką. Kalbant apie kelnaites, reikia naudoti tik švarias, nedėvėtas ir iš karto po skalbimo“, – sakė jis.

Yra nemažai kitų ritualų, padedančių pašalinti nužiūrėjimą. „Jei vaikas neramus, mama turėtų prie savęs priglausti vaiką ir 15 minučių palaikyti. Stipri mamos energija iš karto sumažins nužiūrėjimą. Taip pat iki metų negalima vaiko rodyti kaimynams ar kitiems svetimiems žmonėms“, – patarė V.Azanovas.

Jis įsitikinęs, kad didžiausia klaida, kurią daro mamos, yra nuotraukų kėlimas į socialinius tinklus. „Aš tokio dalyko visai nesuprantu. Juk ten gali būti mamų, kurios negali susilaukti vaikučio, nori jį turėti ir dėl to pavydi. Per nuotrauką iš svetimų moterų sklinda pavydas ir net neapykanta, dėl kurios vaikas gali imti sirgti. Nuotraukoje yra daug informacijos apie žmogų“, – aiškino jis.

Šiais laikais mamos išradingos – jos sunerimusiai klausimo autorei pasiūlė dar kelis prietarus, kurie sukėlė juoko bangą. Viena siūlė aplaižyti antakius ir patikrinti, ar jie sūrūs.

Vyresnio amžiaus moteris sakė, kad po tris kartus aplaižydavo vaikui akutes ir nusispjaudavo ir į kairę akį. Dar viena mama nestokojo išradingumo ir pasiūlė vaikui akis pavalyti sijono apačia. Tai, pasak jos, itin veiksmingas būdas pašalinti nužiūrėjimą.

Kiti patarimai neatrodė tokie šmaikštūs. Mamos įsitikinusios, kad gali padėti dėvimas išvirkščias drabužėlis arba ant rankytės užrištas raudonas siūlas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.