Prasidėjo tikrieji Gaidžio metai – sėkmė laukia dailių moterų

Pagal kinų kalendorių Ugninio Gaidžio metai prasidėjo sausio 28 dieną, o baigsis 2018 metų vasario 15 dieną.

Ugninio Gaidžio metai prasidėjo sausio 28 dieną, o baigsis 2018 metų vasario 15 dieną.<br>123rf nuotr.
Ugninio Gaidžio metai prasidėjo sausio 28 dieną, o baigsis 2018 metų vasario 15 dieną.<br>123rf nuotr.
Vyriausiąja šalies ragana tituluojama Vilija Lobačiuvienė įsitikinusi, kad prasidėję Naujieji metai atneš milžinišką sėkmę dailioms moterims.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausiąja šalies ragana tituluojama Vilija Lobačiuvienė įsitikinusi, kad prasidėję Naujieji metai atneš milžinišką sėkmę dailioms moterims.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2017, 11:26 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 7:18 AM

Vyriausiąja šalies ragana tituluojama Vilija Lobačiuvienė įsitikinusi, kad prasidėję Naujieji metai atneš milžinišką sėkmę dailioms moterims.

Pasak jos, vyrų elgesys viešojoje erdvėje labai primins gaidžių peštynes ir rietenas, o moterys, kurios trokšta užimti tvirtas pozicijas visuomenėje, turėtų jau dabar suklusti – netrukus išauš jų metas.

Laukia daug triukšmo dėl nieko

Ugninio Gaidžio metų pavadinimas, pasak Vilijos, nėra visiškai teisingas. Šiuos metus, remdamasi astrologo Pavelo Globos skaičiavimais, Vilija vadina Rožinės Vištos metais.

„Šiems paukščiams reikalinga bendruomenė, todėl šiais metais ypač padaugės partijų, bendruomenių ir įvairių grupių. Tai jų klestėjimo metas.

Tame įžvelgiu pavojų – suaktyvės tokios žmonių grupės, kurios veiks fanatizmo principu.

Nereikia pamiršti, kad gaidys yra tas paukštis, kuris nori viską kontroliuoti ir nepelnytai puikuojasi užimama pozicija“, – kalbėjo Vilija ir pridūrė, kad gaidžių peštynėse paprastai būna daug triukšmo dėl nieko.

Pašnekovė pabrėžė, kad šiemet bus pastebimas netolerancijos sustiprėjimas.

Dėmesys populistinėms idėjoms

Tiek Ugninis Gaidys, tiek Rožinė Višta – nenatūralūs padarai, todėl šiemet bus daug bandymų atkreipti dėmesį ne į tikrąsias vertybes, bet į išorinį grožį. Pašnekovė šyptelėjusi ragino pasižiūrėti į Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą Donaldą Trumpą – vyras nė kiek nesigėdija, kad jo plaukai – nenatūralios spalvos, yra dažyti.

„Dominuosiančios moterys užims lyderio pozicijas ne tada, kai vadovausis protu, bet tada, kai demonstruos išorinius dalykus – grožį, seksualumą, reikšmingumą. Politikoje dominuos lyderiaujančios moterys.

Matome, kas dedasi Lietuvoje. Garsioji Greta Kildišienė vieną dieną pasirodo su ruonio kailiniais, o kitą – su Juozo Statkevičiaus paltu. Ir jai nė motais, kas vyksta ir kokias reakcijas ji iššaukia. 

Bus sukuriamos tokios kvailos situacijos, kai protingi žmonės net nesugebės racionaliai diskutuoti, o tiesiog bus išmušami iš pusiausvyros.

Nuo pagrindinių dalykų dėmesys bus nukreipiamas į populistines idėjas“, – sakė pašnekovė ir pridūrė, kad būtent tai pastarosiomis dienomis akivaizdžiai matoma Lietuvoje ir pasaulyje.

Paukštiena – tabu ant šventinio stalo

Sausio 28-ąją, kai kinai sutinka Naujuosius metus, derėtų praleisti su šeima bei draugais.

Tai puiki proga pabendrauti su artimaisiais bei giminėmis. V.Lobačiuvienė įspėja jokiu būdu nelikti vieniems. „Ant vaišių stalo būtinai padėkite grūdų, kruopų, riešutų arba sėklų.

Serviruokite stalą mediniais suvenyrais ir pasistenkite vengti paukštienos patiekalų. Nesiutinkite gaidžio“, – kvatojo vyriausioji ragana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.