Astropsichologė Lolita Verdi: ką galime padaryti, kad šie metai būtų mums sėkmės metai

Kiekvienas svajojame apie laimingą gyvenimą, asmeninę ir artimųjų sveikatą, sėkmingą karjerą, tačiau ne visuomet mūsų norai išsipildo. „WoW University“ Bendruomenės klubo dėstytoja tapusi astropsichologė Lolita Verdi atskleidžia, kad taip gali būti dėl kelių priežasčių – saviapgaulės, netinkamo gyvenimo būdo ar nepamatuotų troškimų. Tai kaip gi elgtis, kad į gyvenimą pritrauktume gerus dalykus?

 Astropsichologė Lolita Verdi.<br> 123rf nuotr.
 Astropsichologė Lolita Verdi.<br> 123rf nuotr.
 Sėkmė.<br> 123rf nuotr.
 Sėkmė.<br> 123rf nuotr.
 Astropsichologė Lolita Verdi.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Astropsichologė Lolita Verdi.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-03-27 12:45

– Pirmiausia išsiaiškinkime, nuo ko priklauso, ar mus lydės sėkmė.

– Priklauso nuo mūsų likimo, kurį galime perskaityti asmeniniame horoskope (rytų filosofijoje tai vadina karma), nuo bendrų pasaulinių astrologinių tendencijų. Tačiau ne viską lemia planetų išsidėstymas. Ar metai bus sėkmingi, ar ne, priklauso ir nuo to, kaip konkretus žmogus gyvena: kokios jo mintys bei elgesys. Gyvenimo būdas gali turėti didelę įtaką tam, kas su mumis vyksta.

– Ką galime padaryti, kad išnaudotume aplinkybes savo naudai?

– Kalbant apie astrologiją, kiekviena planeta atsako už tam tikrą sritį (santykius, sveikatą, materialinę gerovę ir kt.). Astrologui reikia užduoti konkretų klausimą apie dominančią sritį ir, išnagrinėjęs planetų išsidėstymą, jis pateiks atsakymą. Norint pagerinti situaciją konkrečioje srityje, reikia atlikti harmonizuojančius veiksmus. Kuo tikslesnis klausimas, tuo atsakymas bus konkretesnis.

Kai kurie klientai galvoja, kad astrologas – burtininkas, kuris turi pasakyti apie jį viską be jokios papildomos informacijos, o jeigu užduoda klausimus, jis šarlatanas. Aš žmogaus horoskopo analizę galiu palyginti su sveikatos patikrinimu. Gydytojas turi surinkti kuo išsamesnę anamnezę apie paciento būklę, tada parinkti rodiklius tyrimui, paskirti tyrimus ir iššifruoti gautus duomenis bei paskirti gydymą. Horoskopo analizė visiškai atitinka šiuos etapus. Astrologui reikia pateikti kuo išsamesnę informaciją, tik tada astrologas parenka kokius rodiklius horoskope tirs, po analizės pateikia atsakymą ir harmonizacijų planą.

– Ar harmonizacijos iš tiesų veikia?

– Taip. Prieš kurį laiką į mane kreipėsi moteris, kuri išgyveno itin sudėtingą gyvenimo periodą: po automobilio avarijos ji buvo labai silpnos sveikatos, negalėjo vaikščioti. Pateikiau jai harmonizacijų sąrašą, bet pradžioje jaučiau pasipriešinimą, teisinimąsi, kad neturi jėgų. Vis motyvavau ją, kad atliktų harmonizuojančius veiksmus. Neseniai sulaukiau žinutės, kad moteris visiškai atsistatė, yra laiminga, gali vaikščioti, grižo prie masažistės darbo. Taigi, tai veikia, tik reikalauja laiko ir įdirbio. Bet, kaip sako mano mokytojas Rami Bleckt: „Nenori keistis, kentėk!“.

Labai rekomenduoju Rami Bleckt knygas. Jis yra vienas iš dešimties garsiausių astrologų pasaulyje. Rašytojas, daugelio bestselerių, išverstų į 12 kalbų autorius, tyrėjas, mokytojas ir darnios asmenybės ugdymo šalininkas. Viena iš jo knygų vadinasi „Kaip krizę paversti didele pergale“, ten rasite daug atsakymų. Kitos dėmesio vertos jo knygos – „Gyvenimo prasmės beieškant“ ir „10 žingnsių kelyje į laimę, sveikatą ir sėkmę“. R. Blecht knygas savo lėšomis verčiame, leidžiame ir nemokamai daliname pataisos namuose, ligoninėse, neįgaliesiems, vienišoms mamos, onkologija sergantiems žmonėms ir kt.

– „WoW University“ Bendruomenės klube dalinotės ir apie sėkmę. Kiek sėkmė priklauso nuo mūsų, o kiek ją lemia aukštesnės jėgos?

– Esama įvairių teorijų, todėl įvardinti konkretų procentą yra pakankamai sunku. Vidutiniškai laikoma, kad apie 30 proc. yra iš anksto nulemtų, karminių įvykių. Jie įvyksta staiga ir mes niekaip negalime jų pakeisti, pavyzdžiui, kažkur tvarkingai važiuojame, laikydamiesi kelių eismo taisyklių, bet į mus rėžiasi kitas automobilis. To išvengti niekaip negalėjome, bet galėjome pakeisti įvykio kritiškumą, pasekmes. Jei horoskope yra kokia nors kritinė situacija, vienam žmogui ji gali pasireikšti labai sunkiai, o kitam – nežymiai, nes jų gyvenimo būdas, vidinė būsena skiriasi.

Šiuo metu mes gyvename ypatingu laikotarpiu, kai galime labai daug ką pakeisti dėl ypatingų procesų, vykstančių kosmose. Anksčiau dvasia su viena užduotimi (pavyzdžiui, įveikti godumą), galėjo keliauti per šimtus gyvenimų, dabar mums atsiskleidė įslaptintos žinios, praktikos ir daug ką galime atidirbti per vieną gyvenimą. Kai susitvarkome su viena užduotimi, iš pasąmonės atkeliauja kita – taip nuosekliai dirbdami galime daug ką keisti.

– Nuo ko pradėti, jei norime, kad šie metai būtų mums sėkmės, pergalės metai?

– Visų pirma, nesipriešinti pokyčiams, kurie ateina į kiekvieno gyvenimą ir keičia ar atima tai, prie ko buvome prisirišę. Tie pokyčiai vyksta jau nuo 2020 metų: netenkame stabilumo, įprastos darbo rutinos, gyvenimo santvarkos. Šie pokyčiai yra globalūs, apimantys ne vien mūsų planetą. Svarbiausia yra būti lankstiems ir prisitaikyti, nes tie, kurie norės likti įsikibę į praeitį, gyventi kaip anksčiau, rizikuoja atsidurti kritinėse situacijose.

Pagal vedų sistemą, pagrindinis dalykas, kuriuo žmogus turi užsiimti, yra besąlygiška tarnystė šalia esantiems. Kuo mažiau savanaudiškumo, tuo lengviau pergyvensime šį periodą. Dabar gyvenimas kiekvienam užduoda klausimą „kas tu esi iš tiesų?“. Visi įvykiai yra kaip egzaminas, kuris parodys, ką kiekvienas turime viduje. Nuo to priklausys, kaip klostysis mūsų likimas. Patarčiau visiems išlikti ramiems, su meile širdyje, ir suvokti, kad tai, kas vyksta, galime tik su meile priimti, taip kurdami savo ateitį. Kuo harmoningesnis vidus, tuo harmoningesnė ir ateitis.

– Jūsų paskaitoje „WoW University“ svarbi tikslų išsikėlimo tema. Ar savo tikslus, svajones patartumėte užsirašyti, ar kitaip jiems suteikti materialią formą?

