Nostradamo pranašystės 2024 metams: ir intriguoja, ir kelia siaubą

Renesanso epochoje Prancūzijoje gyvenęs astrologas Nostradamas (Michelis de Nostradamusas) visais laikais turėjo nemažą būrį gerbėjų, atidžiai skaitančių jo pranašystes, išdėstytas dar 1555 m. išleistoje knygoje „Les Prophéties“.

 Nostradamas sakė, kad raudonasis priešas išblykš iš baimės.<br>123rf nuotr.
 Nostradamas sakė, kad raudonasis priešas išblykš iš baimės.<br>123rf nuotr.
 Nostradamas sakė, kad raudonasis priešas išblykš iš baimės.<br>123rf nuotr.
 Nostradamas sakė, kad raudonasis priešas išblykš iš baimės.<br>123rf nuotr.
Nostradamo pranašystės.<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Nostradamo pranašystės.<br>commons.wikimedia.org nuotr.
Nostradamas.<br>123rf nuotr.
Nostradamas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 11:07 AM

Tikima, kad Nostradamas stebėtinai tiksliai išpranašavo rugsėjo 11-osios atakas, JAV prezidento Kenedžio nužudymą ir Hitlerio atėjimą į valdžią.

Ar išsipildys jo pranašystės 2024 metams, parodys laikas, tačiau panašu, kad būtų geriau, jog bent jau kai kurios neišsipildytų.

Nostradamas ateinantiems metams išpranašavęs konfrontaciją vandenyne su „raudonuoju drakonu“ – jo kūrybos interpretuotojų nuomone, raudonasis drakonas simbolizuoja Kiniją.

Viename iš savo ketureilių jis rašė apie „kovą ir jūrų mūšį“. Jis sakė, kad „raudonasis priešas išblykš iš baimės. Didysis vandenynas bus išgąsdintas“. Inetrpretatoriai mano, kad Didysis vandenynas čia gali reikšti Indijos vandenyną.

Be to, 2024 metams Nostradamas yra numatęs pasaulinio masto ekologinių problemų. Jis tvirtina, esą pagrindiniu nelaimių šaltiniu taps vanduo, 2024 m. pasaulinio vandenyno lygis drastiškai pakils, ir tai neigiamai atsilieps pakrančių miestams.

Tuo tarpu kiti regionai gali susidurti su neregėta sausra, sužlugdysiančia žemės ūkį. „Sausa žemė dar labiau išdžius, – prognozavo jis viename ketureilyje, – ir bus dideli potvyniai“. Įvairius pasaulio regionus krės žemės drebėjimai ir cunamiai – „Kils labai didelis badas dėl pavojingos bangos“.

Taip pat Nostradamas išpranašavo, kad ateinančiais metais seną popiežių pakeis naujas jaunas pontifikas. „Mirus labai senam pontifikui, bus išrinktas naujas gero amžiaus romėnas“, – rašė jis. Nors jauno energingo popiežiaus išrinkimas skamba gerai, Nostradamas neleidžia ypatingai džiaugtis pridurdamas, kad naujasis lyderis „susilpnins savo regėjimą“ ir bus popiežiumi labai ilgą laiką. Nostradamo gerbėjai diskutuoja, ar ši ištarmė reiškia susilpnėsiančią Katalikų bažnyčios įtaką, ar kokį nors naują skandalą.

Gali nutikti ir taip, kad Jungtinės Karalystės karalius Karolis III bus priverstas atsistatydinti – Nostradamas jį įvardija kaip „salų karalių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.