Interviu: išmokau kalbėti angliškai per 2 savaites

Šveicarijos kalbų institutas siūlo pasinaudoti rudens akcija rugsėjo 29 d. ir išmokti anglų, vokiečių, prancūzų ar kitos naujos užsienio kalbos su 55 % nuolaida. Pagal šią programą Tu gali išmokti užsienio kalbos internetu per 14 dienų. Kadangi daug norinčiųjų, kiekis ribotas – nuolaidą gaus tik pirmieji 100 pirkėjų. Perskaityk interviu ir sužinok, kaip tu gali gauti šiandien 55 % nuolaidą.

Aistė Valskienė anglų kalbos išmoko mokydamasi internetu.<br>Nuotraukos iš asmeninio albumo
Aistė Valskienė anglų kalbos išmoko mokydamasi internetu.<br>Nuotraukos iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-29 09:55, atnaujinta 2018-01-29 07:47

Interviu su pardavėja Aiste Valskiene (46 m.) iš Vilniaus, kuri rugsėjo mėnesį išmoko anglų kalbos

– Ar anksčiau esi bandžiusi išmokti anglų kalbos?

– Žinoma, anglų kalbos mokiausi mokykloje, bet tai buvo seniai ir mažai išmokau. Pastaraisiais metais lankiau vienus kursus, tačiau tai per daug sudėtinga – reikalauja daug laiko ir per mėnesį susidaro gana daug išlaidų.

– Kodėl nusprendei vėl pradėti mokytis anglų kalbos?

– Buvau numojusi ranka į anglų kalbos kursus, bet nusprendžiau vėl išbandyti šį variantą. Tai atrodė kažkas kito, negu kad siūloma visur kitur. Iš esmės tai buvo impulsyvus sprendimas – pamačiau akciją ir užsisakiau.

– Kaip mokeisi anglų kalbos?

– Viskas vyksta internetu. Iš visų kalbų pasirinkau anglų kalbą, užsisakiau ir patekau į programą. Visa medžiaga suskirstyta į 4 lygius. Iš pradžių išmokau žodžius, tada buvo testas. Po to sekė aukštesni lygiai, kuriuose reikėjo mokytis sakinių. Man labai svarbu, kad galėjau mokytis lietuvių kalba. Ne visur yra kursų lietuvių kalba.

– Kaip Tau sekėsi tarimas?

– Klausymo užduotys labai padėjo. Turiu pripažinti, kad prieš tai tarimas buvo gana baisus – galėjau net draugus pralinksminti (juokiasi). Bet, tarkim, į gramatiką iš pradžių nekreipiau dėmesio. Iš pradžių kalbėjau su klaidomis, bet paskui jau pats supranti, kaip taisyklingai sudaryti sakinį. Bet kuriuo atveju visi visada suprato, ką pasakiau.

– Kodėl nusprendei išmokti būtent anglų kalbos?

– Dabar rengiamasi įvesti eurą – viskas tampa globalu. Anglų kalbos vis daugėja. Tai nėra blogai – gerai, kai visi gali bendrauti ir vienas kitą suprasti. Kiekvienas turi žinoti pagrindus. Iš karto jautiesi užtikrinčiau ir laisviau!

– Kaip Tu vertini dabartinę savo anglų kalbą?

– Gerai! Svarbiausius dalykus suprantu, pati galiu laisvai išsireikšti.

– Ką Tu rekomenduotum žmonėms, kurie dar nekalba angliškai?

– Aš anglų kalbos išmokau greičiau, nei truko tas pasiteisinimų laikas, kad mano galva nėra tokia gera, jog galėčiau išmokti dar vienos užsienio kalbos, kad nėra laiko ir t. t. Svarbiausia yra pasiryžti – visa kita paprasta. Reikia pradėti nuo paties paprasčiausio, svarbiausia pradėti ir daryti!

Šiandien yra paskutinė instituto rudens akcijos diena – 100 pirmųjų klientų gali išmokti užsienio kalbos su 55 % nuolaida – tik už 24 Lt (įprasta kaina 59 Lt). Išmok anglų, vokiečių, prancūzų arba kurios kitos iš 12 užsienio kalbų. Apsilankyk www.swisslanguages.com ir gauk prieigą su 55 % nuolaida prie kalbų mokymosi programos – Tu gali būti vienas iš pirmųjų 100 laimingųjų.

Jau buvo pranešta – Šveicarijos kalbų institute sukurtas užsienio kalbų mokymosi metodas pagrįstas Šveicarijos gyventojų tyrimais. Jie vidutiniškai žino daugiau kalbų nei kitų pasaulio šalių gyventojai. Atlikus tyrimus sukurtas kitoks kalbų mokymosi metodas, kuris jau po 14 dienų leidžia kalbėtis prieš tai nežinoma kalba. Taikant šį kalbos mokymosi metodą, suaugusieji užsienio kalbos išmoksta net greičiau, nei tai pavyksta mažiems vaikams. Maži vaikai mokosi kalbos natūraliai daug efektyviau, nei yra mokoma mokyklose. Jau būdami 5 metų dauguma vaikų Šveicarijoje gali kalbėti 2 kalbomis.

Šveicarijos kalbų mokymosi metodu mokoma tik tų žodžių ir frazių, kuriuos reikia tikrai žinoti norint bendrauti nauja kalba. Svarbu, kad kuo greičiau Tu galėtum sudaryti sakinius ir bendrauti užsienio kalba. Šveicarijos kalbų instituto sukurtas metodas pagrįstas nuolatiniais kalbos mokymosi tyrimais. Šiandien yra paskutinė instituto rudens akcijos diena – 100 pirmųjų klientų gali išmokti užsienio kalbos su 55 % nuolaida – tik už 24 Lt (įprasta kaina 59 Lt). Išmok anglų, vokiečių, prancūzų arba kurios kitos iš 12 užsienio kalbų. Apsilankyk www.swisslanguages.com ir gauk prieigą prie kalbų mokymosi programos su 55 % nuolaida – Tu gali būti vienas iš pirmųjų 100 laimingųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.