Penktadienis, 13-oji, pilnatis – astrologė ir raganius įspėjo, ko saugotis: alkoholį reikėtų išimti iš lentynų Kuriems Zodiako ženklams ji grėsmingiausia

Astrologė Vaiva Budraitytė sakė, kad pirmiausia, susipratus, jog šiemet sausio 13-oji bus penktadienis, jai pasirodė, kad ši diena bus ypač sudėtinga. Tačiau pasigilinus pasirodė, kad yra veiksnių, kurie įtampą sušvelnina. Visgi į kai ką tokią dieną vertėtų atkreipti dėmesį.

 Penktadienį, tryliktąją, verčiau pasisaugoti.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Penktadienį, tryliktąją, verčiau pasisaugoti.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Penktadienį, tryliktąją, verčiau pasisaugoti.<br> 123rf nuotr.
 Penktadienį, tryliktąją, verčiau pasisaugoti.<br> 123rf nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Astrologė Vaiva Budraitytė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Penktadienį, tryliktąją, verčiau pasisaugoti.<br> 123rf nuotr.
 Penktadienį, tryliktąją, verčiau pasisaugoti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 9:43 PM

„Tai bus ne šiaip penktadienis, tryliktoji, o Sausio tryliktoji, lietuviams kelianti daug skaudžių prisiminimų. Be to, žmonės dabar susipriešinę, kiekvienas įrodinėja savo tiesą, ir tokiomis dienomis į kosmosą išspinduliuojame ypač daug neigiamos psichinės energijos, kuri ir gali mums grįžti rikošetu.

Maža to, dabar yra pilnatis, o juk ir medikai, ir policininkai žino, kad jautresnės psichikos žmonės tomis dienomis tampa ypač pažeidžiami. Žodžiu, išeina toks savotiškas nemalonus kokteilis. Tačiau bendras šios dienos planetų išsidėstymas Lietuvai gana palankus, tad tai šiek tiek atsveria su penktadieniu, tryliktąja, susijusius neigiamus faktorius“, – dėstė Vaiva.

Tad pačioje Lietuvoje kažko labai blogo tądien nenutiks, bet pavieniai žmonės dienos neigiamą poveikį gali pajusti.

Pasak astrologės, tokiomis dienomis padidėja konfliktų ir nelaimingų įvykių tikimybė. Taigi ypač svarbu elgtis atsargiai – nesivelti į ginčus, vengti ekstremalaus sporto, nelipti ant ledo ir pan., na, o alkoholis, pasak Vaivos, visą šį savaitgalį turėtų būti išimtas iš parduotuvių lentynų.

Kita vertus, nors bendras Lietuvos horoskopas šiai dienai neblogas, kai kurių atskirų žmonių horoskopai tądien prastesni, ir jiems ši diena gali turėti didesnę neigiamą įtaką. Dėl pernai vykusių užtemimų didesnę grėsmė kyla Liūtams, Jaučiams, Skorpionams, Vandeniams. Na, o palankesnė ši diena Avinams, Ožiaragiams, Žuvims.

Kad tokią dieną aplinkoje bus daug neigiamos energijos, pabrėžė ir Juoduoju Raganiumi prisistatantis Lukas. Paklaustas, kaip jį patį veikia ši diena, jis atsakė: „Man asmeniškai ši diena ir lygiai savaitė po jos yra ypač sunki. Dėl didelės tuo tikinčių žmonių dalies aplinkoje yra labai daug negatyvios energijos, kuri išsisklaido po savaitės. Žiūrėti į tai skeptiškai yra sunku, nes remiantis numerologija ir istoriniais faktais penktadienis, tryliktoji, yra linksniuojamas ne šiaip sau.“

Lukas papasakojo, kad nuo seno buvo manoma, jog penktadienis laikomas nelaiminga diena, nes pagal Šventąjį Raštą Jėzus buvo nukryžiuotas penktadienį. Na, o trylika laikomas nelaimingu skaičiumi, tad sudėję šiuos du dėmenis ir turime dvigubai nelaimingą dieną.

Kodėl 13 yra nelaimingas skaičius? Numerologijoje skaičius dvylika laikomas užbaigimo skaičiumi, atsispindinčiu dvylikoje metų mėnesių, dvylikoje valandų, dvylikoje Izraelio genčių, dvylikoje Jėzaus apaštalų, dvylikoje Olimpo dievų ir kt., o skaičius trylika buvo laikomas neteisėtu, pažeidžiančiu šį išbaigtumą. Taip pat yra prietaras, kuris kyla iš paskutinės vakarienės arba skandinaviško mito, kad jei prie vieno stalo susės trylika žmonių, vienas iš namo šeimininkų mirs.

Penktadienis buvo laikomas nelaiminga diena bent jau nuo XIV amžiaus. Juodasis penktadienis nuo 1800-ųjų buvo siejamas su akcijų rinkų žlugimais ir kitomis nelaimėmis.

Be to, kalbant apie penktadienį, tryliktąją, minimas ir tamplierių, karinio vienuolių ordino, pralaimėjimas. Prancūzijos karalius Pilypas IV Gražuolis penktadienį, 1307 m. spalio 13 d., juos apkaltino erezija, suėmė ir konfiskavo turtus, ordino vadovą su pavaduotoju sudegino ant laužo. Ryšys tarp penktadienio, tryliktosios, ir tamplierių riterių buvo išpopuliarintas 2003 m. pasirodžiusiame Dano Browno romane „Da Vinčio kodas“.

Kas gali padėti?

Ir astrologės Vaivos, ir raganiaus Luko paklausėme, kas palengvintų gyvenimą tiems, kuriems penktadienis, tryliktoji, kelia nerimą.

X Raudoni siūlai. Jei tokią dieną nė nesinori kojos iš namų kelti, o eiti į darbą vis tiek reikia, Vaiva patartų susirasti raudonos spalvos siūlą. Jį reikia tris kartus apsivynioti ir susirišti aplink juosmenį (po drabužiais, kad nesimatytų), taip pat tris kartus apjuosus apsirišti abu riešus. Siūlas sulaikys neigiamą informaciją ir neleis jums persiimti bloga energija iš aplinkos. Grįžus namo siūlus reikia nusikirpti ir sudeginti (jei židinio nei savo kiemo neturite, galima ir kriauklėje).

Beje, raudoni siūlai ant kūno padėtų ne tik penktadienį, tryliktąją, bet ir prieš sudėtingą darbo pokalbį, dalyvaujant debatuose ir pan. – visuomet, kai norisi jaustis tvirtai ir saugiai.

X Pašildyta druska. Jei norite nuo blogos energijos apsaugoti ir apvalyti namus, Vaiva siūlo šios dienos išvakarėse namuose, kiekviename jų kampe, paberti po šaukštą druskos, prieš tai ją pakaitinus orkaitėje ar keptuvėje. Pradėkite nuo kampo prie lauko durų ir eikite per visus namus palei laikrodžio rodyklę, druskos berdami į kiekvieną kampą.

Po poros dienų ją galite surinkti, susiurbti ar sušluoti, ir išmesti (arba, kad neprapultų veltui, išbarstyti ant apledėjusio šaligatvio).

X Magiškas ritualas. Raganius Lukas rekomenduoja ritualą, kuriam reikės: 1 nedidelio puodelio mėgstamo gėrimo; 1 mėgstamo vaisiaus, supjaustyto į septynias riekeles; 1 ilgo raudono kaspino, perkirpto į septynias dalis.

Sukurkite aukojimo aukurą, kad atkreiptumėte septynių egiptiečių deivių Hator dėmesį. Padėkite ant stalo dubenį, pripildytą mėgstamu gėrimu, vaisių griežinėliais ir uždengtą juostelėmis. Švelniai kalbėkite per juosteles, paaiškinkite savo norus, baimes ir ko norite. Pavyzdžiui: „Septynios deivės, su kuriomis šiandien kalbu, ateikite ir papietaukite prie mano stalo. Priimkite mano dovanas, kurias duodu iš širdies, duokite man tik du dalykus, kurių prašau. Apsaugokite mane nuo nesėkmės penktadienį, tryliktąją, ir atsiųskite man sėkmę, kuri privers mane nusišypsoti.“

Atminkite, kad neturite būti gobšūs su savo norais (būkite realistiški), ir tada galbūt tikrai sulauksite ne tik apsaugos, bet ir sėkmės. Po to suriškite visas septynias juosteles. Pakabinkite jas matomoje vietoje ir leiskite joms kaboti visą dieną, o po to užkaskite jas lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.