Mačo vyrai labiau atsidavę komandai

Kaip įsivaizduotumėte „kietą“ vyruką? Tikriausiai jis būtų plataus veido, kampuotų bruožų stipriosios lyties atstovas. Ir ši vizija jūsų neapgautų. Kaip rodo tyrimai, toks vyro veidas iš tiesų rodo jo charakterį – plataus veido, vyriškų bruožų asmenys yra linkę dažniau sukčiauti, rečiau bendradarbiauja ir yra agresyvesni nei kiti.

Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Oct 2, 2012, 11:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:56 AM

Michaelis Stirratas ir Davidas Perretas, norėdami parodyti, kad šie stipriosios lyties atstovai ne visada yra „blogiukai“, atliko eksperimentą. Studentams buvo duodami pinigai, kuriuos žaidimo metu jie galėjo pasilikti arba pasidalyti su žaidimo grupe bendram tikslui pasiekti.

Pusei tiriamųjų pasakyta, kad jų rezultatai bus lyginami su kitomis šio universiteto studentų grupėmis, kitiems – kad jie bus lyginami su priešininkų universiteto atstovais. Manydami, kad rungiasi su kitu universitetu, plataus veido tiriamieji daug dažniau aukodavo gautus pinigus komandos labui.

Ir, priešingai, manydami, kad kova „nerimta“, pinigus jie pasilikdavo sau. Nors mačo bruožų vyrai yra agresyvesni, tam tikrose situacijose – rungiantis dėl bendros grupės garbės – jie tampa pasiaukojantys.

Ankstesni tyrimai parodė, kad plataus veido kompanijos savininkų verslas paprastai būna sėkmingesnis. Šie rezultatai pateikia galimą to paaiškinimą – mačo vyrai labiau atsiduoda komandos labui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.