Auginate pelargoniją? Jums be galo pasisekė

Ko gero pas kiekvieną kambarinių augalų mylėtoją ant palangės atrasime pelargoniją. Ir ne be reikalo – nuo seno manoma, kad ši gėlė padeda namuose sukurti šiltą, ramią ir jaukią atmosferą.

 Pelargonija.<br> 123rf nuotr.
 Pelargonija.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2018, 6:30 PM, atnaujinta Jul 5, 2019, 11:51 PM

Parapsichologai teigia, kad pelargonija neleidžia skleistis neigiamai energijai, saugo ir nuo ginčų, apkalbų, o taip pat apsaugo jūsų namus nuo nepageidaujamų svečių.

Šis augalas turi raminančių ir antistresinių savybių, daro žmones švelnesnius, kantresnius ir geresnius. Taip pat pelargonija pritraukia į namus finansinę gerovę ir stabilumą. Tad jeigu pelargonijos dar neturite, yra begalė priežasčių, kodėl vertėtų ją įsigyti.

Mūsų išmintingi protėviai pelargoniją laikė namų šilumos ir jaukumo simboliu. Pasak parapsichologų, ji apsaugo nuo „blogos akies“, nuslopina namuose bet kokią blogą energiją. Tai apsaugos gėlė, kuri saugo namus nuo įvairių neprašytų svečių ir malšina ginčus.

Pelargonijos aromatas padeda palengvinti depresiją ir stiprina nervų sistemą. Augalą patartina pastatyti patalpoje, kuri yra geopatogeninėje zonoje – taip bus neutralizuotas visas žalingas poveikis.

Pelargonija padeda pritraukti meilę. Raudoną pelargonijos žiedą reikia padovanoti mylimajam. Kad mylimasis atsakytų jums tuo pačiu, gėlė turi likti jo namuose.

Pelargonijos lapai turi eterinių aliejų – kad įsitikintumėte, pakanka patrinti juos pirštais. Aliejai ypač stipriai išsiskiria vasarą saulės kaitroje. Taip augalas saugosi nuo perkaitimo. Manoma, kad, kai pelargonija pastatyta lauke, karštu sausu oru leidžiantis saulei virš jos galima pamatyti švytėjimą. Būtent tokį efektą sukuria išsiskiriantys eteriniai aliejai.

Pelargonijos lapų nemėgsta kandys, musės ir kiti vabzdžiai.

Šiuo augalu galima gydyti galvos skausmus ir peršalimą. Gėlė valo orą, užmuša kenksmingas bakterijas. Kad pasijustumėte žvalesni, pakanka kasdien tiesiog pasėdėti 10 minučių šalia augalo. Orui valyti galima naudoti ir pelargonijų eterinį aliejų – pakanka vos 3–4 lašų į aromatinę lempą.

Perlargonijų aliejus reguliuoja hormonų pusiausvyrą. Taip pat žadina jausmus, todėl per romantišką vakarienę įlašinkite į aromatinę lempą 5 jo lašus.

Ši gėlė ypač naudinga žmonėms, turintiems problemų, susisjusių su nervų sistema, kenčiantiems nuo aukšto kraujospūdžio, nemigos, virškinimo sistemos ir širdies ligų. Pridėtas prie skaudamos vietos pelargonijos lapas padės esant ausies uždegimui, radikulitui ar dantų skausmui.

Auganti namuose pelargonija gali net apsaugoti nuo onkologinių susirgimų. Taip pat ji atstato pažeistą biolauką.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų liepos 28 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.