Žaismingi vyrai - seksualūs

Kokios savybės patraukia priešingos lyties dėmesį? Šis klausimas nedavė ramybės mokslininkams, vos tik Darvinui paskelbus natūraliosios atrankos teoriją. Būtų idealu, jei partneris būtų patrauklus, turtingas, gabus, sveikas ir nepriekaištingo elgesio. Tačiau Profesoriaus Garry Chick prie šio sąrašo prideda dar vieną svarbią savybę – žaismingumą.

Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Dec 10, 2012, 9:43 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 6:18 PM

Tiriamieji iš pateikto 16 savybių sąrašo turėjo išrinkti patraukliausias priešingos lyties bruožus. Kaip parodė rezultatai, moterims pirmoje vietoje pagal svarbumą atsidūrė gerumas ir supratingumas, antroje – humoras, trečioje ir ketvirtoje – mokėjas linksmintis ir žaismingumas.

Kodėl gebėjimas juoktis, žaisti ir išdykauti yra svarbus evoliuciškai? „Paukščiai pateles vilioja spalvingomis plunksnomis ir giesmėmis. Vyrai – brangiomis mašinomis ir pinigais. Tačiau žaismingumas ir humoro jausmas padeda „nugludinti kampus“ – šios savybės signalizuoja, kad jis nėra agresyvus ir gali būti rūpestingas tėtis. O moters žaismingumas rodo, kad ji yra jauna, todėl turi geresnes reprodukcines galimybes“, – tyrimo rezultatus aiškina mokslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.