Kodėl kai kurie vyrai gėdijasi nedidelio ūgio?

Vyrai nori būti aukštesni ne tik už moteris, bet ir už kitus vyrus. Tai susiję ne tik su stereotipais (vyras turi būti aukštesnis už moterį), bet ir su ūgio įtaka bendraujant.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Bratikaitė ("Gyvenimo būdas")

Oct 8, 2012, 8:28 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:01 AM

Vaikas būna žemesnis už tėvus – jis turi jiems paklusti. Nuo mažens susiformuoja nuostata, kad tas, kuris yra aukštesnis, yra galingesnis, o kuris žemesnis – silpnesnis, vadinasi, tokį žmogų reikia globoti.

Vyras privalo moterį saugoti, ginti, o kaip jis tai darys, jeigu jam vaikystėje buvo kalama į galvą, kad žemesnis – silpnesnis? Būtent todėl žemesnio ūgio vyrai labiau linkę rinktis panašaus ūgio moteris.

Ir dažniausiai tik tie, kurie pasiekia aukštumų – įgyja neeilinių intelektinių gebėjimų, gerą finansinę padėtį, sėkmingą karjerą ar tampa žinomi, leidžia sau rinktis moterį neatsižvelgdami į jos ūgį.

Manoma, kad ūgis yra vyro stiprumo požymis. Todėl ir moteris, jausdamasi silpnąja lytimi, nori būti globojama. Taigi formuojasi iliuzija, kad šalia aukštesnio vyro bus saugiau.

Vėliau svaresniu kriterijumi tampa vyro psichologinė stiprybė. Pagal tai vyrai skirstomi į dvi grupes: kompleksuojantys dėl savo ūgio ir neteikiantys tam didelės reikšmės.

Problema yra ne vyro žemas ūgis, o jo požiūris į jį. Jei vyras nesigėdija, šalia jo moteris irgi jaučiasi gerai, mėgaujasi žvaigždės vaidmeniu: juk ne visada aplinkiniai pažiūri į moterį, einančią su aukštesniu vyru, bet visada akimis palydi tą, kuri žingsniuoja šalia žemesnio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.