Savivertė pagal Zodiako ženklą: kas apie save per gerai galvoja

Sutikite, aplinkinių nuomonė apie mus ir mūsų pačių nuomonė apie save kartais labai skiriasi. Vieni kenčia nuo žemos savivertės, nuvertindami savo pasiekimus, o kiti, priešingai, laiko save svarbiais asmenimis, kurių nuomonė – įstatymas. Tai susiję ir su Zodiako ženklu.

 Vieni kenčia nuo žemos savivertės, nuvertindami savo pasiekimus, o kiti, priešingai, laiko save svarbiais asmenimis, kurių nuomonė – įstatymas.<br> 123rf nuotr.
 Vieni kenčia nuo žemos savivertės, nuvertindami savo pasiekimus, o kiti, priešingai, laiko save svarbiais asmenimis, kurių nuomonė – įstatymas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 1:56 PM

Iš visų Zodiako ženklų labiausiai puikuojasi savimi Avinai – jų savivertė tokia išpūsta, jog pasiekia net anekdotinį lygį.

Žemiausia saviverte pasižymi Svarstyklės. Jos nesugeba džiaugtis tuo, ką pasiekė, ir įtariai žiūri net į kitų pagyrimus.

Avinas

Avinai visiškai nesugeba sveikai savęs įvertinti. Jų savivertė tokia užkelta, kad tai dažnai tampa įvairių nesusipratimų ir kurioziškų situacijų priežastimi. Šio ženklo atstovai tokie įsitikinę savo teisumu ir neprilygstamumu, kad jiems lengvai pavyksta tuo įtikinti aplinkinius. Kuriam laikui. Kai aplinkiniai galiausiai supranta, kad prieš juos Avinas, jie liaujasi žiūrėję į šio ženklo atstovą rimtai ir stengiasi su juo neturėti bendrų reikalų.

Jautis

Jaučiai bijo blogai pasirodyti, todėl stengiasi nepadauginti ir nedemonstruoti pernelyg didelio susireikšminimo aplinkinių akyse. Jų savivertė auga, kai jie užima vadovaujančias pareigas ir laiko situaciją savo rankose. Gyvenimo patirtis ir aplinkinių pagarba taip pat vaidina nemažą vaidmenį jų savęs vertinimui. Apskritai Jaučiai žino savo vertę, bet stengiasi visada būti mandagūs ir dėmesingi kito nuomonei.

Dvyniai

Iš pirmo žvilgsnio šie užtikrinti ir žinantys savo vertę žmonės galėtų būti puikiu sveiko savęs vertinimo pavyzdžiu. Bet juos persekioja demaskavimo ir pažeminimo baimė. Jiems nuolat atrodo, kad visi bando juos užgauti, pažeisti jų savimeilę. Artimų žmonių rate jie gali žeminti save, prašydami pagyrimų ir komplimentų. Tačiau tereikia, kad jiems iš tikrųjų kur nors pasisektų, ir jie iškart ima švytėti išdidumu ir padidinta saviverte.

Vėžys

Vėžio taktika visiškai priešinga Dvynių taktikai. Jie iš pažiūros kuklūs ir nekalti, todėl daugelis juose nemato rimtų priešininkų. Bet iš tiesų Vėžiai puikiai žino savo vertę, jie blaiviai vertina savo galimybes ir supranta, kokie jų talentai ir privalumai. Jeigu šio ženklo atstovai išsikelia tikslą, jų pralenkti praktiškai neįmanoma.

Liūtas

Liūtai, kaip ir Dvyniai, moka aplinkiniams įpiršti savo pranašumą: jie vaizduoja, kad žino viską pasaulyje ir geriau už visus pasaulyje. Bet, kaip bebūtų keista, dažniausiai tai tik pagyrūniškumas. Kad iš tiesų pajustų savo reikšmingumą, Liūtams reikalinga, kad kas nors nuolat glostytų jų savimeilę – pritardami, pagirdami, žavėdamiesi ar tiesiog rodydami dėmesį. Jeigu bus nuolat lepinami tokiais dalykais, jie iš tiesų gali daug pasiekti.

