Internautai šėlsta: kas pavaizduota šiame paveikslėlyje?

Internautai spėjo pamėgti dviprasmiškus paveikslėlius, kuriuose matyti net keli vaizdai. Jiems patinka žiūrėti į paveikslus ir bandyti ieškoti atsakymų, kas juose slepiasi.

Pažiūrėkite į šį paveikslėlį ir pasakykite, kokia pirmoji mintis kyla – tai varlė, ar žirgas?<br>Socialinių tinklų nuotr.
Pažiūrėkite į šį paveikslėlį ir pasakykite, kokia pirmoji mintis kyla – tai varlė, ar žirgas?<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-20 14:54, atnaujinta 2017-05-24 22:17

Štai dar vienas toks, kuriame pasislėpę net du gyvūnai. Pažvelgę į šį paveikslėlį žmonės dalijasi į dvi stovyklas – vieni sako, kad mato varlę, o kiti pastebi žirgo galvą. Tiesa, norint ją pamatyti, reikia paveikslėlį paversti šonu.

Pažiūrėkite į šį paveikslėlį ir pasakykite, kokia pirmoji mintis kyla – tai varlė, ar žirgas?

Tai, kad matote varlę, parodo, jog pastebite tiesioginius vaizdus. Tačiau jei pasistengtumėte įžiūrėti žirgą, smegenys imtų dar labiau veikti ir ieškoti atsakymo. Tai parodo, kad sugebate mąstyti gerokai plačiau ir detaliau, esate pastabūs tam tikroms detalėms.

Sunku patikėti, kad toks optinis triukas, kuriame užkoduotas dviprasmis paveikslėlis, gali paveikti smegenų sistemą dar labiau susikoncentruoti.

Jei ilgiau nei kelias minutes žiūrėdami į varlę nepamatėte žirgo, turėtumėte būti dėmesingesni detalėms ir atidžiau įsižiūrėti į tai, ką matote. Tikėtina, kad paprastai viską suprantate itin tiesiogiai, nesigilinate į detales.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.