Vilnietę ne juokais įbaugino keistas nepažįstamosios elgesys autobuse

Neretai viešasis transportas tampa ta vieta, kur galima sutikti keistų ar net bauginančių žmonių. Kai kurie net sukelia neigiamas emocijas ir neleidžia toliau ramiai gyventi.

Skaitytoja Jūratė susidūrė su energijos vampyre.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Skaitytoja Jūratė susidūrė su energijos vampyre.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė.<br>T.Bauro nuotr.
Vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 19, 2016, 5:28 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:58 PM

Lrytas.lt gavo vilnietės Jūratės laišką, kuriame ji tikino, jog ją autobuse nužiūrėjo bloga akis. Po akistatos su nemalonia keleive, Jūratė ėmė justi galvos skausmą, pykinimą, o jos veide pasirodė keistos žymės.

„Patyriau keistą ir labai nemalonią situaciją, kurią prisiminus ir dabar šiurpai eina. Važiavau autobusu iš darbo. Priešais mane, į mano pusę atgręžtoje sėdynėje, atsisėdo maždaug 60 metų amžiaus moteris.

Iš karto susidarė įspūdis – labai nemaloni moteris. Stambi, sudribusi, o akys ryškiai apvestos juodu pieštuku. Ji iš karto pradėjo į mane reaguoti – susitikus žvilgsniui išvertė akis, nusisukus ėmė daryti grimasas lūpomis, čepsėti. Kai užsižiūrėjau toli pro langą, demonstruodama, kad visiškai nenoriu į ją žiūrėti, lūpomis išgavo „oro pagadinimo“ garsą.

Akivaizdu – neadekvati moteriškė, o dar pilnatis veikia. Išsitraukiau telefoną, įsikišau ausines, įsijungiau muziką ir stengiausi apie ją negalvoti. Bet gal nuo nepatogumo, gal nuo tam tikro susinervinimo ėmė spausti smilkinį, suktis galva.

Priešais mane šalia tos moters atsisėdo mama su maža mergaite, kokių 5 metukų. Mergaitė rankose laikė žaislinį ponį su ilga vaivorykštės spalvų uodega. Keistoji moteris iškart perkeitė veidą į dirbtinę šypseną ir ėmė įkyriai mergaitę kalbinti, ji droviai kažką atsakinėjo. Pokalbio negirdėjau, nes buvau su ausinėmis.

Staiga keistoji moteris šoko kaip įkirpta ir skubiai išlipo. Apėmė labai slogus jausmas. „Nužiūrėjo tą vargšą vaiką“, – neapleido mintis. Mergaitė buvo aprengta juoda striuke, šviesia kepure ir pėdkelnėmis. Nieko raudonos spalvos, kuri, kaip liaudyje tikima, „apsaugo“ nuo blogos akies.

Tuo slogiu įspūdžiu viskas būtų ir pasibaigę, bet namuose vyras vos įžengusią pro duris pasitiko pusiau juokais užduotu klausimu, su kuo bučiavausi, kas nutrynė mano smakrą.

Vis dar buvo negera, vis dar spaudė smilkinį, o toks netikėtas klausimas iš viso išmušė iš vėžių. Pasižiūrėjusi į veidrodį apstulbau – smakras iš tiesų buvo aiškiai paraudęs, nuo nosies ėjo ryškūs balti ruožai. Matydamas, kokia esu sutrikusi, vyras dar labiau traukė per dantį, lyg provokuodamas konfliktą.

Kaip tik neseniai buvau skaičiusi straipsnį apie nužiūrėjimo požymius – buvo minimas ir pykinimo bei galvos svaigimo pojūtis (jei tai atsiranda „be pagrindo“), ir atsiradusios dėmės ant veido. Iš to paties straipsnio atsiminiau, kad reikia nuprausti veidą šaltu švariu vandeniu ir palikti savaime nudžiūti – tą nedelsiant ir padariau, veido spalva atsistatė. Apie savo nuotykį autobuse papasakojau vyrui – jis taip pat liko apstulbęs.

Žinoma, galėjo taip būti, kad smakrą nutrynė šalikas, nors anksčiau nepastebėdavau tokios alerginės reakcijos. Ir galbūt visi nemalonūs pojūčiai – visiškai psichologinės kilmės, atsiradę netikėtai atsidūrus nemalonioje akistatoje su bjauriai bei nesuprantamai besielgiančiu žmogumi.

Vis dėlto įdomu, ar iš tiesų kažkokia neadekvati negeranoriška gyvenimu nepatenkinta moteriškė viešoje vietoje gali „nužiūrėti“ ar kitaip pakenkti niekuo dėtiems žmonėms? Neišeina iš galvos, ar ji galėjo pakenkti tai mergaitei? Kokio lygio gali būti pakenkimai ir kaip apsisaugoti ar, jei tai įvyko, juos pašalinti?“

Ragana: „Reikia susirūpinti savimi“

Susirūpinusios skaitytojos laišką perskaitė ir pakomentavo vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė. Ji įsitikinusi, kad Jūratė susidūrė su energijos vampyre. Pasak jos, autobuse įvyko neprogramuojami kerai. Kitaip tariant, moteris buvo nužiūrėta.

Energijos vampyrus traukia tokie žmonės, kurių energetinis laukas yra pažeistas. Ji patarė Jūratei susirūpinti savo būsena ir pasigilinti į kasdienybę.

„Atkreipkite dėmesį – nei senos čigonės gatvėje, nei vadinamosios aiškiaregės viešoje vietoje neprieis prie to žmogaus, kuris yra tvirtas. Paprastai jos pasirenka tokius, kurie yra labiau pažeidžiami, susikrimtę, susijaudinę arba pavargę.

Intuiciją turinčios energijos vampyrės išsirenka tokius, kurių laukas jau yra pažeistas.

Tai, kad energetinis žmogaus laukas pažeistas, galima atskirti iš tam tikrų aspektų. Visų pirma, tokiam žmogui ima nesisekti, o kiekvienas, net ir mažiausias veiksmas, reikalauja didesnių pastangų.

Paprastai pažeistą lauką turi tie žmonės, kurie daug dirba, nebesirūpina savimi, neskiria laiko mėgstamam užsiėmimui. Visada raginu žmones rasti laiko sau.

Darbas niekur nedings, todėl bent kelias akimirkas būtina skirti savo malonumui – pamedituoti, pabūti malonioje draugijoje, susirasti mėgstamą veiklą – šokius, muziką, keliones“, – aiškino V.Lobačiuvienė.

Pasipriešinti – pasitelkiant stichijas

Jei žmogus jaučia, kad greta jo atsidūrė pikto linkintis ar nemalonus asmuo, vertėtų griebtis staigių apsisaugojimo priemonių – tai gali būti špyga kišenėje, amuleto palaikymas rankoje ar akimirksniu nusuktas žvilgsnis.

Pasak V.Lobačiuvienės, žmogų nužiūrėti galima tik tada, kai susikerta žvilgsniai. Pamačius nemalonų žmogų, reikėtų vengti net ir trumpiausio akių kontakto – patariama žiūrėti į tarpuakį, vieną akį arba visai nusukti žvilgsnį.

Tokiose situacijose gelbsti ir amuletai – jau senovėje žmonės turėdavo akmenėlius, plunksnas, kuriuos su savimi nešiodavosi kaip stiprią apsaugą nuo blogio ar pavydo. Ypač tinka turėti kaštonus kišenėje ar mėgstamą papuošalą, kuris saugo kiekvieną dieną.

Ragana pastebėjo, kad nužiūrėtoji moteris pasielgė teisingai, nuėjusi namuose nusiprausti. Su nužiūrėjimu ir energijos vampyrėmis, kaip ji teigė, geriausia kovoti pasitelkiant tam tikras stichijas – ugnį arba vandenį.

Puikiai tinka apsiprausti, išsimaudyti duše ir galvoti, kad nuplauni nuo savęs neigiamą energiją. Taip pat po nužiūrėjimo gelbsti ir uždegta žvakė.

Reikia kuo skubiau pamiršti vampyrę

Jei nužiūrėtą moterį iki šiol kankina nemaloni būsena ar jausmas, kad jos kasdienybė netikėtai pasikeitė negera linkme, ragana patarė uždegti lyginį skaičių žvakelių už tą energijos vampyrę ir paprašyti Dievo palengvinti nepažįstamosios dalią.

Taip pat po nužiūrėjimo tinka pabūti gamtoje, apsikabinti medį, apsibrėžti aplink save ratą ir jame pastovėti.

V.Lobačiuvienė pastebėjo, kad po susidūrimo su nemaloniu žmogumi, nebereikėtų apie jį galvoti. Būtina kuo skubiau pamiršti nemalonią patirtį.

„Šiai moteriai įvyko tai, ko žmonės bijojo visais laikais – ją nužiūrėjo piktu žvilgsniu. Tai neprogramuojami kerai, kai pažeidžiamas tavo laukas, kuris jau iki tol dėl nuovargio ar streso buvo išjudintas.

Paprastai tokiais vienkartiniais nužiūrėjimo atvejais žmonės neturi jokio asmeninio santykio, o ta moteris, kuri nužiūrėjo, „pasikrovė“ nuo to, kad išgąsdino kitą žmogų.

Jūratei nebereikėtų apie ją galvoti. Kuo skubiau vertėtų pamiršti nemalonų įvykį. Toks atsitiktinis nužiūrėjimas tikrai neturi įtakos tolimesniam gyvenimui. Tai tiesiog tam tikras signalas, kad reikia padirbėti su savo auros atstatymu“, – aiškino ragana.

Paaiškino fizinių skausmų atsiradimą

Į redakciją parašiusi moteris tvirtino, kad po susidūrimo autobuse su nemalonia moterimi ir galimo nužiūrėjimo, ji ėmė justi staigų galvos skausmą, pykinimą, o vyras pastebėjo raudonas dėmes ant veido.

Ar gali būti taip, kad nužiūrėjimas po kelių valandų pasireiškia netikėtais fiziniais skausmais? „Jei atsiranda tam tikri fiziniai skausmai, normalu. Mano manymu, tie skausmai tėra smulkmena, palyginti su tuo, kas gali būti po nužiūrėjimo.

Jei nužiūrėjimas būna neatsitiktinis, tikėtina, kad žmogui ims nebesisekti. Tai nereiškia, kad jis taps nelaimingas arba jį lydės nesėkmės, tiesiog įprastiems veiksmams atlikti prireiks daugiau pastangų ir laiko. Taip pat gali kilti tam tikri nesusipratimai šeimoje ar darbe“, – sakė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.