Zodiako ženklų simboliai: matė visi, bet nežino, ką reiškia

Kiekvienas Zodiako ženklas turi savo simbolį – tuos ženklelius yra matę visi. Bet mažai kas susimąsto, ką iš tiesų jie reiškia. Pasirodo, į tuos ženklelius sudėta pasaulio sukūrimo ir visos būties esmė. Pagal Zodiako ženklus galima atsekti pasaulio kūrimo istoriją.

 Kiekvienas Zodiako ženklas turi savo specifinį simbolį.<br> 123rf nuotr.
 Kiekvienas Zodiako ženklas turi savo specifinį simbolį.<br> 123rf nuotr.
 Vandenis.<br> Pixabay nuotr.
 Vandenis.<br> Pixabay nuotr.
 Avinas.<br> Pixabay nuotr.
 Avinas.<br> Pixabay nuotr.
 Vėžys.
 Vėžys.
 Ožiaragis.<br> Pixabay nuotr.
 Ožiaragis.<br> Pixabay nuotr.
 Dvyniai.
 Dvyniai.
 Liūtas.
 Liūtas.
 Svarstyklės.
 Svarstyklės.
 Žuvys.<br> Pixabay nuotr.
 Žuvys.<br> Pixabay nuotr.
 Šaulys.<br> Pixabay nuotr.
 Šaulys.<br> Pixabay nuotr.
 Skorpionas.
 Skorpionas.
 Jautis.<br> Pixabay nuotr.
 Jautis.<br> Pixabay nuotr.
 Mergelė.<br> Pixabay nuotr.
 Mergelė.<br> Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Aug 31, 2018, 5:38 PM

Avinas

Šio Zodiako ženklo simbolis primena ragus. Bet ezoterine prasme šis ženklas reiškia sprogimą, iš kurio atsiranda materija. Kadangi Avino žvaigždynas horoskope pirmas, jis siejama su pradžių pradžia, pasaulio ir viso, kas gyva, atsiradimu. Sprogimas – tao pirmapradė šio Zodiako ženklo prasmė. Beje, toks aiškinimas atitinka impulsyvų Avino charakterį.

Jautis

Horoskope jautis pristatomas kaip ženklas, kuriantis ir kaupiantis materialines gėrybes. Apie tai kalba ir jo simbolika. Iš pirmo žvilgsnio simbolis gali pasirodyti panašus į jaučio galvą – apskritimas ir ragai. Pagal pirmapradę reikšmę apskritimas reiškia Žemę, ragai – Mėnulį. Kartu visa tai – materijos ir erdvės sukūrimas.

Dvyniai

Dvynių ženklo simbolis – dvi linijos, kurios jungia ar skiria du lankus. Ezoterinė šio simbolio prasmė – du Mėnuliai, žiūrintys vienas į kitą, dvi pusės – materiali ir dvasinė, du skirtingi pasauliai. Tai, beje, atsispindi ir Dvynių charakteryje.

Vėžys

Vėžio simbolis – du apskritimai. Ezoterine prasme šis simbolis reiškia moters krūtinę arba kiaušides, tai atitinka moterišką šio Zodiako ženklo prigimtį. Tai atsispindi ir Vėžio charakteryje – šeimos vertybių, palikuonių ir namų židinio idealuose.

Liūtas

Liūto Zodiako ženklo simbolis iš pirmo žvilgsnio primena padarą su ilgais kirpčiais. Bet iš tiesų, jei įdėmiai įsižiūrėsime, tai spermatozoido atvaizdas. Tai reiškia vyrišką pradą ir atspindi vyrišką šio Zodiako ženklo prigimtį.

Mergelė

Mergelė siejama su šeštąja pasaulio kūrimo diena, kuomet Žemėje atsirado žmogus ir pradėjo įsisavinti aplinką. Šio Zodiako ženklo simbolis panašus į Skorpiono, tik šiuo atveju uodega nukreipta į vidų, tarsi Mergelė siurbtų energiją į save. Čia ir yra Mergelės esmė ir užduotis – struktūruoti supančią aplinką.

Svarstyklės

Tradiciniame supratime šitas simbolis ir reiškia svarstykles. Bet pirmapradė reikšmė – tai saulėlydis. Svarstyklės Zodiako rate yra priešais Aviną. Ir jeigu Avinas simbolizuoja aušrą, visų pradžių pradžią, tai Svarstyklės tarsi viskam padaro išvadas ir viską subalansuoja.

Skorpionas

Skorpiono simbolis – strėlė, nukreipta į išorinį pasaulį. Šis simbolis panašus į Mergelės, bet jei Mergelė susiurbia į save visą energiją, tai Skorpionas, priešingai, ją atiduoda.

Šaulys

Pasaulio atsiradimo istorijoje šaulys yra ir gelbėtojas, ir mokytojas. Strėlė – šio Zodiako ženklo simbolis. Pats ženklas vaizduojamas kaip kentauras, šaunantis iš lanko. Ezoterine prasme Šaulys – tai tas, kuris sudegina visas žmogaus karmines nuodėmes ir mainais duoda įstatymus bei nukreipia pasaulį į tolesnio vystymosi etapą.

Ožiaragis

Tai pats nesuprantamiausias, iš pirmo žvilgsnio, simbolis. Pirmaprade reikšme Ožiaragis yra žuvies ir ožio hibridas, tai reiškė materijos tobulinimą. Būtent šiame vystymosi etape žmonija gali pareikšti savo charakterį.

Vandenis

Dvi bangos – šio Zodiako ženklo simbolis. Vandenis buvo vaizduojamas kaip žmogus, pilantis vandenį iš ąsočio ant žuvies. Tai simbolizuoja proto suteikimą žmonijai. Ne veltui Vandenis laikomas pačiu intelektualiausiu Zodiako ženklu.

Žuvys

Ezoteriniame supratime Žuvų ženklo simbolis reiškia mirtį. Du pusapskritimiai, simbolizuojantys judėjimą, yra perbraukti. Tai gyvenimo ciklo pabaiga ir perėjimas į kitą pasaulį. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu