Psichologas: ką slepia vieši žvaigždžių meilės prisipažinimai?

Žymiausios Lietuvos muzikos žvaigždės negaili gražių žodžių savo antrosioms pusėms. Pastaruoju metu žymūs atlikėjai ypač drąsiai jaučiasi ant scenos plojant daugiatūkstantinei miniai koncertų salėje ir drąsiai rėžia meilės kupinus prisipažinimus.

Egidijus Dragūnas ir Justė Arlauskaitė.<br>M.Patašiaus ir T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas ir Justė Arlauskaitė.<br>M.Patašiaus ir T.Bauro nuotr.
Justė Arlauskaitė – Jazzu<br>T.Bauro nuotr.
Justė Arlauskaitė – Jazzu<br>T.Bauro nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Egidijus Dragūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Džordana Butkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Džordana Butkutė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilius ir Violeta Tarasovai.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilius ir Violeta Tarasovai.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Neverbicko nuotr.
R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-01-05 09:39, atnaujinta 2017-06-11 22:13

Nuo Tarasovų iki Jazzu

2007 metais per vienus muzikos apdovanojimus Violeta Tarasovienė viešai ant scenos ištarė meilės žodžius dabartiniam savo vyrui dainininkui Viliui Tarasovui. Jos žodžiai „Katine, aš tave myliu“ ilgam buvo tapusi vizitine šeimos kortele. Jie kurį laiką net buvo vadinami katinais.

Panašios istorijos kartojasi – šių metų gruodį sausakimšose arenose pasigirdo ir daugiau viešų meilės prisipažinimų. Žinoma Lietuvos dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu koncerto metu Klaipėdoje viešai prisipažino meilėje savo širdies draugui Justinui Jankevičiui, o skandalingasis Egidijus Dragūnas ant scenos prieš daugiatūkstantinę auditoriją Kaune prisipažino mylintis „Tik tą vieną“. Spėjama, kad omenyje žinomas dainininkas turėjo buvusią partnerę Eleonorą Sebrovą.

Scenos karalienė Džordana Butkutė taip pat ne kartą koncertų metu yra viešai prisipažinusi mylinti savo vyrą Elegijų Strasevičių, kuris ištraukė ją iš girtuoklystės liūno.

Ir iš tiesų, dėl kokių priežasčių net patys didžiausi slapukai, kurie nenori viešinti asmenininio gyvenimo detalių, koncerto metu, plojant daugiatūkstantinei miniai, nusprendžia garsiai prisipažinti meilėje? Atsakymą pateikė psichologas Gediminas Navaitis.

Atlieka profesinį vaidmenį

Jis teigė abejojantis, kad yra tokia tendencija. „Jeigu vienas kitas žymesnis žmogus tai padarė, toli gražu nereiškia, kad tai yra masinis reiškinys. Dažnai gali atrodyti, kad tam tikri reiškiniai paplitę ir populiarūs, tačiau jei sugretintume visus žmones, kurie šiais metais susituokė, bus arti 20 000. O dabar pasakykite, kiek iš jų piršosi scenoje“, – retoriškai klausė G.Navaitis.

Vyras įsitikinęs, kad viešai meilėje tikrai neprisipažįsta nei žymesni mokslininkai, nei verslininkai, nei chirurgai. Tad kodėl gi tam ryžtasi šou verslo atstovai?

„Veikiausiai, sąmoningai arba ne, jie supranta savo vaidmenį visuomenėje. Žmogus, lyginant su gyvūnais, yra išskirtinai seksualus ir kuria išskirtinai tvirtas poras. Net jei kalbėtume apie gulbių ištikimybę, reikėtų atsiminti, kad tai vos kelių metų ištikimybė, o žmonių šeimos kuriamos ilgam laikui. Didžioji dalis – žymiai ilgesnės trukmės“, – aiškino specialistas.

Jis priėjo išvadą, kad žmogus, būdamas labai seksualus daug labiau valdo savo seksualumą, todėl sukūrė niekur kitur neegzistuojantį dalyką – svetimo sekso stebėjimą. Akivaizdu, kad visada bus daugiau tų, kurie stebi seksą televizijoje ar skaito apie jį.

Jeigu žmogui trūksta profesinių vaidmenų ir profesinio pripažinimo, jis sąmoningai arba nesąmoningai bando atkreipti į save dėmesį jau nebe profesionaliai, o asmeniškai. Kitaip tariant – tai profesinio vaidmens atlikimas asmeniniame gyvenime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.