Užkirsk kelią smurtui: naujas projektas kviečia netylėti

Bendradarbė apsiniaukusią dieną vaikšto su tamsiais akiniais – po storu makiažo sluoksniu slepia mėlynes ant veido. Kaimynas vis daugiau geria ir skundžiasi, kad „žmona kasdien ėda“, bet niekas rimtai nežiūri į girto žmogaus sapaliones.

Savo istorijas, klausimus ir pastebėjimus rašykite į skydelį, kurį rasite po šiuo straipsniu.<br>123rf nuotr.
Savo istorijas, klausimus ir pastebėjimus rašykite į skydelį, kurį rasite po šiuo straipsniu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2016, 5:40 PM, atnaujinta May 11, 2017, 1:33 PM

Antraklasiui nesiseka mokykloje – vaikas neišsimiegojęs ir nesugeba susikaupti. Jis bijo grįžti namo, nes ten kasdien – riksmai ir rietenos.

Deja, smurtas artimoje aplinkoje užklupti gali įvairiausias šeimas, skirtingo amžiaus ir lyčių žmones. Tik ne visada sugebame atkreipti į jas dėmesį, suvokti priežastis ir laiku ištiesti pagalbos ranką. O ir ištiesus – ne visi skuba pasinaudoti pagalba, nes yra sugniuždyti, tapę priklausomi, nedrįstantys ištrūkti iš smurto rato.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su portalu lrytas.lt inicijuoja projektą „Nebijok kalbėti“, kurio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į šalia mūsų vykstantį smurtą ir sukelti visuotinį nepakantumą šiam reiškiniui.

Ieškosime atsakymų, kokios smurto artimoje aplinkoje priežastys, kodėl žmonės jį kenčia, kaip išsivaduoti ir pakilti. Kreipsimės konsultacijų į psichologus, santykių specialistus, socialinių paslaugų teikėjus, teisininkus ir kitus profesionalus.

Šis projektas – savotiška didelio visuomenės atsako sulaukusio žurnalistės Daivos Žeimytės inicijuoto projekto tąsa.

Jeigu esate patyrę fizinį ar psichologinį smurtą namuose, artimoje aplinkoje – nelaikykite emocijų savo viduje, papasakokite.

Jeigu pavyko iš sunkios situacijos išeiti iškelta galva – netylėkite, būtinai pasidalinkite savo įkvepiančia sėkmės istorija su tais, kuriems šiuo metu taip sunku, kaip jums buvo kažkada.

Jeigu vyksta negeri dalykai su jumis ar šalia jūsų šiuo metu, jeigu esate pasimetę, nežinote, kaip reaguoti – pasipasakokite, užduokite klausimą specialistams.

Prie projekto jungiasi didelė su smurtu dirbančių specialistų komanda – po visus Lietuvos regionus pasklidę Specializuotos pagalbos centrai, kurių atstovai mielai atsakys į užduotus klausimus, patars ir pakonsultuos, jei reikės – nukreips į kitas realią pagalbą galinčias suteikti institucijas.

Į artimiausią centrą pagalbos galite kreiptis ir tiesiogiai – jų kontaktus rasite čia.

Savo istorijas, klausimus ir pastebėjimus rašykite į „Nebijok kalbėti“ skydelį, kurį rasite portale. Galite siųsti ir el. paštu gyvbudas@lrytas.lt

Anonimiškumą garantuojame.

Geriausių, išsamiausių istorijų autoriai metų gale bus apdovanoti simboliniais prizais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.