Amžiaus skirtumas tarp partnerių lemia, ar santuoka bus laiminga

 

 Tikriausiai jau pastebėjote, kad santuokos, kur partnerių amžiaus skirtumas dalinasi iš 4, yra laimingos, o kur dalinasi iš 3 – nelaimingos.<br> 123rf nuotr.
 Tikriausiai jau pastebėjote, kad santuokos, kur partnerių amžiaus skirtumas dalinasi iš 4, yra laimingos, o kur dalinasi iš 3 – nelaimingos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 3:41 PM, atnaujinta May 5, 2017, 2:41 PM

Klausimą apie amžiaus skirtumą poroje ir jo įtaką santykiams nagrinėja psichologija. Tačiau apie tai turi ką pasakyti ir astrologai.

Beveik visi astrologai naudojasi Jupiterio (rytietišku) horoskopu su 12 metų ciklu – būtent per tiek laiko Jupiteris apsisuka aplink saulę. Ši planeta veikia žmogaus elgesį visuomenėje, bet šeima – kur kas asmeniškesnis dalykas.

Asmeninį žmogaus likimą daugiausiai nulemia Saturnas, kurio apsisukimo aplink Saulę laikotarpis sudaro 32 metus – būtent tuo paremtas zoroastrietiškas kalendorius. Beje, šioje sistemoje „metų pradžia“ laikyti priimta pavasario lygiadienio dieną – kovo 22-ąją.

Peržvelgsime įvairius santuokų variantus, remdamiesi zoroastrietiškuoju kalendoriumi. Nėra svarbu, kuris iš sutuoktinių vyresnis – vyras ar žmona, svarbiausia – pats amžiaus skirtumas. Turėkite omenyje, kad jei jūsų amžiaus skirtumas – 2,5 metų, reikia skaičiuoti ne 2, o jau 3 metus.

1 metai

Puikūs santykiai: tarpusavio pagalba sprendžiant kasdienes problemas ir bendrai auklėjant vaikus. Pirmas romantiškas potraukis sklandžiai pereina į draugiškus santykius, sutvirtintus bendrais rūpesčiais. Tokios santuokos neretai trunka visą gyvenimą.

2 metai

Poetų ir romantikų santuoka: pradžioje – abipusis viliojimas, po to – netikėtas atšalimas. Jeigu ši santuoka ne pirma ir ne paskutinė, nėra ko bijoti. Tiesa, materialinių gėrybių nesitikėkite: kiek sutuoktiniai beuždirbtų, pinigai namuose neužsilaiko.

3 metai

Pernelyg daug emocijų. Santuoka neiširs, jeigu į poras išsirinkote flegmatiką – tada požiūrių į gyvenimą skirtumas ne taip pastebimas.

4 metai

Santuoka labai harmoninga: ji sujungia meilę ir draugystę. Kai kuriais atvejais ši sąjunga su laiku gali nutrūkti, kartais dėl nepriklausančių nuo sutuoktinių priežasčių, bet santykiai išliks geri.

5 arba 10 metų

Santykiai ypač geri, jei abu sutuoktiniai užsiima bendra veikla. Pavyzdžiui, vyras – režisierius, žmona – aktorė. Tokia sąjunga padės abiem iškilti.

15 metų

Ypatingas atvejis. Vyresnis padeda jaunesniam padaryti svarbų gyvenimo pasirinkimą, pakeisti gyvenimo būdą, atrasti savo pašaukimą.

6 metai

Tokia santuoka tinkama tikriems kariams. Talentingiems žmonėms tokia sąjunga taip pat į naudą.

7 arba 14 metų

Magiškas, keistas ir labai stiprus ryšys. Nors partneriai vienas su kitu ne visada nuoširdūs, jie nenori išsiskirti. Nedidelės šeiminės paslaptys tik sutvirtina šią santuoką.

8 metai

Jums abiem neįtikėtinai pasisekė – santuoka žada daug laimingų metų. Meilė, visiškas supratimas, abipusis rūpestis, tikra trauka – galima tik pavydėti.

9 metai

Šiai porai nėra ko pavydėti. Jeigu mėgstate aštrius pojūčius ar ryškius jausmus – drąsiai pirmyn. Nuobodžiauti tikrai neteks.

11 metų

Peštynes keičia apkabinimai – tiek tiesiogine, tiek perkeltine prasme. Drąsiai vaidinkite šeimos scenoje, galima net blefuoti. Arba vienas iš sutuoktinių pergudraus kitą, arba jie išsiskirs.

12 metų

Tikriausiai jau pastebėjote, kad santuokos, kur partnerių amžiaus skirtumas dalinasi iš 4, yra laimingos, o kur dalinasi iš 3 – nelaimingos. 12 dalinasi ir iš 4, ir iš 3 – čia ir rojus, ir pragaras. Kas bus konkrečiu atveju, priklauso nuo vyro ir žmonos, nuo to, kiek jie abu pasirengę nusileisti.

13 metų

Sėkminga santuoka su dvasingumo akcentu. Čia vyras ir žmona – bendražygiai. Vienas iš jų (dažniau vyras) turi aukšta gyvenimo tikslą, o kitas, jį mylėdamas už tai, palaiko ir padeda.

16 metų

Meilės apoteozė. Visa tai, kas buvo gero santuokose su 4 ir 8 metų skirtumu, pakelta kvadratu. Paprastai tai santuoka visam gyvenimui. Tik gaila, kad dėl itin didelio metų skirtumo tokios santuokos labai retos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.