Mergelė

Objektyviai Mergelės savivertė užkelta daug, jeigu ne kelias dešimtis kartų. Tai paaiškina jų elgesį ir požiūrį į aplinkinius. Viršininkas Mergelė – tai velnias gryniausiu pavidalu. Mažiausią abejonę jų teisumu šie žmonės suvokia kaip asmeninį įžeidimą, tačiau patys, siekdami įrodyti savo autoritetą, neretai imasi ir neetiškų metodų. Mergelės savivertę gali pakirsti asmeninio gyvenimo problemos ir socialinio statuso sumažėjimas. Tokiais atvejais jos tampa dar uždaresnės ir niurgzlesnės.

Svarstyklės

Svarstyklės nuolat abejoja savimi ir savo jėgomis. Jos niekada nejaučia pasitenkinimo dėl to, ką jau pasiekė. Be to, jos taip liguistai reaguoja į aplinkinių kritiką, kad nuo mažiausios nepatenkintos intonacijos joms tiesiog nusvyra rankos. Į pagyras jos žiūri nepatikliai. Svarstyklių perfekcionizmas trukdo joms pasiekti sėkmės, o viešo apsikvailinimo baimė kelia nervingumą ir neryžtingumą. Svarstyklėms reikia labai daug dirbti su savo saviverte, jeigu jos nori, kad joms sektųsi.

Skorpionas

Neretai Skorpionai sudaro pasipūtusių ir savimi pasitikinčių žmonių įspūdį. Širdies gilumoje jie iš tiesų mano, kad yra unikalūs ir nepakeičiami, paniekinančiai žiūri į kitų žmonių sugebėjimus ir talentus. Bet tai, kad jiems visiškai nusispjauti į aplinkinių nuomonę, visai nereiškia, kad jie nepatiria vidinių kančių ir abejonių. Sau patys Skorpionai – patys griežčiausi kritikai. Jie nuolat tikrina save, keldami savo savivertę tuo, kad sveiki išeina iš sudėtingų gyvenimo situacijų. Taip pat jiems malonu tai, kad jie puikiai susigaudo žmonių psichologijoje ir gali lengvai manipuliuoti žmonėmis.

Šaulys

Šauliai linkę pervertinti savo reikšmingumą aplinkiniams. Jiems dažnai atrodo, kad į juos visi deda viltis, aptarinėja juos, myli arba nekenčia. Jie nuoširdžiai nesupranta, kaip galima nepastebėti jų aštraus proto, grožio ir talento. Laimei, šaulių savivertę lengvai pakelia jų artimųjų pasiekimai. Jie gali nuoširdžiai didžiuotis tuo, kad jų aplinkoje yra unikalių žmonių. Sunku pasakyti, kas tai – nuoširdumas ir gerumas ar tiesiog pasitikėjimas savimi ir kvailumas.

Ožiaragis

Dėl padidintos savivertės Ožiaragiai gali atsiriboti nuo nepalankių aplinkybių ir atkakliai judėti siekdami savo tikslų. Šie žmonės dažnai labai gerai galvoja apie save ir savo talentus. Bet jų savimeilė sužydi tik tada, kai jie atsiduria tarp visuomenės elito, įtakingų ir sėkmingų žmonių apsuptyje.

Vandenis

Nors Vandeniai sudaro pasitikinčių savimi žmonių įspūdį, jų savivertė labai stipriai priklauso nuo atliktos pareigos jausmo. Ši pareiga gali būti pati įvairiausia – pradedant buvimu geru vaiku savo tėvams, baigiant pareiga tėvynei ir karmine tobulėjimo pareiga. Sugriauti jų tikėjimą savimi gali išdavystė arba palaikymo nebuvimas iš artimųjų. Jų savivertė tiesiogiai priklauso nuo savirealizacijos jausmo, todėl ją pakelti gali tik kūryba.

Žuvys

Žuvys retai būna patenkintos savimi. Visų pirma, jos kelia prieš save pernelyg aukštą kartelę, antra, jos pernelyg liguistai reaguoja į aplinkinių kritiką. Dalykas, garantuotai pakeliantis Žuvų savivertę – atsakomybė už kieno nors likimą ir gyvenimą. Kadangi Žuvys nemoka išsikelti apibrėžtų karjeros ir asmeninio gyvenimo tikslų, pasijusti reikšmingos jos gali tik šeiminiame arba socialiniame gyvenime. Būtent dėl šios priežasties Žuvys dažnai tampa puikiomis motinomis, aktyviomis tėvų komitetų narėmis ir aktyviai įsitraukusiomis į socialinį mikrorajono gyvenimą namų savininkėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu