6 moterų savybės, kurios atstumia vyrus

Psichologai ir socialinės apklausos vienareikšmiškai teigia: mes nustebtume, jeigu sužinotume, kokias moterų savybes vyrai laiko atstumiančiomis, o su kokiomis galima susitaikyti. Įsimylėjęs vyras nejučia užmerkia akis į nevykusius jūsų kulinarinius sugebėjimus, į įprotį visada vėluoti, bet kai kurie trūkumai veikia taip stipriai, kaip raudonas šviesoforo signalas.

Persekiojimas, skandalai dėl amžinų temų: „kur buvai?“, „kas tau skambino?“, telefono ir elektroninio pašto tikrinimas, priekaištai anksčiau ar vėliau net ir patį kantriausią bei mylintį vyrą privers užverti namų duris.<br>123rf nuotr.
Persekiojimas, skandalai dėl amžinų temų: „kur buvai?“, „kas tau skambino?“, telefono ir elektroninio pašto tikrinimas, priekaištai anksčiau ar vėliau net ir patį kantriausią bei mylintį vyrą privers užverti namų duris.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 6:14 PM

1. Kelti intrigas

Nežiūrint į tai, kad knygynų lentynos lūžta nuo įvairiausių psichologijos knygų, kuriose rašoma, kaip suintriguoti vyrą, tyrimai parodė, kad vyrams tai net nepatinka. Apklausos rezultatai JAV parodė, kad tarp dešimties atstumiančių moterų savybių pateko tokios, kaip įprotis kelti intrigas, piktai kritikuoti, pilti purvą ant kitų moterų.

Ir atvirkščiai, pačiomis geriausiomis moterų savybėmis buvo įvardytas gerumas, protas, linksmumas ir mokėjimas eiti į kompromisus.

2. Plepumas

Serialo epizodo pasakojimas, batų išpardavimas, naujas gandas apie kolegą, skandalai, intrigos – begalė svarstymų apie viską ir nieką moteriai reikalingi kaip oras, bet vyrui sukelia nervingumą, galvos skausmą ir norą patraukti į žvejybą.

Jeigu pastebėjote, kad po 40 minučių jūsų monologo mylimasis žiūri į vieną tašką, – pamąstykite, gal vertėtų tomis temomis plepėti su draugėmis.

3. Pavydas

Lengvas pavyduliavimas gali būti naudingas santykiams, kad įžiebtų aistros kibirkštis ir neleistų nuobodžiauti porai.

Visai kas kita – chroniškas moteriškas pavydas. Persekiojimas, skandalai dėl amžinų temų: „kur buvai?“, „kas tau skambino?“, telefono ir elektroninio pašto tikrinimas, priekaištai anksčiau ar vėliau net ir patį kantriausią bei mylintį vyrą privers užverti namų duris.

4. Savininkiškas požiūris

Psichologai tvirtina, kad vyrams bendraujant su moterimis svarbiausia patenkinti dvi būtinybes: būti reikalingam ir būti laisvam. Ši formulė atrodo paradoksali iš pirmo žvilgsnio: norėdami būti reikalingi vyrai būtinai siekia turėti ir savo pasaulį: galimybę vykti į medžioklę, o jeigu jos nėra, eiti žaisti biliardo (kalbama ne apie kraštutinumus, kai klube arba prie kompiuterio vyras praleidžia dienų dienas).

Jeigu nesugebėsite toleruoti mylimojo troškimo turėti laisvės ir veršitės kontroliuoti kiekvieną jo žingsnį – geriau visai nemegzkite santykių su vyru, nes jie pasmerkti žlugti.

5. Godumas

Net ir dosniausią bei dėmesingą vyrą iš proto išveda moters godumas ir nedėkingumas – kaip toje pasakoje apie auksinę žuvelę, kurią sugavęs senukas vis eidavo jos prašyti, kad išpildytų žmonos norus, kuriai vis buvo maža. Bet kai žuvelė nebepildė norų, vieną dieną jiedu liko prie suskilusios geldos.

Taip ir moteris, kurios visus kaprizus pildo vyras, rizikuoja vieną dieną tapti šios klasikinės pasakos heroje.

6. Prieraišumas

Amžina įsimylėjusių moterų klaida – atsisakyti buvusio gyvenimo: pomėgių ir interesų dėl savo meilės vyrui ir įsivaizduoti jį savo pasaulio centru. Moteris ne tik atsisako pomėgių, bet ir apriboja susitikimus su draugėmis, nes nori visą laiką praleisti su mylimuoju.

Ji laukia, kad ir jis taip pat elgsis – reikalauja dėmesio, malonių žodžių, meilės prisipažinimų kiekvieną vakarą. Pasitaiko, kad tokia euforija užvaldo abu įsimylėjėlius, ir jiems visas pasaulis neegzistuoja.

Tačiau ši manija vyrą netrukus atbaido – jam daug įdomiau, jeigu moteris gyvena visavertį gyvenimą ir neketina mylimojo užkelti ant pjedestalo.

Parengė Ligita VALONYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.