V. Azanovas: „Penktadienis, 13-oji? Laukia daug blogesnė diena“

Artėjantis penktadienis – lapkričio 13-oji. Daugelis vis dar baiminasi tokių dienų ir jas įvardija kaip itin pavojingas ar net mistifikuoja. Tačiau parapsichologas Vladimiras Azanovas įsitikinęs, kad lapkričio 13-oji tikrai nebus tokia sudėtinga, kaip kai kurios kitos lapkričio dienos.

Juoda katė, išbėgusi į kelią, galėdavo pabaidyti arklius – iš čia prietaro kilmė.<br>Pixabay nuotr.
Juoda katė, išbėgusi į kelią, galėdavo pabaidyti arklius – iš čia prietaro kilmė.<br>Pixabay nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>123rf nuotr.
Parapsichologas Vladimiras Azanovas.<br>123rf nuotr.
Lapkričio 13-oji – ne pati blogiausia diena šį mėnesį.<br>123rf.com
Lapkričio 13-oji – ne pati blogiausia diena šį mėnesį.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (3)

Gerda Morozovienė

Nov 12, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:54 PM

– Ar verta bijoti penktadienio, sutampančio su 13-ąją mėnesio diena?

– Skaičius sugalvojo žmonės. Keista, kad bijo to, ką patys sugalvojo (juokiasi). Šiame skaičiuje nėra nieko magiško. Pažįstu daugybę žmonių, kurie gimė tą pačią dieną ir jaučiasi labai laimingi, džiaugiasi dėl to.

– Bet jei žmogus nubunda prastai nusiteikęs, o važiuojant į darbą kelią perbėga juoda katė? Ar tikrai nereikėtų į tai reaguoti?

– Jei žmogus pradeda bijoti, tikrai gali įvykti nelaimė. Tiems, kurie tuo tiki, 13-oji diena gali prišaukti nelaimę. Kas dėl katės – mūsų laikais į šiuos papročius nereikia reaguoti. Anksčiau, kai dar nebuvo automobilių, o žmonės visur keliaudavo žirgais kinkytomis karietomis, vertėjo bijoti. Juk katė galėjo pabaidyti žirgą ir taip sukelti nelaimę. Tačiau šiais laikais tai tėra mitas.

– Ar teisybė, kad pamačius per kelią bėgančią katę, reikia pasilaikyti už sagos?

– Jeigu jums padeda, galite laikytis (juokiasi). Tačiau vis dėlto Lietuvoje yra daugiau tokių, kurie tuo netiki. Tikinčiųjų – labai maža dalis.

– Vis dėlto, tikinčiųjų, kad 13-oji mėnesio diena, sutampanti su penktadieniu, gali prišaukti nelaimių, yra. Pasidalinkite ritualais, kurie padėtų nuvaikyti neigiamą informaciją ir energiją. 

– Yra. Vienas pagrindinių – iš ryto reikia atidaryti langą ir pasakyti, kad visos blogos mintys ir pikti žodžiai negali ateiti mano adresu. Po šų žodžių neigiama informacija ir energija nepasieks žmogaus.

– Kokių dar yra prietarų, susijusių su šia diena?

– Blogas ženklas – pamatyti žiurkę arba kraują. Taip pat pavojus laukia, jeigu į langą beldžiasi paukštis. Jei tai būtų kiekvieną dieną, tai nieko baisaus, o jei 13-ąją, gali atnešti nesėkmes.

– Ar lapkričio 13-oji bus gera diena pagal planetų išsidėstymą?

– Tą dieną mėnulis – Šaulio ženkle, Marsas pereina į Svarstyklių ženklą. Ši diena visiškai ne mistiška, tačiau patarčiau būti atsargiems. Ypač tuo atveju, jei lauke bus slidu. Būkite atsargesni ant laiptų, nepargriūkite. Galite sulaukti seniai lauktos naujienos. Daugelis pajus nostalgiją vaikystei. Tą dieną pasistenkite padėti pagyvenusiems žmonėms.

– Ar tos nakties sapnai yra pranašiški?

– Viskas priklauso ne nuo skaičių, o nuo mėnulio dienos. Lapkričio tryliktąją – jaunatis, antroji mėnulio diena. Visi sapnai bus laimingi, simbolizuos sėkmę.

– Artėja paskutinės rudens savaitės. Kurios dienos bus ypatingos ir kada vertėtų žmonėms būti atsargesniems ir pasisaugoti galimų pavojų?

– Labai įdomi diena – lapkričio 20-oji. Tai diena, kai bus daug siurprizų, netikėtų situacijų ryte, iki pietų. Situacijos bus mistinės, gali reikėti kažką pamiršus grįžti į namus, galimos apgavystės arba pažadų netesėjimai.

– Paminėjote grįžimą į namus. Kaip reikėtų elgtis, jei palikai namuose kokį nors daiktą ir grįžti jo pasiimti? Sakoma, kad tai blogas ženklas.

– Ką nors pamiršus verta pasižiūrėti į veidrodį, pamatyti jame savo atvaizdą. Jokių žodžių tarti nereikia. Veidrodis – tai jūsų atspindys. Jūs išėjote ir grįžtate, vadinasi, esate čia ir nieko blogo jums nenutiks.

– Paskutinioji mėnesio diena – šv. Andriejaus. Ji nuo seno žinoma kaip palanki burtams, merginos tikisi tą naktį susapnuoti būsimąjį vyrą. Ar šiais metais lapkričio 30-oji – palanki burtams ir magijai?

– Tikrai ne. Lapkričio 30-oji bus kupina įtampos. Tai sudėtingas periodas. Atkreipkite dėmesį, kad tai – raganų ir šėtono diena. Visa gaunama informacija bus negatyvi. Šią dieną geriau neburti, nedėlioti kortų, nes net nenorėdami galite pakenkti sau arba aplinkiniams.

Palankios dienos burtams – stebuklingas Kūčių vakaras ir šv. Valentino diena

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.