Pasirink senovinį maginį simbolį – sužinok savo didžiausią vidinę galią

Daugelis šiuolaikinių pagonių simbolius naudoja ritualuose ar maginiuose būrimuose. Vieni simboliai žymi pradus, o kiti idėjas. Šie senoviniai simboliai savyje slepia prasmę bei specifinę energiją. Kuris iš jų tave traukia labiausiai?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 11:27 AM, atnaujinta Nov 23, 2018, 12:01 PM

Kai rinksiesi vieną iš senovinių simbolių, pasikliauk pirmu pasirinkimu. Instinktai tave stumtelės prie to, kuris geriausiai dera su tavo siela. Pasitikėk savimi ir sužinok, ką byloja tavyje slypinti galia.

Kurį senovinį maginį simbolį pasirinksi?

Vanduo

Jei pasirinkai šį simbolį, tuomet tavo vidinė galia yra „tėkmė“. Tu apdovanotas gebėjimu suprasti, kada leisti įvykiams tekėti savo vaga, o kada būti pasiruošusiam imtis ryžtingų veiksmų. Kiti žavisi šiuo tavo bruožu.

Klasikinėje keturių pradų koncepcijoje Vanduo siejamas su moteriška energija bei įvairiais moteriškos dievybės pasireiškimais.

Vanduo atstovauja Vakarus. Jis susijęs su gydymu ir apsivalymu. Galiausiai šventintas vanduo naudojamas beveik kiekviename religiniame tikėjime! Dažniausiai šventintas vanduo yra paprastas vanduo, į kurį įdėta druskos, kuri yra ne kas kita, kaip dar vienas apsivalymo simbolis, ir virš kurio ištarti laiminantys, jį šventu padarantys žodžiai. Daugelyje Wicca susibūrimų toks vanduo naudojamas pašventinti ratą ir visas jame esančias priemones.

Daugelio kultūrų folklore ir mitologijoje figūruoja vandens dvasios. Graikų mitologijoje kalbama apie vandens dvasias najades, išnirusias iš šaltinio ar upokšnio. Romėnai turėjo panašias į najades būtybes – kamenas. Tarp Kamerūno genčių paplitęs tikėjimas vandens dvasiomis jengu, kurios traktuojamos kaip globojančios deivės.

Šviečiant pilnačiai, pažvelk į vandenį ir sužinok ateitį. Savo knygoje „Raganystės pradmenys“ Ellen Dugan pataria užsiimti fokusuota meditacija ir taip užmegzti ryšį su tokiomis vandens dvasiomis, kaip undinės.

Naudok vandenį ritualuose, susijusiuose su meile ir kitomis banguojančiomis emocijomis. Jei yra galimybė, panaudok upės ar upokšnio vandenį savo burtuose. Leisk srovei nunešti viską, kas tave slegia ir kuo tu norėtum atsikratyti.

Oras

Jei pasirinkai šį simbolį, tuomet tavo vidinė galia yra „intuicija“. Oras susijęs su bendravimu, išmintimi ar proto galia.

Oras atstovauja Rytus. Jis susijęs su siela ir gyvenimo polėkiu. Oro spalva – geltona ir balta.

Burtais lauke užsiimk vėjuotą dieną ir leisk, kad oro jėgos tau padėtų. Įsivaizduok oro sroves, nunešančias šalin tavo rūpesčius bei nesantaiką ir nunešančias pozityvias mintims esantiems toli nuo tavęs. Priimk vėją ir leisk, kad jo energija užpildytų tave ir padėtų pasiekti išsikeltus tikslus.

Daugelyje maginių tradicijų Oras siejamas su įvairiomis dvasiomis ir būtybėmis. Tarp tokių dvasių figūruoja silfai. Šios sparnuotosios būtybės dažnai tapatinamos su išminties ir intuicijos galiomis.

Žemė

Jei pasirinkai šį simbolį, tai esi apdovanotas „augimo“ galia. Žemė yra vaisingumo ir gausos simbolis.

Klasikinėje keturių pradų koncepcijoje Žemė traktuojama kaip aukščiausias dieviškojo moteriškumo simbolis. Pavasarį, kai viskas vėl pradeda augti ir vešėti, Žemė suaktyvėja, o subręsta kartu su pirmuoju derliumi. Žemės kaip Motinos įvaizdis yra neatsitiktinis. Tūkstančius metų Žemę žmonės suvokė kaip gyvybės šaltinį.

Pati Žemės planeta yra gyvenimo puota. Besisukant Metų ratui, Žemėje galime stebėti visas gyvenimo fazes: gimimą, gyvenimą, mirtį ir galiausiai vėl gimimą. Žemė yra maitinanti ir stabili, nejudanti ir tvirta, ilgaamžė ir stipri. Dėl visiškai aiškių priežasčių žalia ir ruda yra Žemės spalvos.

Egzistuoja tam tikras skaičius dievybių, tapatinamų su Žeme. Viena iš jų senovės gaikų deivė Gaja, dažnai suvokiama kaip įkūnijanti pačią Žemės planetą, o kita – Gebas, senovės egiptiečių žemės dievas.

Žemės pradas siejamas su materialine gerove, klestėjimu ir vaisingumu. Simbolis naudotinas tuomet, kai rūpinamasi namų jaukumu, židinio palaiminimu ir šeimyninio gyvenimo stabilumu.

Ugnis

Jei pasirinkai šį simbolį, tuomet tavo galia yra „tiesa“. Ugnis yra tiek griaunanti, tiek ir kurianti jėga. Ji gali duoti pradžią naujam gyvenimui.

Klasikinėje keturių pradų koncepcijoje Ugnis yra valanti, vyriška energija, atstovaujanti Pietus ir susijusi su stipria valia bei energija.

Piramidės pavidalo trikampis dažnai suvokiamas kaip dieviškojo vyriškumo simbolis. 1887 m. savo knygoje „Takas“ Lydia Bell rašė, kad „trikampis yra tiesos simbolis. Kaip tiesos visumos simbolis, jis yra raktas į visus mokslus, visą išmintį. Gilinimasis į šį simbolį tam tikromis pakopomis veda prie durų, už kurių gyvenimo paslaptis liaujasi buvusi problema ir tampa apreiškimas... Trikampis yra vienetas, kiekviena trikampio dalis taip pat yra vienetas, o tai reiškia, kad kiekviena dalis išreiškia visumą“.

Jei svarstai apie vidinį pasikeitimą ir augimą, pagalvok apie spalvinimo žvake magiją. Jei tau pasiekiama tam tikra liepsnos rūšis – žvakė, laužas ir panašiai, – panaudok ugnį nuspėti ateičiai.

Ugnis žmonėms buvo svarbi nuo neatmenamų laikų. Dažnai Ugnis iš dalies suvokiama kaip tam tikras maginis paradoksas, kadangi ji gali ne tik naikinti, bet ir kurti bei atstatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?