Dainavos raganius siūlo naudotis baltiškuoju zodiaku. Ar šios savybės tinka jums?

 

Dainavos raganius Egidijus Mažintas.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Dainavos raganius Egidijus Mažintas.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Dainavos raganius Egidijus Mažintas.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Dainavos raganius Egidijus Mažintas.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Dainavos raganius Egidijus Mažintas.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Dainavos raganius Egidijus Mažintas.<br> Nuotr. iš asmeninio archyvo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 22, 2018, 12:36 PM

Zodiako ženklų pavadinimai, kuriuos įprastai naudojame, toli nuo mūsų lietuviškojo suvokimo ir prigimties. 12 ženklų Zodiakas užgimė daugiau kaip prieš 2 tūkst. metų Mažojoje Azijoje, tarp Tigro ir Eufrato upių, Šumerų civilizacijoje, todėl jis artimas to regiono žmonėms ir turėtų būti jų naudojamas. Mes turime baltiškąjį Zodiaką, kuris artimas lietuviams.

Taip tikino Dainavos raganiumi pasivadinęs dainininkas, režisierius,  humanitarinių mokslų daktaras ir baltiškosios kultūros žinovas  druskininkietis Egidijus Mažintas.

Jis siūlo lietuviams pradėti naudotis dar pagoniškųjų žynių, o vėliau ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės gyventojų naudotu baltiškuoju Zodiaku.

„Zodiakas mūsų protėviams tarnavo kaip žvaigždžių kalendorius. Su Saulės kelyje išsidėsčiusiomis žvaigždžių grupėmis susiejus tam tikrą žmogiškąją patirtį Zodiako žvaigždynai tapo svarbiais kultūriniais ženklais vaizdžiai perteikiančiais žmonėms svarbias žinias ir pagal gamtinį ir kosminį ritmą reguliuojančiais jos gyvenimą.

Lietuviai nebuvo matę skorpionų ar liūtų, todėl mums svetimų gyvūnų baltiškame Zodiake nėra. Tačiau jame sutinkame tai, kas mums  brangu ir artima – gervę, vilką, šešką, lokį, žirgą, Perkūną, ugnies paukštę Gabiją, vanagą“, – kalbėjo E.Mažintas.

Dainavos raganiaus tvirtinimu, baltų Zodiaką sudaro 12 ženklų. Datos prasideda ir baigiasi visi ženklai sutampa su sudarytu šumerų. Tačiau savybės, kurios priskiriamos po vienu ar kitu ženklu gimusiems  žmonėms, baltų ir šumerų Zodiake skiriasi.

Smalsu ar šios savybės tinka jums?

Baltiškasis zodiakas

Ožys

gruodžio 21-oji - 19-oji

Žemės ženklas. Tai labai užsispyrę, savarankiški, savo tikslo atkakliai siekiantys žmonės. Jie prieraišūs, puikūs šeimininkai, vadybininkai, verslininkai, mėgsta namų jaukumą, turi gerą skonį. Šio ženklo žmonėms reikia saugotis kaulų lūžių, artrito, kurtumo, riebalų liaukų uždegimų, druskų nusėdimo stuburo srityje, virškimo sistemos sutrikimų.

Rekomenduojama būti labiau aktyviems, spontaniškiems. Tai suteikia naujų galimybių ir iššūkių, kurių iš tikrųjų pasąmonėje ir norite.

Žirgas

sausio 20-oji - vasario 18-oji

Oro ženklas. Šio ženklo žmonėms būdinga ištvermė, fizinė jėga. Jie paklusnūs, bet įžeidimų nepakenčiantys darbininkai, samdiniai, aptarnaujantys personalas, gali būti gabūs specialistai žemės ūkio ir pramonės šakose. Jie atkaklūs, geros sveikatos, mėgsta sportuoti, mankštintis, nevengia fizinio darbo. Jiems šiek tiek svetimos intelektinės aukštumos, viską savo pasiekia valia ir atkaklumu, darbštumu.

Šiems žmonėms būtina prižiūrėti blauzdas, riešus, apatinių galūnių kaulus, regos organus, vegetatyvinę kraujagyslių sistemą, raiščius ir sausgysles. Šio ženklo žmonėms būdingas venų išsiplėtimas, depresija, nervų ligos, galūnių traukuliai, regos ir klausos ligos, padidėjęs kraujo spaudimas ir aterosklerozė.

Patariama siekti stabilumo ir pastovumo Tačiau tik nuo jūsų pačių priklauso, kiek ilgai juos išlaikysite.

Perkūnas

vasario 19-oji - kovo 20-oji

Vandens ženklas. Šie žmonės labai vertina šeimą, gimines, atsidavę savo profesijai, mėgsta papročius, dievina prietarus, istorijas, pasakojimus.  Puikūs darbuotojai, labai kantrūs ir šeimose siekia harmonijos. Perkūnas senuose lietuvių tikėjimuose yra Dievo sūnus, todėl jie mėgsta idealizuoti praeitį, laisvę, tautiškumą, patriotiškumą. Tokie žmonės turi savybę dažnai užsiplieksti, sunkiai nurimsta. Pasižymi gera sveikata. Jiems būdingas artistiškumas, jautrumas, realizmo stoka. Greitai pripranta prie jų prigimčiai svetimo gyvenimo būdo.