– Planus būtina rašytis. Vieno mokslinio tyrimo žmonės buvo stebimi nuo universiteto laikų iki brandaus amžiaus. Paaiškėjo, kad tie žmonės, kurie savo tikslus užsirašydavo, pasiekė daugiau nei kiti. Realizuoti planus tikrai padeda jų užrašymas, ypač astrologiškai stipriomis dienomis. Jų metu savo feisbuko paskyroje su sekėjomis kartu rašomės savo tikslus. Deja, šiais metais tos dienos nebus itin stiprios, nes jas veikia kiti reiškiniai, bet vis tiek vizualizuoti, užrašyti būtina. Tiesa, labai svarbu prie savo tikslų ir svajonių neprisirišti.

– Kodėl tai svarbu?

– Prie savo tikslų prisirišame, kai atsiranda baimė – „jei tai neįvyks, gyvenimas nepasisekė“. Jei taip galvojame, galime būti tikri, kad mūsų norai neišsipildys. Nes mes šitame gyvenime galime turėti tiktai tai, ko nebijome prarasti. Reikia užrašyti ir norėti, bet gale savo norų prirašyti „tegul bus pagal Kūrėjo valią“. Kitaip savo norus galime realizuoti ateities karmos sąskaita.

Gimdami atsinešame tam tikrą karmą, trokštamų dalykų galime išprašyti, bet juos gausime kaip paskolą. Po gerojo periodo ateis laikas, kai teks grąžinti skolą, bet neturėsime iš ko, todėl galime sunkiai susirgti, susižeisti, bankrutuoti. Vizualizacijos nėra toks nekaltas dalykas, todėl rašykime, norėkime, bet pridėkime „pagal Kūrėjo valią“, taip parodydami, kad ir be išsipildžiusio noro ramiai gyvensime.

Tiesa, karmos taškus galima uždirbti besąlygiška tarnyste, nuoširdžia pagalba kitiems žmonėms. Taip susirinksime pliusiukus, kuriuos galėsime išnaudoti savo materialinių ar dvasinių troškimų pildymui.

– Ar tiesa, kad reikia svajoti plačiai, ar svajonės turėtų būti arčiau realybės?

– Klausimas „kas ta realybė?“ (šypteli). Pagal rytų filosofiją, ši realybė yra iliuzija. Kiekvienas žmogus gyvena savo realybėje, savame pasaulyje. Tie, kurių realybė panaši, susitinka ir bendrauja, o jei nepanaši, gali būti artimiausiais kaimynais, tačiau niekada nesusitikti, nes kiekvienas gyvename savo realybėje. Turime suvokti, kad mes esame dvasios, Rytų filosofijos požiūriu, pilnos meilės ir kūrybos. Dvasiniame pasaulyje mes neturime jokių ribų, bet čia esame kažkiek apriboti savo karmos. Taigi, svajoti reikia plačiai, bet ir turėti omenyje, kad plačiai svajojant, reikia daryti daug gerų darbų, kad Kūrėjas ar Visata duotų galimybe tas svajones įgyvendinti. Svajoti vien tik tam, kad patenkintum savo ego, daug turėtum, pavojinga – galima prisišaukti daug problemų.

– Kokie ženklai rodo, kad galbūt pasirinkome ne tą kelią ar jo kryptį, norime siekti to, kas mums visai nereikalinga?

– Kad ne tuo keliu žengiame, turime pajusti patys. Jei nuolat save reikia motyvuoti išlipti iš lovos, kažkur eiti, daryti kažką, ko nelabai nori, reikėtų susimąstyti. Kiekvienas žmogus viską apie save žino, tik kartais mėgstame save apgauti, priimdami primestas socialines taisykles. Jei viduje žmogus atsibudęs, jis visada jaus, ar tai jo kelias, ar kažkieno kito primestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.