10 lemtingų klaidų, kurias daro įsimylėjusios moterys

Kartais moterys lieka nesupratusios, kodėl vyrai staiga dingsta iš jų horizonto, nors dar vakar prisiekinėjo amžiną meilę. Pasirodo, dažnai būna kaltos pačių moterų klaidos: dalykai, kurias jos laiko didžiausiomis meilės ir rūpesčio apraiškomis, tuo tarpu vyrai jų bijo lyg velnias kryžiaus.

Kartais moterys lieka nesupratusios, kodėl vyrai staiga dingsta iš jų horizonto, nors dar vakar prisiekinėjo amžiną meilę.<br>123rf nuotr.
Kartais moterys lieka nesupratusios, kodėl vyrai staiga dingsta iš jų horizonto, nors dar vakar prisiekinėjo amžiną meilę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2016, 2:09 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 5:02 PM

Jūsų dėmesiui – 10 būdingiausių moteriškų klaidų. Šie dalykai paremti tiesiog vyrų ir moterų psichologiniais skirtumais ir neturi nieko bendra su lyčių lygybe.

1. Varžytis su vyru

Bet kuris vyras viduje įsitikinęs, kad yra vertas pačios puikiausios merginos. Pačios protingiausios, gražiausios, madingiausios, šeimyniškiausios, seksualiausios – sąrašą galima tęsti iki begalybės. Tačiau yra vienas „bet“. Mergina turi būti šaunesnė už kitas merginas, bet niekuo nepranokti paties vyro. Tad reikėtų vengti girtis savo profesiniais pasiekimais, aplošti jį šachmatais penkis kartus iš eilės, geriau skaičiuoti, greičiau bėgti. Vyras to neįvertins. Verčiau pasakykite jam, kad didžiuojatės jo pasiekimais ir pergalėmis. Priešingu atveju vyras gali pagalvoti, kad yra pernelyg blankus ir jūs jį nustelbiate. Įsivaizduos, kad jūsų lyderio savybės bus realizuotos šeimoje, ir nuspręs, kad nenori visą gyvenimą būti „po padu“.

2. Manyti, kad viskas nuspręsta

Jūs galite kiek patinka svajoti, kur norėtumėte praleisti medaus mėnesį, koks turi būti jūsų žiedas, kiek giminaičių pakviesite į vestuves. Vienintelė sąlyga – svajokite mintyse, jokiu būdu ne garsiai. Tai jūs įsitikinusi, kad viskas nuspręsta, o vyrui būtina turėti „atsarginį išėjimą“. Jam visai nebūtina juo pasinaudoti. Bet pats „atsarginių išėjimų“ buvimo faktas glosto vyriška savimeilę. Taip pat neleiskite savo tėvams ir giminaičiams su vyru kaip su jų būsimu žentu – situacija „apvesdino be mano žinios“ labai erzina.

3. Prisiminti praeitį

Vyrams nemalonu, kai juos su kuo nors lygina. Ypač skaudu, jeigu leidžiate suprasti, kad buvusysis jeigu ir ne dievaitis, tai bent jau tikrai geresnis už jūsų dabartinį palydovą. Prikąskite liežuvį, jeigu mylimasis pradės klausinėti, kuris iš jų jums suteikia daugiau malonumo. Manote, jis nori išgirsti teisybę? Tikrai ne. Jam tiesiog norisi pagyrimo ir patvirtinimo, kad jis – pats geriausias meilužis. Dėl tos pačios priežasties niekada nelyginkite jo seksualinių „techninių parametrų“ su buvusiaisiais. Taip pat nebandykite įteigti vyrui, kad visos jo ankstesnės merginos buvo prastesnės už jus. Bandymas sublizgėti kitos sąskaita nepavyks. Greičiausiai mylimasis padarys išvadą, kad jūs jį laikote nevykėliu, nesugebančiu daryti teisingų pasirinkimų.

4. Nuolat klausinėti „Ar tu mane myli?“

Suprantama, kad jums malonu nuolat girdėti jo prisipažinimus. Tačiau vyras gali pagalvoti a) kad jums sklerozė, b) kad abejojate jo jausmais, c) kad daugiau neturite, apie ką kalbėti. Vieną kartą jis susimąstys: „O iš tiesų, ar aš ją myliu?“ Jo protinės veiklos rezultatas jums gali visai nepatikti.

5. Vaidinti prieš publiką

Vyrams nepatinka, kai juos „demonstruoja“ aplinkiniams, kad pasipuikuotų. Kam patiktų pasijusti muziejiniu eksponatu, ant kurio parašyta „rankomis neliesti“? Iš prigimties vyrai jaučiasi medžiotojais, o ne trofėjais.

6. Planuoti iš anksto

Šiandien eisime čia, rytoj čia, poryt – pas mamą blynų. Manote, kad jam patinka, kad jūs tvarkote jo gyvenimą, nepalikdama vietos spontaniškumui? Anaiptol ne visiems vyrams patinka būti tampomiems už siūliukų, kaip marionetėms.

7. Vadovauti paradui

Nebandykite jo atpratinti nuo blogų įpročių privaloma tvarka. Suaugusio žmogaus perauklėjimas – nedėkingas reikalas. Tam galima išeikvoti daug pastangų ir nepasiekti nieko, tik susierzinimą. „man būtų malonu, jeigu tu liautumeisi“ skamba geriau, nei „Greičiau liaukis!“

8. Kontroliuoti kiekvieną žingsnį

„Mielasis, o dabar tu kur?“, „Skambinau tau prieš penkias minutes, kodėl neatsiliepei?“ , „Ar pasiilgai?“ – gal ir pasiilgo, bet vargu ar apie tai pasakys jums garsiai, sėdėdamas susirinkime. O jeigu paskambinsite dar penkis kartus – ne tik nustos ilgėtis, bet ir pradės tyliai nekęsti. Todėl išjungs telefoną, kad nebūtų šuniuku, pririštu trumpa telefono „virvute“.

9. Demonstruoti egoizmą parduotuvėse

„Pažiūrėk, kokie kailinukai (žiedukas, rankinė, šalikėlis)! Juk tinka man prie veido, tiesa?“ Santykių centre negali būti prekiniai ir piniginiai santykiai. Pagalvokite, kiek kartų paklausėte jo: „Mielasis, kažin tau tai tiktų?“

10. Pernelyg dažnai kartoti „mes“

Įvardį „mes“ labai mielai kartoja mamos, turinčios mažiau nei metų amžiaus kūdikį. Tai tam tikra prasme natūralu: nors bambagyslė jau nukirpta, bendrumas išlieka, nes kūdikis vis dar visiškai priklausomas nuo motinos. Vyras, kitaip nei kūdikis, paniškai bijo prarasti tai, ką turi brangiausia – savo nepriklausomybę. Todėl jūsų replikos „Mes juk nusprendėme?“, „Mes galvojam, kad...“ gali jam sukelti siaubą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.