Reikėtų daugiau dėmesio skirti pėdoms, skrandžiui, žarnynui. Jiems gresia grybelinės ligos, bendras organizmo nusilpimas, kojų tirpimas.

Patariama ramiau vertinti situacijas, mažinti jautrumą, nusiraminti ir ieškoti kitų alternatyvų.

Lokys

kovo 21-oji – balandžio 20-oji

Ugnies ženklas. Tai labai stiprūs, godūs, mėgstantys vadovauti asmenys. Nori, kad jiems būtų nuolat paklūstama. Maištauja ir siekia savų tikslų, labai mėgsta laisvai ir plačiai gyventi, dievina skanią virtuvę, nuosavus namus su dideliais kiemais. Jie gali daug nuveikti siekdami savo gerovės. Yra ūmūs ir užsiplieskiantys, todėl neretai dėl didelių tikslų, ir neaprėpiamo godumo gali atsidurti kriminalinėse kronikose. Jiems taip pat būdingas impulsyvumas, noras veikti. Tačiau jie turi savybę aukotis, remti ir padėti, nori būti už tai giriami, nepakenčia išdavysčių.

Dažnai kenčia nuo kvėpavimo takų, akių ir odos ligų, karštligės, galvos svaigimo, neurozės. Patartina laiku kreiptis į odontologą, kontroliuoti savo emocijas.

Jiems dažniau reikėtų atsipalaiduoti nuo įtampos ir galvoti, kad viskas praeis labai sėkmingai.

Raitelis

balandžio 20-oji – gegužės 20-oji

Žemės ženklas. Šie žmonės veiklūs keliautojai, bandytojai, ieškotojai, kariai, policininkai, kūrybiški verslininkai, nemėgstantys nuobodumo, rutinos.  Veiklūs darbuotojai, karjeristai, veržiasi į naujas sritis, neištirtas teritorijas. Kartais nevengia panaudoti fizinę jėgą, sunkiai suvaldomi. Atkakliai siekia negyventi be iššūkių. Jie geri prekybininkai, vadovai, kuriems būdingas realizmas, darbštumas, užsispyrimas. 

Po šiuo ženklu gimė žmonės kenčia nuo gerklės, ryklės, kaklo, ausų ir lytinių organų negalavimų. Persivalgius jiems sutrinka medžiagų apykaita, dėl to gali grėsti nutukimas.  

Patarimas jiems: kai užsispiriate į priekį eikite ir savo tikslų siekite šalta, o ne karšta galva.

Šeškas

gegužės 21-oji – birželio 21-oji

Oro ženklas. Šie žmonės nori būti gražūs, mieli, labai protingi. Ištikimi, puikiai sutariantys, labai ekstravagantiški. Jie siekia menininkų profesijų, lengvai prijaukinami pagyrimais ir dovanomis. Bet už gerą darbą gali imti ir labai prismardinti, tiksliau, už gerą - atsimokėti blogiu.

Jie turi gerą skonį. Bet nevengia konfliktų gindami savo išskirtinę nuomonę. Juos reikia laikyti už pavadžio, nes yra  išlaidūs, mėgsta būti neprognozuojami, nemėgsta jokių taisyklių. Tačiau jiems svarbi šeima ir namų jaukumas. Mėgsta elgtis savarankiškai, paiso tik savo nuomonės. Būdingas nepastovumas, energija, darbas, dvilypumas. 

Gimusiems po šiuo ženklu gali grėsti astma, bronchitas, nerviniai sutrikimai, plaučių uždegimas, sąnarių, kepenų ir odos ligos. 

Siūloma nusiraminti dėl abejingų aplinkinių, nekreipti dėmesio į intrigas, viską laiku paimti į savo rankas ir išnaudoti energiją savo bei artimųjų gerovei.

Povas

birželio 22-oji – liepos 22-oji

Vandens ženklas. Tai labai kūrybiški, fizinio darbo nemėgstantys asmenys, geri rašytojai, socialiniai darbuotojai, mokslininkai. Jie labai emocionalūs, nevengiantys nusiristi į paribius. Visada ieško naujų potyrių, gali dažnai keisti profesiją ar veiklą.

Vertina tradicijas, turi gerą skonį, apsiskaitę, labai mėgsta dėmesį. Tačiau jiems neretai būdingas pasyvumas, gilus mąstymas, jautrumas.

Po šiuo ženklu gimusiems žmonėms dažnai nustatomas gastritas, opa, vandenligė, sklerozė, augliai, limfmazgių sistemos ligos. 

