Jaunos moters išpažintis: „Mano mama mane prakeikė“

Iš mažo Lietuvos miestelio kilusi jauna mama E.D. (redakcijai vardas ir pavardė žinomi – aut. past.) atsidūrė  beviltiškoje situacijoje. Ji tikino, kad dėl visų gyvenimo nesėkmių kalta motina, kuri ją nuolat prakeikia.

Kad mama kiša pagalius į ratus, mergina sako pastebėjusi dar vaikystėje.<br>123rf nuotr.
Kad mama kiša pagalius į ratus, mergina sako pastebėjusi dar vaikystėje.<br>123rf nuotr.
123rf.com
123rf.com
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vyriausioji ragana Vilija Lobačiuvienė.
Vyriausioji ragana Vilija Lobačiuvienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 28, 2016, 3:21 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:14 AM

Mamos žodžiai tampa realybe

Kad mama kiša pagalius į ratus, mergina sako pastebėjusi dar vaikystėje. Ji tikino niekada neįtikusi savo mamai. „Pavyzdžiu ji laikydavo greta gyvenančios kaimynės dukrą. Kartais sakydavo, kad norėtų, jog jos dukra būtų kita mergaitė, o ne aš. Nesvarbu, kad mokiausi geriau ir mano pasiekimai buvo aukštesni“, – skaudulius prisiminė moteris. Nors ji ir buvo ištekėjusi, vieną dieną viskas apvirto aukštyn kojomis. Ji prisiminė dieną, kai į jos namus atėjo mama ir pasakė, kad vyras – neištikimas. „Iš pradžių į mamos žodžius nekreipiau dėmesio, tačiau širdyje šiek tiek sunerimau. Kai vyras išvažiavo į komandiruotę, pažiūrėjau jo telefono išklotines. Ir tikrai, ten radau nepažįstamą numerį, kuris sukėlė įtarimų. Paskambinau. Atsiliepusi moteris neslėpė, kad yra mano vyro meilužė.

Pasakiau vyrui, kad noriu skirtis. Skyrybos buvo skaudžios. Aš likau gyventi savo namuose, o vyras išvyko į gimtinę. Vis dėlto pabuvę šiek tiek atskirai nusprendėme, kad galėtume viską pradėti iš naujo, todėl nutariau išsikraustyti iš savo namų.

Kai pasakiau mamai savo sprendimą, ji pradėjo grasinti, ėmė žarstytis prakeiksmais. Ji sakė, kad man nesiseks, vyras pradės gerti, palinkėjo patirti viską, kas gali būti blogiausia.

Kad ir kaip būtų gaila, vos po kelių mėnesių vyras pradėjo gerti, smurtauti. Mūsų šeimoje atsirado milžiniškos skolos, nesisekė viskas, ko ėmėmės“, – jaudinosi moteris.

Myli savo mamą

Nors pašnekovė ne kartą bandė aiškinti mamai, kad nori kurti asmeninį gyvenimą ir būti laiminga, palaikančių žodžių taip ir neišgirsdavo.

Kai mergina susirado kitą draugą, net ir šis ėmė pastebėti, kad mama mylimąją išnaudoja, niekina, engia. „Aplinkiniai ima sakyti, kad ji yra mano energetinė vampyrė. Pastebėjau, kad kai man būna blogai ir viskas nesiseka, ji gali ramiai miegoti, puikiai jaučiasi. O kai aš išsikrausčiau iš namų su vyru ir jaučiausi tikrai laiminga, jos sveikata akimirksniu sušlubavo.

Sunku patikėti, kad mama galėjo mane prakeikti. Tiesiog pastebėjau, kad viskas, ką ji pasako, virsta realybe.

Ypač sujaudino atvejis, kai susilaužiau ranką. Po kiek laiko ranka toje pačioje vietoje lūžo antrą kartą, o trečią kartą teko operuoti. Po operacijos ji pas mane atėjo ir neslėpdama prisipažino meldusi Dievo, kad šis atimtų man rankas“, – graudinosi pašnekovė.

Nors E.D. prisipažino mylinti savo mamą, dėl ramaus gyvenimo be streso ir prakeiksmų ji pasiruošusi viskam. Jei tik žinotų, kad viskas pasikeis į gera, tuoj pat susikrautų daiktus ir išvažiuotų gyventi į kitą Lietuvos galą.

Jauna moteris apimta nevilties. Žinomiems Lietuvos būrėjams ir ekstrasensams parodėmė jos nuotrauką ir paklausėme, ar iš tiesų ji gali būti prakeikta. Taip pat ar yra šansų, kad situacija pasikeis, ką ji pati dėl to turėtų padaryti. Taip pat pasidomėjome, ar mama iš tiesų gali prakeikti vaiką.

Mama turi ypatingą galią

Vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė tvirtino, kad 9 iš 10 į ją besikreipiančių žmonių sako, jog juos prakeikė. Tačiau prakeiksmas, pasak jos, nėra tai, ką daugelis gali įsivaizduoti. Ragana tikino, kad prakeiksmas paprastai eina iš kartos į kartą, apima net visą giminę.

Istorijos, kurią išgirdo, prakeiksmu ji neskuba vadinti. „Tiesiog visos mamos mintys materializuojasi. Mama turi galią ir vyksta tai, ką ji sako.

Tačiau, mano manymu, pati mergina turėtų labai gerai apgalvoti, ar elgiasi tinkamai. Jei šalia nebūtų mamos, ar jos vyras taip pat smurtautų? Galbūt ji pati elgiasi ne taip, kaip reikėtų, ir tokiu elgesiu provokuoja nesėkmes?

Gali būti, kad mergina neieško priežasčių, kodėl vyksta vieni ar kiti dalykai, ir viską nurašo mamos prakeiksmams.

Kad ir kaip būtų, reikia galvoti apie save. Gal ji iš prigimties yra auka, nes mama ją mokė nuolankumo ir paklusnumo? Mama yra jos energetinė vampyrė. Kiek aš matau, jas sieja donoro ir vampyro santykis.

Mamai nepatogu ją prarasti, todėl nuolat bando manipuliuoti. Ji gali daryti viską, kad tik dukra neatitrūktų, grįžtų su ja gyventi“, – istoriją komentavo ragana.

Paklausiau, kaip reikėtų reaguoti, jei kitas žmogus, žiūrėdamas į akis, ima linkėti bloga. Ragana tvirtino, kad apsisaugoti nėra sunku. „Susukite špygą, – sakė ji. – Tai yra tam tikra gynyba ir užkarda. Tai ženklas, kuris yra senas kaip pasaulis. Laikykite špygą kišenėje ir tai bus tam tikra savisaugos forma.“

Mamos priedermė – rūpintis ir saugoti savo kūdikį. Bet ar gali mama jį prakeikti? „Mamos ir vaiko santykis per daug idealizuojamas. Taip, kaip mama gali rūpintis ir globoti vaiką, taip gali ir prakeikti. Svetimas žmogus negali prakeikti ar paveikti taip, kaip tai gali padaryti mama. Mamos prakeiksmas ir ištarti žodžiai yra baisiausi“, – aiškino V.Lobačiuvienė.

Problemos užkoduotos merginos charakteryje

Tarologas Leopoldas Malinauskas, pamatęs merginos nuotrauką, patvirtino, kad ji tikrai nėra prakeikta. Prakeiksmas, pasak jo, atliekamas su specialia atributika, naudojant juodą varno plunksną ir juodą rašalą. Taip pat jis gajus tada, jei žodžiai būna ištariami prie mirtį.

Žvelgdamas į merginos nuotrauką jis sakė, kad visos problemos kyla iš jos pačios. „Ji yra šaltoka lovoje, todėl tai gali būti viena iš smurto ir nesutarimų su vyru priežasčių. Reikėtų skirti daugiau dėmesio sau.

Žinoma, visada galima kaltes nurašyti kitiems, tačiau bet kuriuo atveju būtina pradėti galvoti apie save.

Patariu merginai kuo greičiau trauktis iš aplinkos, kuri jai nemaloni. Jei kas nors nepatinka, viską reikia keisti. Kuo greičiau ji tai padarys, tuo bus laimingesnė.

Jei mergina neturi galimybės pabėgti iš aplinkos, kurioje engiama, gali bandyti apsisaugoti kitais būdais – siūlyčiau nebežiūrėti mamai į akis. Ji turėtų pasistengti žiūrėti į tarpuakį, kad mama nebegalėtų jos emociškai paveikti“, – patarė tarologas.

Jis negailėjo konkrečių patarimų merginai. „Ji turi tuoj pat pradėti keistis, susirasti mėgstamą darbą ir integruotis į visuomenę. Jei ji tik bijos mamos, nesiims jokių veiksmų, gyvenime ir toliau vyraus chaosas.

Jai reikia kuo greičiau sprukti iš užburto rato. Mus puola tiek, kiek leidžiamės puolami. Tik turėdama mėgstamą veiklą ji sustiprės kaip asmenybė“, – dėstė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.