Galas jau arti? Italų „Nostradamo“ pranašystės ėmė pildytis

Italų „Nostradamu“ vadinamo filosofo ir ateities spėjiko Matteo Tafuri pranašystės, kurias jis spėjo prieš 500 metų, pildosi. Tuo galima įsitikinti dabar, kai Pietų Italijos Salento miestą dvi dienas košė sniegas.

Matteo pranašystė pildosi – Italijos pusialį stingdo šaltis, o Salento paplūdimiai padengti sniego.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Matteo pranašystė pildosi – Italijos pusialį stingdo šaltis, o Salento paplūdimiai padengti sniego.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-13 14:45, atnaujinta 2017-04-12 06:08

Prieš 500 metų šis filosofas išpranašavo apokalipsę: jis teigė, kad Italijos mieste Salento, kur visada šviečia saulė, dvi dienas snigs. Tai, pasak jo, reikš pasaulio pabaigą. Dabar Matteo pranašystė pildosi – Italijos pusiasalį stingdo šaltis, o Salento paplūdimiai padengti sniego.

M.Tafuri gyveno 1492–1582 metais Italijos Apulijos regione ir buvo vienas žymiausių XVI amžiaus asmenybių, rašo „Daily Mail“. Jis mėgo graikų ir lotynų literatūrą, buvo gydytojas ir kvalifikuotas astrologas.

Po to, kai išvyko į Angliją, jis buvo suimtas ir atverstas į liuteronų tikėjimą. Išėjęs į laisvę Matteo keliavo į Airiją, kur buvo apkaltintas praktikuojąs magiją. Tačiau vyrui pavyko grįžti į Italiją.

Įspėdamas, kad dvi dienos sniego prives žmoniją prie pasaulio pabaigos, jis rašė: „Salento, kur veši palmės ir pučia švelnus pietų vėjas, taps snieguotu ir niekada nebus toks, koks buvo. Dvi dienos sniego, du blyksniai danguje, aš žinau, kad pasaulis baigiasi, bet aš nesikankinsiu“.

Sniegas Salento iškrito praėjusį savaitgalį, čia buvo uždarytos mokyklos. Pietų Italijos miestų gyventojai nėra pratę prie tokių reiškinių – čia dažniausiai šviečia saulė. Kai kurios mokyklos uždaromos ir Romoje bei Bolonijoje, nes čia nėra šildymo sistemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.