Patariama priimant ryžtingus sprendimus atmesti jautrumą. Po povo ženklu gimę žmonės turėtų labiau pasitikėti savo jėgomis, siekti emocinės pusiausvyros, būti optimistiškesni ir guvesni.

Ugnies paukštė Gabija

liepos 23-oji – rugpjūčio 22-oji

Ugnies ženklas. Namų jaukumą, šeimos idiliją vertinantys žmonės. Jiems svarbu kūrenti namų židinį, puoselėti tradicijas, senovinius papročius, domėtis įvairiomis kultūromis, mitologija. Tačiau ne mažiau jie mėgsta organizuoti, veikti, vadovauti.

Jie labai emocionalūs, greitai užsiplieskia, sunkiai nurimsta. Tai – teisininkai, mokslininkai, archeologai, medikai.

Dažnai kamuoja tachikardija, aterosklerozė, neurozė, reumatiniai negalavimai.  Patariama kuo daugiau mėgautis masažu ir gimnastikos pratimais stiprinti nugarą.

Po šiuo ženklu gimusiems žmonėms svarbu kuo daugiau galvoti ne vien apie save, bet ir apie esančius šalia.

Gervė

rugpjūčio 23-oji – rugsėjo 22-oji

Oro ženklas. Labai atitrūkę nuo realybės svajotojai, menininkai, dailininkai, mados kūrėjai. Fantazijos ir idėjų po šio šiuo ženklu gimusiems žmonėms tikrai netrūksta. Jie mėgsta inovacijas, naujus kelius, išradingi. Daugiausia tikslų pasiekia įvairialypiais talentais, gebėjimais, atkaklumu.

Šio ženklo žmonėms būdingos ligos yra virškinimo sutrikimai, pilvo ertmės uždegimai, žarnyno neprieinamumas, diegliai, išvarža, apendicitas. Todėl jiems būtinos iškrovos dietos. Reikia labai rūpintis savo mityba, žarnyno švarumu ir nervinės sistemos stiprinimu. 

Būtina daugiau keliauti, ieškoti naujų potyrių ir viską vertinti realistiškiau.

Vilkas

rugsėjo 23-oji – spalio 22-oji

Žemės ženklas. Tai – atkaklūs, stiprūs, aktyvų gyvenimą mėgstantys, labai geros sveikatos žmonės. Jie – valingi, užsispyrę, labai ištikimi. Nėra godūs. Turi gerą humoro jausmą, mėgsta vadovauti, stengiasi iškilti. Kartais jiems prireikia vienatvės, kad viską apgalvotų.

Labai ištikimi ir atsidavę šeimai, daug dėmesio skiria vaikams auklėti.

Labiausiai pažeidžiama po šiuo ženklu gimusiųjų vieta – inkstai. Būtent su jais ir susijusios dažniausios ligos:  nefritas, inkstų akmenligė, uremija, šlapimo pūslės uždegimas, cukrinis diabetas.

Patariama mažiau svarstyti, o paklausyti širdies balso.

Briedis devyniaragis

spalio 23-oji – lapkričio 21-oji

Žemės ženklas. Tai – dievinantys ieškojimus, naujus potyrius žmonės, labai prisirišę prie gamtos, tradicijų. Jie siekia būti pastebėti ir įvertinti. Labai daug dėmesio skiria sveikai gyvensenai, sveikai mitybai. Po šiuo ženklu gimę žmonės – išradėjai, menininkai, mokslininkai.

Jie linkę turėti savo paslapčių, nepatiklūs, atsargūs, bet labai atsidavę ir talentingi. Šiems žmonėms būdingas jautrumas, kritiškumas, emocingumas.

Būdingos ligos – hepatitas, šlapimo pūslės uždegimas, išvarža, lytinių organų pažeidimai, hemorojus, infekcinės ligos.

Patariama emocinę energiją nukreipti savo sveikatos profilaktikai ir tapti labiau fiziškai aktyvesniems.

Vanagas

lapkričio 22-oji – gruodžio 20-oji

Ugnies ženklas. Po šiuo ženklu gimę žmonės labai valingi, užsispyrę, kūrybiški, atkaklūs, savikritiški. Jiems būdingas valdžios siekimas, aktyvumas, nepriklausomybė.

Tai – puikūs pedagogai, mokytojai, medikai, direktoriai, vadybininkai. Mėgsta rizikuoti, sugeba greitai įsigyti priešų. Nevengia kovos dėl teritorijos. Kartais jiems trūksta realybės pojūčio, tačiau yra labai labai mylintys šeimą, ištikimybę, prieraišumą, atsidavę, ištikimi bendražygiai, draugai.

Jiems reikėtų atkreipti dėmesį į dubenį, klubus, sėdmenis, apatinius stuburo slankstelius ir inkstus. Būdingos nervų ir kraujo apykaitos bei kraujodaros sistemos ligos, reumatas, kvėpavimo takų ir organų ligos, ypač bronchitas, plaučių problemos.

Patariama siekti daugiau ramybės ir jaukumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.