Moters pirštai parodo, ar ji linkusi į neištikimybę

Mokslinis tyrimas parodė, kad moterys, kurių kairės rankos smilius yra ilgas, labiau linkusios į neištikimybę.

 Veikiant moteriškam lytiniam hormonui estrogenui moterims išsivysto ilgesnis smilius nei bevardis pirštas.<br>123rf.com
 Veikiant moteriškam lytiniam hormonui estrogenui moterims išsivysto ilgesnis smilius nei bevardis pirštas.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2018, 1:17 PM

Tyrimo rezultatai paneigė anksčiau moksle vyravusią nuostatą. Iki tol buvo manoma, kad ilgesnis smilius siejasi su tipiškomis moteriškomis ypatybėmis. Mat ilgesnį smilių ir trumpesnį bevardį pirštą lydi aukštesnis moteriškų lytinių hormonų lygis. Todėl buvo manoma, kad moteriškesnės moterys bus labiau patenkintos meilės ryšiais ir bus mažiau impulsyvios.

Veikiant moteriškam lytiniam hormonui estrogenui moterims išsivysto ilgesnis smilius nei bevardis pirštas. Ir, priešingai, didesnis vyriško lytinio hormono testosterono kiekis išryškina vyriškesnes ypatybes ir atitinkamai pailgina bevardį pirštą ir sutrumpina smilių.

Nustatyta, kad vyrai, kurių bevardis pirštas yra ilgesnis už smilių, pasiekia didesnių sportinių laimėjimų.

Tyrimą atliko Eiluneda Pearce iš Oksfordo universiteto. Jo rezultatai išspausdinti viename Karališkosios mokslo draugijos žurnalų.

E.Pearce išmatavo 274 moterų pirštų ilgį ir paėmė jų DNR pavyzdžius. Moterys turėjo atlikti ir psichologinį testą apie romantiškų santykių kokybę.

Mokslininkė nustatė, kad moterys, kurių kairės rankos pirštų indeksas yra aukštesnis, yra impulsyvesnės ir savo romantiškus santykius vertina mažiau teigiamai. Straipsnyje mokslininkė svarsto, jog greičiausiai taip yra dėl to, kad tokios moterys, būdamos moteriškesnės, gerokai labiau geidžiamos vyrų. Žinodamos, kad turi daugybę pasirinkimų, jos gali būti nepatenkintos dabartiniais partneriais ir būti linkusios leistis į meilės nuotykius su svetimais vyrais. Toks elgesys mokslininkų vadinamas oportunistiniu ar impulsyviu poravimusi.

Išskiriamos dvi seksualinio elgesio strategijos: minėtas oportunistinis poravimasis ir koncentravimasis į ilgalaikius įsipareigojimus.

E.Pearce rašo, kad „jei moterys su moteriškesne morfologija (kūno forma) pasižymi didesne „poravimosi verte“, tai gali būti susiję su jų nepasitenkinimu dabartiniais partneriais, kuris skatina leistis į atsitiktinius santykius bei į alternatyvių partnerių paiešką“.

Kitame tyrime, kurį atliko Esekso universiteto mokslininkai, buvo domimasi ir vyrų smiliaus bei bevardžio piršto ilgio santykiu, tačiau jokio ryšio tarp jo ir pasitenkinimo santykių kokybe nebuvo nustatyta.

Taip pat buvo atskleista, kad moterys, kurių bevardis pirštas yra ilgesnis už smilių, turi didesnę tikimybę būti lesbietės.

Esekso universiteto mokslininkai tyrė grupę identiškų dvynių, iš kurių vieni buvo heteroseksualūs, o kiti homoseksualūs. Pasirodė, kad homoseksualių dvynių smiliaus ir bevardžio piršto ilgis labiau skyrėsi. Tai ypač pasakytina apie moteris.

Mokslininkai nustatė, kad didesnis vyriško lytinio hormono testosterono kiekis moterims gali būti susijęs su pirštų ilgio skirtumais bei seksualine orientacija.

Paprastai moterų smilius ir bevardis yra panašaus ilgio, o vyrų – skirtingo. Tiek vyrai, tiek moterys turi daugiau vyriško hormono testosterono.

Tyrime nustatyta, kad aštuoniolikos moteriškos lyties dvynių atveju homoseksualiai dvynei buvo labiau būdingi vyriški pirštai nei jos heteroseksualiai seseriai.

Keturiolikos vyriškos lyties dvynių atveju homoseksualus dvynys turėjo truputėlį vyriškesnius pirštus nei jo heteroseksualus brolis. Tačiau šis skirtumas nebuvo traktuojamas kaip reikšmingas.

Nubraižyta diagrama atskleidė, kad homoseksualių moterų smilius paprastai siekė nuo 90 iki 100 procentų bevardžio piršto ilgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.