Nepražiopsokite: trys dienos, per kurias galite prisišaukti laimę

Prasideda ypatingas laikas – laikas, kuomet šviesusis paros metas susilygina su tamsiuoju, ir tiek diena, tiek naktis trunka lygiai po 12 valandų. Tai – rudens lygiadienis, kuris šiemet Lietuvos laiku stos rugsėjo 22 dieną 23 val. 03 min.

 Lygiadienio apeigose ypatingas dėmesys skiriamas šermukšniui, kuris, kaip tikima, turi daug magiškų galių. <br> 123rf nuotr.
 Lygiadienio apeigose ypatingas dėmesys skiriamas šermukšniui, kuris, kaip tikima, turi daug magiškų galių. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-22 11:13

Nuo šiol dienos taps vis trumpesnės ir trumpesnės už naktis, ir tai Žemės rutulio šiauriniame pusrutulyje reiškia astronominį rudenį. Tuo tarpu pietiniame pusrutulyje nuo šios dienos prasideda astronominis pavasaris.

Per metus egzistuoja tik dvi dienos, kuomet aplink savo ašį besisukanti planeta užima tiksliai vertikalią padėtį Saulės atžvilgiu – tai ir yra pavasario bei rudens lygiadieniai.

Senovės žmonės į rudens lygiadienį žiūrėjo labai rimtai – juk šią dieną daug kas keičiasi, pradedant gamta, baigiant žmogaus vidumi. Rudens lygiadienis tinkamas ieškoti jaunikio, pagerinti santykius su jums svarbiais žmonėmis.

Įvairūs prietarai ir papročiai liudija, kad rudens lygiadienis nuo seno laikomas labai sėkminga diena. Šią dieną viskas spinduliuoja teigiamą energiją, kurios tiesiog reikia prisisotinti tam, kad pasiektumėte visus išsikeltus tikslus bei įveiktumėte visas užduotis.

Manoma, kad rugsėjo 22, 23, 24 dienomis daugelis žmonių gauna unikalų šansą pakeisti savo likimą ir padaryti gyvenimą laimingesnį. Viskas, ko reikia – tai truputis tikėjimo ir šiek tiek iniciatyvos, ir tai atsipirks su kaupu.

Astrologiniu požiūriu tai ypatingas laikotarpis, kai Saulė pereina į Svarstyklių ženklą. Tai palankiai veikia dvasios harmoniją, sėkmingai vyksta įvairios derybos. Jeigu ieškote antrosios pusės, šiomis dienomis patartina būti ypač aktyviems, daugiau bendrauti su priešinga lytimi ar savo meilės objektu. Jums būtinai bus atsakyta tuo pačiu.

Jeigu niekaip nepavyksta užglaistyti senų pykčių, pabandykite susitaikyti šiomis dienomis. Tai stebuklingos dienos, kuomet kiekvienas iš mūsų gali prisiliesti prie stebuklo.

Senovėje europiečiai šią dieną dėkodavo dievams už derlių. Baltai šlakstydavo namus alumi, kad juos aplenktų piktosios jėgos, ir būtų šilta bei jauku, kviesdavo draugus ir gimines pas save paragauti alaus. Neatsitiktinai apie šį laiką Vokietijoje vyksta garsioji alaus šventė „Oktoberfest“.

Lygiadienio apeigose ypatingas dėmesys skiriamas šermukšniui, kuris, kaip tikima, turi daug magiškų galių. Moterys užsikabindavo šermukšnių karolius, kad atjaunėtų, taip pat norėdamos lengviau susilaukti kūdikio. Šermukšniais buvo kaišomi namų langai, kad apsaugotų nuo tamsos jėgų.

Kad pasikrautumėte energijos iš žemės, jeigu tik orai leidžia, šiomis dienomis patartina pavaikščioti basomis. Moterims dėl tos pačios priežasties per rudens lygiadienį geriausia vilkėti ne kelnes, o sijoną – tikima, kad jis padeda palaikyti ryšį su motina žeme.

Rudens lygiadienis – dėkingumo už derlių metas – yra palanki proga užsitikrinti materialinį klestėjimą. Galite net atlikti ritualą – ryte tris kartus perskaičiuokite visus namuose turimus pinigus ir visą dieną negalvokite nei apie skolas, nei apie išlaidas. Ir pinigų netrukus atsiras daugiau.

Dienos iškart po rudens lygiadienio laikomos ypač naudingomis komercinei veiklai. Tinkamas laikas ir įsigyti svarbius pirkinius.

Brangiam žmogui padovanokite dovaną, padėkokite tiems, kurie visą laiką buvo su jumis ir padėjo gyvenimo kelyje. Jūsų geri darbai būtinai sugrįš pas jus.

Kad ir kur būtumėte, per rudens lygiadienį suraskite laiko pamąstyti apie gamtos teikiamas malones, padėkoti už tai, ką turite ir pasiruošti laukiantiems žiemos mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.