Jaunuoliai pašiurpo pamatę, ką nufotografavo Dusetų ligoninėje

Iš Zarasų rajono kilęs devyniolikmetis Domantas Arlauskas su draugu Luku Šinkūnu tikino užfiksavę kostiumu apsirengusį vaiduoklį.

Vaikinai tikina užfiksavę vaiduoklį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vaikinai tikina užfiksavę vaiduoklį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vaikinai tikina užfiksavę vaiduoklį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vaikinai tikina užfiksavę vaiduoklį.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vladimiras Azanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Vladimiras Azanovas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 5:35 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 5:34 PM

Smalsus vaikinas 2012 metais, kai jam pačiam dar buvo vos 16-ka, kartu su draugu nuėjo į senąją Dusetų ligoninę. Vaikinai nustėro, nes nors ir tikėjosi išvysti ką nors jaudinančio, tokio reginio pamatyti tikrai neplanavo.

Šokiravo kostiumuoto vyro siluetas Jaunuoliai tikino žinoję, kad apleistoje ir nebedirbančioje Dusetų ligoninėje kažkam pavyko užfiksuoti mistiškus vaizdus. „Draugas Lukas ėmė fotografuoti ligoninę. Fotoaparatas buvo paprastas. Kai baigėme fotografuoti, išėjome į lauką peržiūrėti nuotraukų.

Pirmą kartą jose nieko neįžvelgėme, tačiau kiek kitokį vaizdą išvydome vėliau, kai nuotraukas peržiūrėjome kompiuteryje. Būtent tada ir pamatėme nuotrauką su siluetu.

Kitą dieną susitikom dar kartą ir ėjom į tą pačią vietą pažiūrėti atidžiau. Viską fotografavome dar kartą, atkartojome palėpės nuotraukas, bet nieko neaptikom“, – pasakojo dusetiškis.

Jis tvirtino, kad ši nuotrauka, kurioje aiškiai matyti kostiumuoto vyro siluetas, jį dar labiau įtikino, kad dvasios tikrai egzistuoja.

Parapsichologas: „Nebūna vaiduoklių su batais“

Parapsichologas Vladimiras Azanovas, pažvelgęs į apleistos ligoninės palėpės nuotrauką, šyptelėjo. „Šioje nuotraukoje viskas yra sukurta. Žmonės patys ten pastatė žvakides. Dar galima įžvelgti virvę, akmenis. Sukurta mistifikuojanti aplinka. 

Tokie nuotraukų eksperimentai buvo daromi jau labai seniai, kai dar nebuvo net skaitmeninių fotoaparatų.

Norint sukurti tokį efektą, reikia žinoti kelis triukus. Apšvietimas turi būti labai silpnas. Fotoaparatą pastatykite ant stovo, nustatykite diafragmos ir išlaikymo režimus kelioms minutėms.

Tuo metu žmogui bent akimirksniui reikia nueiti į norimą vietą, ten pastovėti ir išeiti. Fotoaparatas tuo metu visą laiką turi fotografuoti ir tokiu būdu bus sukurtas vaiduoklio efektas“, – paaiškino parapsichologas V.Azanovas.

Jis patikino, kad nuotraukoje matomo silueto kontūrai yra labai ryškūs. Taip yra todėl, kad apšvietimas sklinda iš už silueto nugaros. „Vaiduoklis neturi kontūrų ir jo niekada nepamatysi su kojomis ir batais“, – žvelgdamas į nuotrauką juokėsi parapsichologas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.