Darboholikams vietoj karjeros aukštumų – išsekimas

Jeigu galvojate, kad savo darbovietę pavertus antrais namais ir be sustojimo plušant iki pat vėlyvo vakaro nutiesite kelią į aukštesnes pozicijas – veikiausiai klystate.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 AM

Naujausias Pandovos universiteto tyrimas atskleidė, kad darboholikai rizikuoja ne tik savo sveikata, bet ir atliktų darbų kokybe. Be to, kad darboholikai patiria psichologinę ir fizinę įtampą, persidirbimas taip pat sumažina jų produktyvumą ir, ironiška, padidina nedarbingumą dėl dažnai organizmą užpuolančių ligų.

Šiais laikais darboholizmas taip pat yra laikomas priklausomybe. Dirbant viršvalandžius ir aukojant laisvą laiką darbams atlikti, tampa sunku surasti atokvėpio minutę. Žmogų apninka dvasinis išsekimas: jis tampa dirglus ir piktas. O taip pat ir fizinis: trūksta miego, suprastėja mityba.

Pastangos ir laikas, kuriuos skiriame darbui, turi būti lydimi atitinkamo ramybės, atsipalaidavimo ir poilsio laiko tarpo.

Tad nepaisant to, kad darboholikai dirba kruopščiau, ilgiau ir sunkiau, psichologinė ir fizinė įtampą, kurią jie nė patys to nesuvokdami sau sukuria, sumažina jų produktyvumą ir atlikto darbo kokybę. O tai, kaip žinia, karjeros aukštumų pasiekti tikrai nepadės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.